Statul Islamic a revendicat atacul din SUA

Gruparea teroristă Statul Islamic a revendicat marți, la postul său de radio, atacul comis duminică la expoziția de caricaturi cu profetul Mahomed din orașul Garland, Texas, la o zi după ce un bărbat afiliat organizației revendicase atacul într-o postare pe Twitter, transmite AFP.

„Doi soldați ai califatului au comis atacul împotriva expoziției de caricaturi cu profetul Mahomed din Garland, Texas (SUA)”, a anunțat organizația jihadistă.

Doi bărbați suspectați că transportau bombe au fost uciși duminică, iar un polițist a fost rănit în apropierea locului în care se desfășura un concurs de caricaturi cu profetul Mahomed în statul american Texas, au anunțat organizatorii.

Bărbaţii au venit cu o mașină la Centrul de expoziţii Curtis Culwell, în North Garland, au coborât din vehicul şi au început să tragă chiar în momentul în care „Expoziţia de artă şi concursul de caricaturi Mohamed” din clădire se încheia, a declarat Joe Harns, un purtător de cuvânt al Poliţiei din Garland.

Poliţişti prezenţi pentru a ajuta la asigurarea securităţii evenimentului au deschis focul şi i-au omorât pe cei doi atacatori, a declarat Harns.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.