Soldaţii unei mari armate din NATO sunt prea graşi pentru a lupta

Militarii britanici trebuie să lupte împotriva unui inamic extrem de puternic – hamburgerii. Daily Express scrie că armata britanică începe să aibă probleme cu gabaritul soldaţilor, care ar fi “prea graşi pentru a lupta”.

Acest aspect a fost semnalat într-o revistă militară de un subofiţer bucătar care deplânge instituirea sistemului “Pay As You Dine”, prin care soldaţii britanici au practic dreptul de a alege dacă mănâncă la cantinele armatei sau nu. Până la introducerea noilor reglementări, militarii aveau acces nelimitat la cantinele armatei, în baza unei contribuţii care le era reţinută din soldă. Acum însă, militarii pot opta şi pentru a mânca la fast-food, unde mâncarea este mult mai proastă, scrie bucatarul amintit.

În ultimii trei ani, peste 30.000 de militari să nu mai poată trece testele fizice elementare. Ministerul Apărării a precizat ca în armată sunt 25.000 de obezi, cei mai mulţi in trupele terestre.

“Numărul soldaţilor obezi a crescut în fiecare an şi avem o mare problemă”, declară un ofiţer citat de Daily Express. S-a ajuns până la crearea unor grupuri de experţi care să lupte împotriva obezităţii în armata şi să-i determine le militari să facă exerciţii fizice şi să-şi disciplineze dietă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.