Un român „s-a îmbogățit” peste noapte în Venezuela (Foto)

Radu Păltineanu, un român care traversează Americile pe bicicletă, povestește pe pagina sa de Facebook cum s-a „îmbogățit” peste noapte când a ajuns în Venezuela, țară care se confruntă cu o criză gravă.

Tânărul s-a trezit cu un teanc de bani în brațe, după ce a schimbat 150 de dolari.

„Ei bine, ăsta este primul aspect cu care m-am confruntat azi la intrarea în Venezuela, cea de-a doişpea țară a expediției mele prin Americi şi țara cu cea mai mare inflație din lume. În condițiile în care în acest moment inflația a atins 600% în Venezuela şi cea mai mare bancnotă este de 100 de bolivari, schimbând 150 $ USD m-am trezit bogat peste noapte, bogat în bancnote care de-abia îmi încap prin gențile bicicletei.

Totuşi partea cea mai interesantă este că o hârtie igienică care nici nu se prea găseşte face pe aceste meleaguri cât un şomoioc de bănuți dintr-ăştia, aşa că poate nu e chiar atât de rău că m-am procopsit cu atâția”, a scris Radu Păltineanu pe rețeaua de socializare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.