Sora și cumnatul regelui Spaniei, în fața instanței

Una dintre surorile regelui Spaniei, Cristina de Bourbon, urmează să compară luni în fața instanței, potrivit AFP. Prințesa de 50 de ani, alături de soțul ei și de alți 16 inculpați sunt judecaţi pentru fraudă şi corupţie.

Inaki Urdangarin, soţul Cristinei de Bourbon, și un fost asociat al acestuia ar fi disimulat fiscului venituri provenite din deturnări totalizând 6 milioane de euro din fonduri publice.

Pentru a se delimita de acest dosar care afectează grav imaginea monarhiei, Casa regală i-a cerut să divorțeze, însă prințesa a refuzat.

Acesta este unul dintre cele mai răsunătoare scandaluri de corupție din acești ani de criză, de care Cristina de Bourbon speră totuși că ar putea scăpa.

Sosită de câteva zile de la Geneva, unde trăiește în exil din 2013, avocatul ei, Miquel Roca, a spus că prințesa este „dispusă să-și asume prezența în fața instanței cu toată seninătatea”.

„Nu ne putem plânge pentru că un cuplu se înțelege și se iubește”, a mai spus avocatul, care ar urma să-i prezinte pe cei doi în fața instanței drept doi soți iubitori care fac față împreună vicisitudinilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.