Alegerile europene vor fi relevante doar după ce aflăm cine va câștiga alegerile prezidențiale din SUA în noiembrie, a explicat analistul de politică externă Dan Dungaciu, sâmbătă, la B1 TV.
Întrebat despre relațiile dintre țările componente ale Grupului de la Vișegrad (Polonia, Ungaria, Cehia și Slovacia), analistul român a explicat: „Norocul, dacă vreți, al României este că Vișegrad devine încet-încet o geografie, nu mai devine o entitate politică (…). S-a schimbat puterea în Polonia. Polonia nu mai are nevoie de Vișegrad cum avea anterior, pentru că nu mai are nevoie de Ungaria”.
„Știți care e «turul 2 al alegerilor europene»? Noiembrie 2024, alegerile din America. De fapt, alegerile europene, care vor defini într-un fel politic Europa, vor fi relevante doar după ce aflăm cine va fi președinte în Statele Unite. Că toate potențialitățile politice din Europa nu vor fi comprehensibile până după 5 noiembrie 2024, când vine președintele. Dumneavoastră credeți că Viktor Orban va fi la fel dacă la Casa Albă e Biden sau Trump? Evident că nu. Crede cineva că se comportă la fel doamna Meloni dacă este Biden sau Trump?”, a spus Dan Dungaciu.
„Noi, în intervalul acesta de timp, 16 iunie și 5 noiembrie, noi nu avem o politică europeană, noi nu știm. Fiecare își ține cărțile și așteaptă. Și atunci s-ar putea ca destinul Vișegradului să se schimbe și s-ar putea ca – Doamne, ferește! – Viktor Orban să nu mai aibă nevoie de Vișegrad”, a continuat analistul.
Vraja marii! Toate partidele care vor sa fie alese la euro tac chitic! Nimic! Niciun program!,nicio idee! Când îl văd pe Busoi schimb canalul tv! Panarama liberală vorbește mult și nu spune nimic în special din 4 in patru ani înainte de alegeri!
mentalitate de sclav… inutilul efort de a-ti potrivi pasii cind stii ca nu poti face asta din start pentru ca exista diferenta de interese, de agenda…
normal ca dan dungaciu nu este un creator de vis… minte. 99.9% din ceea ce exista in presa nu are legatura cu viata.
Păi ăsta e rolul politicului la noi,să vorbească mult și să nu spună nimic,nu știu de ce te miri ,nu trăiești în România ?
Are dreptate,partitura europeană vine de peste ocean.UE cu unitate in diversitate și alea ,alea,e doar un satelit merican.Exemplul cu vecinii de la nord e grăitor in acest sens !
Care DEMOCRATIE EUROPEANA cand America decide ce face europa. Deci avem DICTATURA AMERICANA peste europa. Dungaciu are un dosar inscenat. Stie el care…Acum vorbeste strans cu usa de oamenii lui Sorosh din servicii.
in traducere… europa e o colonie a SUA, si ea e incapabila sa decida ceva, ci depinde de imperiul de ocupatie si minciuna al americanilor. asta este si o problema a faptului ca noi votam prostituate si tradatori in politica, nu oameni de stat
Europa nu mai are nevoie de SUA decit in masura in care Presedintele SUA oricare ar fi el doreste sa ajute Ucraina .Germania de una singura a devenit al doilea mare factor decizional in materie de armament oferit Ucrainei .Trump nu poate scoate Europa din jocul NATO .Efectivele armatelor americane din Europa si din bazele militare NATO nu vor mai asculta de comanda venita din SUA daca Trump doreste sa le retraga .Sunt militari aflati la a treia generatie in Europa .In curind Franta isi va pozitiona rachetele nucleare in estul Europei .Urmeaza sa vedem cu ce noutati absolute in materie de armament vine Germania .Polonia deja cere ca si Suedia dealtfel echipamente militare nucleare .Dupa ce granitele vor fi asigurate existenta fortelor SUA in Europa nu isi mai regaseste rostul .Ne vom apara singuri ca si mare putere nucleara de orisicine .
Adica domnu Dungaciu ce vreti sa spuneti? Ca orice am vota noi tot de peste ocean vin ordinele?
Propunem o lege prin care toate imaginile (fotografii ) ce au in prim plan figuri de oameni sa fie actualizate . Cetatenii care nu au habar sau cei din strainatate care citesc presa din Romania isi formeaza o opinie si datorita imaginii atasate unor texte .
mai domnul asta se teme de Orban ?inseamna ca are un sponsor de dincolo de ocean
Dungaciu se-nseala la mare: „triunghiul” Franta, Germania, Polonia” e-un VAX: n-au mai nimic în comun în afara pretentiilor reciproce. Franta: Ludovic al XV lea a fost casatorit cu Maria Lesziczynska, fata lui Stanislas, regele ales si pe urma, detronat, al Poloniei, si-o data cu ea, în Franta au venit foarte multi polonezi, care i-au si dat tarii un Poniatowski, fost presedinte al Senatului, sau o Kosciusko, fosta ministra a lui Sarkozy: familiile nobile poloneze sunt … frantuzesti. A se vedea si Chopin, Frédéric. Plus bucataria evreilor polonezi. Polonezii FRANCEZI au devenit, însa, FRANCEZI. Cei „pur sânge” nu pot conta pe polonezii francezi decât în rasfoirea albumelor de amintiri. Germania si Polonia: prima n-a luat parte degeaba la împartirea, si de 3 ori, Republicii celor Doua Natiuni, cotropitoare. Plus ca-ntre cele doua tari sunt divergente de frontiera: la 1945, Polonia invadeaza Silezia si transforma Breslau, oras german, în Wroclaw. Lasând deoparte ca Prusia construieste, de fapt, Polonia: a i se vedea arhitectura, care-i de stilurile gotic si Art Nouveau german. Privind viitorul presedinte al SUA: Trump = pace. Biden = intox si razboi: cheltuieli militare-n dauna celor civile, saracirea populatiilor, dusmani fabricati fiindca SUA încearca sa-si mentina locul (pierdut) de prima putere mondiala.
Mai nea Dunga. Situația de pe teren spune prin vocea lui Putin- piticul visător al anilor ‘70 ai secolului XX ca Biden este câștigător. Așa gândesc și politicienii și analiștii rasati . Biden ca toți președinții din țările civilizate reprezintă o interfață a celor din spatele lui. Aceștia , reprezentând baza unei țări și a unui regim politic , si- au dat seama ca înclinarea Lumii spre partidele naționaliste și extremiste este foarte puternică . Și atunci au promovat un președinte în vârstă care este în stare să întărească instituțiile statului de drept din SUA având o experiență uriașă în domeniul politic, relațiilor externe și militare. Ultimul discurs al piticului Putin a fost cam așa: oricine câștiga alegerile în SUA nu are nicio influență asupra noastră. Pe când anul trecut se vedea clar ca îl așteaptă pe Trump să câștige alegerile prezidențiale. Dar Trump și- a făcut lecțiile dându- i de înțeles ca dacă ar castiga va scoate SUA din NATO si nu va ajuta Europa. Dar prezentarea vizitei lui Biden în Franța și declarațiile lui privind ajutorul pentru Ucraina și mai ales declarația ca SUA nu va lăsa singură Europa spune tot.