Succes al Teatrului Nottara cu „DADAnoNON” la „Cricoteka”

Teatrul Nottara a prezentat spectacolul DADAnoNON la Cracovia, în deschiderea Festivalului Culturii Române, la invitaţia onorantă a Institutului Cultural Român de la Varşovia. Scenariul îi aparţine Ilincăi Stihi – care a semnat şi regia spectacolului – şi are în construcţia sa texte de Tristan Tzara, Antonin Artaud, V.I. Lenin, iar scenografia a fost concepută de Imelda Manu.

Dan Bordeianu

DADAnoNON, cea mai recentă producţie a Teatrului Nottara, celebrează cei o sută de ani de la lansarea primului manifest poetic DADA, de către Tristan Tzara, Hugo Ball, Hans Arp, Marcel Iancu şi alți artişti înnoitori din epocă, la Zürich (5 februarie 2016), în Cabaret Voltaire. Montarea multimedia aduce împreună diferite arte, care intră în dialog pentru a amplifica momentele pline de emoţie create de jocul celor trei actori din distribuţie – Cristina Florea, Cristi Nicolaie, Dan Bordeianu. Fie că vorbim de componentă video fascinantă, realizată de Vlad Ioachimescu, de muzica şi sound design-ul create de Tom Brânduş sau de light design-ul lui George Jipa, fiecare element are rolul său în acest spectacol inovator.

Cricoteka

Un public numeros a urmărit spectacolul

Sabra Daici, director ICR Varşovia, a declarat: „Primul eveniment al Festivalului a fost spectacolul DADAnoNON. (…) Un prim succes românesc la Cracovia, aplaudat de publicul polonez, venit în număr mare la Cricoteka – Centrul de Documentare a Artei lui Tadeusz Kantor, un spaţiu perfect ales şi adecvat pentru tema şi structura spectacolului românesc. Reprezentaţia s-a bucurat de prezenţa unui public format din oameni de teatru, profesori ai Universităţii Jagiellone, literaţi atraşi de subiectul avangardist şi dadaist al piesei, prieteni ai României, admiratori şi pasionaţi ai culturii române”.

Deplasarea echipei Teatrului Nottara a fost posibilă prin parteneriatul cu ICR, căruia instituţia îi adresează mulţumiri, ca şi gazdelor de la Cracovia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.