Trupele speciale din Republica Moldova îşi verifică tehnica de luptă în Chişinău

Mai multe TAB-uri și polițiști înarmați ieşit în dimineaţa zilei de 22 octonbrie pe strazile Chisinaului, scrie Deschide.md. Pe o rețea de socializare au apărut mai multe fotografii cu TAB-uri și oameni înarmați, care mărșăluiau pe drumul de la intrarea în oraş.

Nu este vorba de o invazie militară, anterior Inspectoratul General de Poliție anunțând că, începând cu ora 09.00, va avea loc testarea rezistenței fizice a efectivului Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger”, consolidarea modului de acțiune în situații de criză, precum și verificarea tehnicii de luptă (autoblindatele TAB-80).

Exerciţiile vin pe fondul conflictului din Ucraina, despre care tot ami multe voci avizate afirmă că se poate extinde către regiunea Odesa şi Transnistria. În Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare pe data de 30 noiembrie, iar autorităţile iau în calcul riscul acţiuni destabilizatoare în Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia şi în raioanele învecinate, din sudul ţării.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.