Un avion s-a prăbușit în sudul Rusiei (video)

Un avion Boeing 737 s-a prăbușit sâmbătă dimineață, pe aeroportul din Rostov-pe-Don în sudul Rusiei, potrivit AFP.

Aparatul de zbor venea de la Dubai, Emiratele Arabe Unite, şi s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze. Au decedat 61 de persoane, 55 de pasageri și șase membri ai echipajului.

Update: Compania aeriană low-cost flydubai a exclus sâmbătă varianta unui act criminal după prăbușirea unuia dintre avioanele sale.

În cadrul unei conferințe de presă la Dubai, președintele flydubai, Gaith al-Ghaith, a anunțat că o echipă de lucru formată din reprezentanți ai Aviației civile din EAU și ai flydubai se va deplasa în Rusia pentru a participa la anchetă „în coordonare cu autoritățile ruse”.

El a exclus, răspunzând unei întrebări, ipoteza unui act criminal, și a cerut să se aștepte rezultatele anchetei pentru a se determina cauzele tragediei. Informațiile care circulă între timp sunt „speculații”, a adăugat el.

Update: Comisia care investighează accidentul a anunțat că o eroare umană sau o deficiență tehnică sunt considerate în prezent cauzele cele mai probabile ale prăbușirii aparatului de zbor.

Aparatul aparţinea companiei aeriene FlyDubai, care efectua o legătură între Dubai și Rostov-pe-Don, s-a prăbușit în jurul orei 0.50 GMT și a luat foc, incendiul fiind stins după o oră.

După a doua încercare de a ateriza, avionul a căzut la o sută de metri de pista de aterizare. Nu au fost stabilite cauzele incidentului aviatic. În zona aeroportului din Rostov-pe-Don, vizibilitatea era redusă şi vântul bătea puternic.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.