Şeitan ne confirmă: avem un guvern de imbecili

Atunci când presa critică prestaţiile guvernanţilor este catalogată ca fiind răuvoitoare şi că apără interesele nu ştim cărui mogul. De câteva luni presa nealiniată poate intra oricând sub incidenţa CSAT ca o ameninţare la siguranţa naţională. Declaraţiile de miercuri ale ministrului Mihai Şeitan confirmă justeţea criticilor la adresa guvernanţilor şi faptul că presa nealiniată apără doar interesul cetăţeanului.

Aşa cum cotidianul.ro a arătat încă de marţi, întregul haos creat în locurile în care cetăţenii cu activităţi independente trebuie să-şi depună dosarele, să plătească cotizaţiile etc. este cauzat în exclusivitate de guvern. Echipa lui Emil Boc a pus în aplicare o lege fără să existe minime preparative pentru aplicarea ei. Una dintre afirmaţiile de miercuri dimineaţă ale ministrului Mihai Şeitan este mai mult decât sugestivă: „După ce sistemul se va pune la punct, atunci se vor aplica penalităţi, dacă se va dovedi reaua-credinţă. Nici oamenii nu ştiu cum se aplică. Este normal ca oamenii să înveţe (ce au de făcut – n.a.), să înveţe şi cei care lucrează cu ei”. Deci, atenţie stimaţi concetăţeni ai Republicii România. Guvernul a pus ceva în aplicare, dar fără să pună la punct sistemul!!! Mai mult, se recunoaşte că inclusiv funcţionarii (cei de la ghişee – n.a.) mai trebuie „să înveţe” ce au de făcut. Păi, bine, domnilor guvernanţi, ori sunteţi total incompetenţi, ori sunteţi imbecili! Cum puteţi – inclusiv sub ameninţarea cu sancţiuni – să cereţi ceva populaţiei, fără să pregătiţi în prealabil cadrul normal de aplicare a legii? Este ca şi cum s-ar permite decolarea unui avion transoceanic cu rezervorul de benzină pe trei sferturi gol. Ce se va întâmpla cu respectivul avion este uşor de presupus. În limbaj popular, s-ar putea spune că Guvernul a pus căruţa în faţa boilor. Este însă prea simplist să apelăm la acest proverb. Pentru că nu este pentru prima oară când guvernanţii – şi nu este vorba doar de cei de azi, ci de toţi cei care s-au perindat pe la Palatul Victoria în ultimii 20 de ani, dar cei de acum sunt campioni detaşaţi în domeniu – iau o măsură fără să asigure condiţiile punerii ei în aplicare. Este una dintre explicaţiile pentru faptul că în România lucrurile merg prost.

Dacă afirmaţiile de mai sus ale ministrului Şeitan frizează incompetenţa şi/sau imbecilitatea, în schimb alte declaraţii ale aceluiaşi contestat personaj sună a nesimţire crasă: „Este falsă toată această isterie. Oamenii poate să fie nemulţumiţi, dar nu sunt cozi majore”. Păi nu-ţi este ruşine, domnule Şeitan, să faci astfel de afirmaţii? Mai ales după ce reporterii TV ţi-au prezentat imagini filmate cu cozi imense. Domnule Şeitan, ministru într-un guvern al României în anul 2010, după dumneata, este normal să existe cozi pentru plătirea dărilor. O coadă care nu este „majoră” este normală pentru dumneata, domnule ministru? Este normal în secolul XXI ca românii să mai stea îndobitociţi la cozi? Pentru ce eşti plătit inclusiv din banii celor care stau la cozi, dacă nu să îţi pui mintea la contribuţie pentru ca orice activitate să se desfăşoare normal?

Dar ce pretenţii să avem de la ministrul Şeitan atâta timp cât şeful său, premierul Emil Boc, gândeşte la fel. „Oamenii stau într-adevăr la cozi, dar nu pentru această situaţie” (pentru plata cotizaţiilor – n.a.). Deci iată, stimaţi români, pentru ce aţi votat purtătorii culorii portocalii: (şi) pentru a sta la coadă. Românul care stă la coadă este ceva normal pentru premierul Emil Boc. Un premier care susţine că „este o situaţie inexistentă”, referindu-se la haosul de la ghişee. Nu pot să cred că premierul nu a fost informat privind „situaţia inexistentă”. Iar dacă prin absurd chiar nu a fost informat, miercuri dimineaţă ar fi trebuit să-i demită pe toţi oamenii din aparatul propriu. A auzit cineva despre vreo demitere? Oare la ce mostre de imbecilitate trebuie să se mai aştepte românii de la acest guvern?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.