Traficul pe sub Canalul Mânecii a fost reluat

Traficul feroviar de mărfuri și de pasageri pe sub Canalul Mânecii va fi restabilit complet luni. Mai sunt prevăzute însă unele întârzieri ţinând cont de perturbările apărute în weekend.

‘Eurostar prevede să-și reia serviciul complet de luni și cere călătorilor interesați să se prezinte la gară normal. Tunelul, nefiind în întregime operațional, unele întârzieri de până la 30 de minute sunt încă posibile’, a explicat duminică compania feroviară într-un comunicat citat de AFP, potrivit Agerpres.

‘Tunelul nu va fi reparat în întregime mâine, dar vor exista părți care vor fi reparate și vor exista mai multe facilități de a circula prin tunel, ceea ce ne va permite să avem un serviciu normal’, a declarat, la rândul său, directorul general al Eurostar.

Traficul pe sub Canalul Mânecii a fost închis sîmbătă mai bine de 12 ore, 11 trenuri fiind duminică anulate între Londra, Bruxelles și Paris, după ce a fost detectat fum într-unul dintre tuneluri. Ulterior, probleme la sistemul electric al rețelei de contacte au provocat noi perturbări.

Eurostar a estimat la mai multe mii numărul clienților săi afectați de situație, în condiţiile în care 400 de trenuri — și de zece ori mai multe camioane — utilizează tunelul în fiecare zi în cele două sensuri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.