Stenogramele şedinţelor USL, publicate în presa băsistă

Statul poliţienesc instaurat de Traian Băsescu îşi face simţită prezenţa mai apăsat ca niciodată. În plină campanie electorală pentru referendum, serviciile fidele suspendatului au aruncat azi pe piaţă o mizerie care poate fi începutul un scandal uriaş, un adevărat Watergate românesc.

Hotnews, oficina de net a lui Traian Băsescu, condusă de Dan Tăpălagă – pajul Monicăi Macovei -, a publicat azi stenogramele şedinţelor de campanie de la sediul USL, din Bulevardul Kiseleff. Este vorba despre toate întâlnirile de lucru care au avut loc în perioada 10-19 iulie. Nimic spectaculos, nimic scandalos în aceste discuţii pe care liderii USL le poartă acolo între ei. Se discută despre mesaje de campanie, organizare, despre prezenţa în mass-media şi alte detalii tehnice.

Problema gravă este însă alta şi ea trebuie subliniată: şedinţele oponenţilor lui Traian Băsescu sunt înregistrate şi apoi oferite presei aservite acestuia! Iar în acest punct se impun răspunsuri imediate la următoarele întrebări:

– Cine a înregistrat şedinţele de campanie ale USL, desfăşurate în sediul USL din Bulevardul Kiseleff?

– La ordinul cui sunt interceptaţi liderii USL? Ce structuri ale statului sau structuri de tip paramilitar ale lui Traian Băsescu realizează aceste interceptări? Se folosesc fonduri de la bugetul de stat pentru efectuarea interceptărilor liderilor USL?

– Opozanţii lui Traian Băsescu (din USL sau din societatea civilă) sunt urmăriţi şi ascultaţi 24 de ore din 24 sau doar în timpul întâlnirilor de lucru?

– Sediul USL din Kiseleff este pus sub supraveghere informativă?

– Cine a dispus această supraveghere informativă şi ce structuri participă la o asemenea acţiune?

Trebuie reamintit faptul că în urma unui scandal similar în SUA un preşedinte american şi-a pierdut funcţia. Este vorba despre Richard Nixon, la al cărui ordin serviciile secrete americane au înregistrat şedinţele rivalilor săi de la Partidul Democrat, chiar într-unul din sediile de campanie ale acestui partid. Imensul scandal care a zguduit SUA s-a soldat într-un final cu anchetarea şi mai apoi cu demisia lui Nixon.

Interceptarea şedinţelor de campanie ale celor de la USL şi aruncarea pe piaţă a transcrierilor acestor interceptări sunt la fel de grave ca întâmplarea din SUA din timpul mandatului lui Richard Nixon şi – tot la fel ca în SUA – nu trebuie să rămână nepedepsite.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.