Sfîntul Pricopie de la SNSPA

În ciuda faptului că a ocupat și ocupă tot felul de funcții și a făcut tot felul de studii de pe urma cărora s-a ales cu tot felul de diplome, chimistul Remus Pricopie arată mai degrabă ca o umbră pe o autostradă părăsită, pe care nu se circulă.

De o lungă vreme, el este rectorul SNSPA unde a fost ales în stilul Epocii de aur. Ultima dată cu un procentaj de peste 90%. Rectorii, conform legislației în vigoare, sunt aleși prin vot, ca primarii. Și portarul, și contabilii, și femeia de serviciu de la universitate votează alături de cadrele didactice.

Elegant și spilcuit, nul ca autor de opere importante, Remus Pricopie pare a fi genul de om care nu trece ecranul și nici nu trezește cînd vorbește. Dar se lipește (sau este lipit!) inexplicabil de scaun. Și este ales cu procente copleșitoare de colegii și subordonații săi.

El întrunește toate aprecierile și simpatiile personalului de la SNSPA, inclusiv ale cadrelor didactice, între care se numără și clanul Miroiu, și soția lui Florian Coldea, și comersantul de sondaje pentru partide politice Marius Pieleanu, și navetistul la Bruxelles Cristian Pîrvulescu, și Mihaela Vlăsceanu și mulți alții care reprezintă spiritul fostei Academii Ștefan Gheorghiu. Ca să nu fiu bănuit de urzicăreală și condimente, citez dintr-o prezentare de pe Wikipedia:

„Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București este o instituție de stat de învățământ universitar și postuniversitar, înființată prin Hotărârea de Guvern nr. 183 din 21 martie 1991. Este specializată în domeniul administrației publice, relațiilor internaționale și științelor politice. În fapt, SNSPA a fost înființată ca școală de reprofesionalizare fiind nevoie de specialiști pentru noul regim politic, democratic”.

Exceptînd cîțiva intelectuali, SNSPA reprezintă mai puțin o școală și mai mult o grupare de politruci și propagandiști, în care Remus Pricopie stă ca o gălușcă în vîrful unei tăvi pline de bucate înzorzonate cu maioneză colorată. Nu întîmplător, SNSPA funcționează într-o clădire de pe Bulevardul Expoziției.

În ciuda poziției sale de rector, Remus Pricopie funcționează doar ca o soluție împotriva petelor și a pregnanței politice. Fost ministru al Educației de două ori prin grupul de poame care au alcătuit guvernul Victor Ponta, Remus Pricopie nu iese în scenă decît la ora exactă. Ca un cuc cu comandă, care execută un program. În ultimele săptămîni, Remus Pricopie a aruncat pe piață trei fragmente de gîndire de o importanță copleșitoare pentru PSD și pentru șefii săi implicați în opera de derutare a opiniei publice. Intervențiile lui Pricopie sunt grăitoare și pentru rolul său de lătrău la comandă. Sarcina lui pare să fie mîrîitul la Mircea Geoană. Dacă v-au scăpat „fructele” gîndirii sale, vă propun să le recitiți.

„Domnul Geoană a depășit de mult această graniță, nu numai că anunță că va candida fără să renunțe la poziția de secretar adjunct NATO, dar atacă un stat membru” (citat din Remus Pricopie, reprodus din revista Newsweek, organ Eduard Hellvig)

„Geoană face lucruri care NU se fac! Sunt surprins și dezamăgit de modul în care Mircea Geoană, Secretar General Adjunct NATO, înțelege să comunice public, în raport cu oficialii Statului Român”…… „Constat acum, însă, că este vorba de un „stil nou”, în care un înalt funcționar internațional îşi permite să se ia de piept cu reprezentanții politici ai unui Stat Membru, în cazul de față, chiar Statul Membru care l-a propulsat în poziția respectivă” (același Pricopie de pe scaunul de rector gînditor la SNSPA)

Pe chimistul Remus Pricopie, supertitrat și pregătit într-ale comunicării de partid, îl roade la ficat dezinvoltura cu care Mircea Geoană îl ștampilează definitiv pe Marcel Ciolacu:

„Nu sunt interesat de niciun portofel european. Sunt un pic ironic. Am spus-o şi cu alte ocazii: închei cinci ani de muncă în cadrul NATO, sunt interesat să pot să dau înapoi ţării mele experienţa şi entuziasmul meu. Nu sunt interesat de nicio poziţie la nivel european, nu sunt interesat de alte poziţii la nivel internaţional, sunt interesat să pot să dau înapoi într-o formă sau alta ţării mele ceea ce am de oferit şi ceea ce cred că România are nevoie”.

Pentru Pricopie, asemenea afirmații constituie o politică anti-NATO și anti-națională! Parcă Mircea Geoană ar fi confundat portofelul cu portofoliul și lui i-ar fi căzut bancnotele ca unui piețar din buzunarele burdușite!

Gîndirea de manechin politic a lui Remus Pricopie se revoltă în fața unor afirmații clare și pline de simplitate.

Pe el și pe șefii săi i-a deranjat că Mircea Geoană a spus:

„Ţara a fost şi e condusă de o generaţie politică tot mai incompetentă şi golită de sentimentul iubirii adevărate de ţară. Vedem de ani buni cum prea mulţi politicieni se zbat între lăcomie şi neputinţă. Sunt mulţi politicieni care nu ştiu economie, nu ştiu legislaţie, nu au practic nicio calificare dovedită şi totuşi conduc guverne, ministere, agenţii şi companii de stat. Politicieni care nu au învăţat aproape nimic în viaţa lor, nu au cunoştinţe elementare şi, cu toate astea, ajung în posturi de care depinde soarta a milioane de români. A ajuns aproape de neimaginat ca un ministru sau un prim-ministru al României să poată vorbi o limbă străină. Asta într-o perioadă în care dacă un lider nu vorbeşte măcar limba engleză îşi condamnă naţiunea la izolare. Iar atunci când aceşti lideri se exprimă în limba română, ai senzaţia uneori că îţi vorbeşte corigentul clasei”

Ce nu-i adevărat în judecata asta, chiar și în ce-i privește pe Ciolacu și pe Pricopie? Geaba se burzulește Sfîntul Pricopie de la SNSPA ca unul împins să dea o replică!

-„ Dacă eu aş fi fost astăzi ministru de externe sau premier aş fi notificat NATO pentru nerespectarea, de către un înalt funcționar al său, a regulilor elementare ale corpului diplomatic”.

Dacă SNSPA ar fi o adevărată universitate, l-ar da afară pe Remus Pricopie pentru amestec prostesc în politica partidului de care se folosește, dar pe care nu-l înțelege!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 48

39 de Comentarii

 1. Nu credeti ca ar corect, in contrapondere si un editorial despre „universitatea din padure” ?

 2. Pricopie ești prost grămadă. Baselu a explicat aseară la un post tv.cui îi revine la NATO de fapt funcția lui M. GEOANA. Unui Ambasador American. Așa ca dacă americoizi au renunțat în favoarea lui GEOANA sigur 10000% este omul lor. Poate Joha și cu Cioclu și măCiuca să se mute în Washington definitiv ca nu-i mai întoarce nimeni și nimic. N-are dreptate în legătură cu necunoașterea de către miniștri a unei limbi străine ( exemplu Bode, când vorbea cu omologul său austriac, îl dureau mâinile și capul de cat dădea din ele).De ce crezi ca nici maCiuca și nici Cioclu nu-și anunță candidatura la prezidențiale……Frică, unul dintre ei sau amândoi îl vor susține pe Mircea Geoană……
  Ultimi miniștri ai lui Ceașcă toți știau o limbă străină.

 3. Extraordinar de bun editorialul, superb, mirific, șampanie de 100 000 Euro sticla! Nota 10+++ Maestre drag! SNSPA fostul veceu Ștefan Gheorghiu trebuia desființat de mult! Pieleanu profesor universitar? Frații Muraru profesori Universitari? Ăștia doi care nu pot face acordul dintre subiect și predicat? Ce’i aia SNSPA? Medicină Umană Carol Davila? Roboți Industriali? Toți idioții din politică au SNSPA și un zugrav, un sudor, un agricultor le este superior! Meseria bate o hârtie de șters la cur! România are nevoie de oameni cu meserie, oameni cu creier, nu filoxere pe vița de vie, nu tăietori de frunze la câini! Ehei,ehei, Ăștia cu SNSPA în Elveția, Viena, spălau Latrine de rahat uman! La noi? Viață dulce pe spinarea proștilor din Privat cu minim pe economie! Nu toate muștele fac miere! Dacă traia Solomon Marcus, SNSPA era pt dânsul ceva gen Numerele în Complex cu radical din minus unu! Bravo Maestre, bravo! Pieleanu râde de se bate pe burtă de râs! Firea Pandele Vranceanu intenție de vot 178% în sectorul 1! S-a depășit de mult timp bordura ridicolului!

 4. Maestre, cum s3 face că pute, pute SNSPA de studenți și bate vântul la Școlile Profesionale de sudori, mecanici auto, brutari, croitori, cizmari, strungari? E nevoie cruntă de strungari CNC. pute România de absolvenți SNSPA! Câți tăietori de frunze la câini să mai suporte România? Dai cu arcanul și nu nai găsești un zugrav, un faianțar, un brutar! Toți sau cu toții vor la umbră? Mai muncește și cineva în România? Mai muncește și cineva im România? Dacă mai punem la socoteală și Ecologica domnilor Ciolacu și Tudose, trecem de 900 000 de tăietori de frunze la câini? Față de 18 900 de strungari ieșiți la pensie, disproporția nu e prea mare?

 5. mai e si geamanul siamez Costoiu
  nu stim daca macar mama lor adoptiva savant inginer dr. acad. cati ii deosebeste.

 6. Nulitati cu un singur „merit” : sunt anticomunisti frate…. Propagandisti inutili ba chiar daunatori !

 7. Fost tehnician ChimiZd la Spitalul Witting, PERFECȚIONAT cu Abramburica.
  Și ajuns Flașneta #1 a lu’ $oro$el în România, măR🤮g
  ■}RumburKK- ChimiZdu 2 x perfect MICȚIONAT la CEPECAca -RumburKK{■

 8. SNSPA noi te iubi, ca ca tine nu gasi. Ha ha ha, un fel de „cercetatori britanici”. Macar la Fane Gheorghiu se mai invata si altceva decat lozinci.
  PS L-ati uitat pe Parvulescu, alt „cerceatator britanic”. Si ne mai miram ca se duce pe paula colonia!

 9. SNSPA este cancerul Romaniei…acolo se intilnesc golanii intre ei…si tot de acolo sunt coordonatzi si controlatzi…
  Organizatie TIPIC BOLSHEVIC de sorgite CeKist KGB-ista…un fel de ‘Sinagoga de RIT Nou’ a noii secte de neo-Bolshevici
  potzi sa fii oricit de destept…dar daca nu telasi spalat pe creier de SNSPA nu poti sa conduci nimic in Romania postdecembrista
  Mecanism BOLSHEVIC

 10. Pricopie nu este altceva decât o altă nemernică de încropeală securistoidă, ridicată din deșeurile subintelectuale ale țării. Iar produsele acestui Ștefan Gheorghiu reșapat sunt doar rebuturi profesionale, specializate totuși în învârteli politruce sulfuroase, deci toxice pentru țară. SNSPA este cel mai toxic produs universitar de la Academia Coldea-SRI încoace.

 11. REMUS PRICOPIE A FOST ADUS, CRESCUT SI PROMOVAT DE CHIMISTA ABRAMBURICA DE LA Tg JIU, unde era investitor si a urcat pe toate reptele sub domnia sa 3 x ministru, el e om onest, preda la fosta stefan gheorghiu unde madam vlasceanu a vrut sa dea o fatada liberală, dar i-a lasat oul mai tanarului care i-a acordat DHC VICE timmenmars!!!!!ca sotii miroiu , zamfir, pirvulescu si multi absolventi il inconjoară cu emotie si caldură PT A TRANSFORMA TRECUTUL IN VIITOR???

 12. Deșeuri subintelectuale! Perfect adevărat! Adjectivele sunt sărace în vocabular la ce material subuman este acolo! Matematică zero, Fizică zero tăiat în zece, Chimie zero tăiat în patruzeci, Robotica ioc, Medicină egal rahat în ploaia! Să obții un Veceu de Diploma trăind pe spinarea altora? Să trăiești pe sudoarea „altora”? Da’ tu de ești? Sultan? Îți pute munca? Pieleanu profesor universitar? Se zvarcoleste în mormânt Anatolie Hristev! Moare a doua oară! Ștefan Gheorghiu reesapat SNSPA toacă banii bugetului aiurea! Și când te gândești de câți măturători e nevoie în România, de câți brutari….

 13. Pricopie e cum e, adică un nulash, dar nici cu Geoana nu mi-e rușine. Căci e gol, gol pușcă! Doamne ferește sa mai ocupe o funcție!!! Stârnește mila, bietul de el. Va ciripi clișee și va face rău tarii.

 14. @nici storescu
  27 mai: Ridicarea la Ceruri a lui Tudor Vladimirescu, conducătorul Revoluției Române de la 1821.
  Domnul Tudor: Mai înainte de a ridica steagul spre a cere drepturile patriei mele m-am îmbrăcat în cămașa morții pentru Țară.

  (vroncea de la radio-activenews
  e un securila evoluat ca matasea broasteai
  cea cu care a inceput „viatza secsuata”)

 15. Domnul Pricopie a fost selectat și cocoțat in funcții de mentora dumnealui Ecaterina Andronescu, SNSPA este o școala de unde se scot pe banda Ziariști fără valoare, politicieni pe care ai vedem cat de bine conduc interesele tarii, aceasta instituție susținută din banii noștri și cu un standard foarte scăzut de pregătire ar trebui desființată, cui folosește!? Domnul Pricopie într-adevăr când apare sa facă declarații , o face ca un “împărat” care vorbește supusilor , dacă al răbdare și timp sa-l asculti , constați ca nu are cultura politica, cunoștințe economice, auzi vorbe, vorbe goale! Este “fratele geamăn “ al domnului Ponta , la fel de aroganți, cocoțați fără merite in funcții si sufocanți! Săracă țara. Odată trebuie sa care in spinare aceste specimene … si nu numai!

 16. aloo, domnilor, puteti sa scoatei mizeriile alea pnl-iste de pe site? alea care se tot schimba si ne „informeaza” cit de mult rahat pot minca penelistii… hai, ca ni se face greata!

 17. Maica, cine-i Pricopie asta?
  Nu stiu.
  Dar, Geoana, cine este? Ei, asta este intrebarea. Cine este Geoana?
  Ce cauti tu in viata mea,
  De ce-ai venit sa-mi tulburi linistea? (Stefan Iordache)

 18. Pricopie ii face un real serviciu lui Geoana. Practic dovedeste romanilor ca Geoana nu este securist ca cei legati profesional de aceasta SNSPA. Altfel era si Geoana vreun doctor facut la SNSPA ca atati baieti cu pedigri securist. Sau era macar profesor ca restul impostorilor de acolo.

 19. Fuse mare tulburare la noi la crasma de din vale. Cica un grup organizat ar fi controlat statul de la numiri de politicieni, unii ridicati, altii trantiti, la amestec in justitie, care vinovati care nu, dupa punga, la preluare ostila si trucare de licitatii… Totul aranjat, controlat, dupa mintea lor. Maica, dar macar erau mintosi? Ei, asta-i problema. Oricum, se ascundeau in spatele vinovatilor de serviciu. Vazusi ca unii disparura ca magaru’n ceata?
  Vazui, maica, ma si’ntrebam unde-or fi?

 20. Julieta/Kodrutza : Romeo, „au inceput sa cinte pasarelele”, se face dimineatza si trebuie sa pleci !
  Romeo/Florica : E inca noapte, „July Baby” si fac ce vrea muschii mei !
  (Shakespeare)

 21. Tare periculos trebuie să fi devenit omul ăsta, de-l face Nistorescu albie de porci! Asta mă liniștește fiindcă-mi dădea vertij ideea că Nistorescu e de capu lui, urlă ca lupul la lună. Și-mi dădea vertij că știam de Nistorescu, ce școală jurnalistică avea – taman aia de-o-njură toți acum – Fane Babanu. Plus a de dans și bune maniere – pe dracu, dans! Iar bunele maniere îs necesare cînd e de apărat poarta împotriva atacurilor adverse. Poarta se cheamă azi Geoană – poți să-nebunești pe chestia asta!
  De fapt, asta-i dulceața de a fi român: e candidat la șefia NATO fiul unui general de Securitate, dintr-o țară care blestemă comunismul și Securitatea, pe toate drumurile – dar le păstrează o amintire duioasă.
  Apoi, chestia cu limbile străine e pentru Ciolacu – covrigarul preferat de Nistorescu. Îi pute lui originea umilă a actualului premier, de parcă n-ar trăi în țara în care, acum 200 de ani, s-a scris Ciocoii vechi și noi. Și-n care umbla vorba: Cu iaurt și gogoșele/Te făcuși vornic, mișele (despre Vogoride, rivalul Lui Cuza cînd cu Unirea Prjncipatelor).
  Apropo, don Cornele: dă-o-n sărăcie, țîfnă boierească – să ne-amintim că mahalagiii Bucureștilor de altădată făcură unirea.

 22. pentru rector voteaza doar cadrele didactice, nu voteaza soferi, femei serviciu, tesa sau auxiliar

 23. Pot vota cu totii avand acelasi calibru intelectual. Ba s-ar putea ca un sofer istet sa stie mai multe chestiuni profesionale decat Bogdanel sau Marius.

 24. Adevarul din vorbele lui MIRCEA GEAONA este dur . Dur de tot . Ar mai trebui adaugata si coruptia oarba , de neoprit , a acestor nenorociti ! Ca sa fie adevarul complet !

 25. … si eu votez cu Geoana, daca candideaza. E ingurul in stare sa le zica „pretinilor” din Vest, „alo, lasati si Romaniei cite ceva, sa o duca si romanii mai bine, civilizat”!!

 26. Domnule Nistorescu, dacă puneți cap la cap furaciunile celor din psd și pnl, faceți un lanț cinematic cu care înconjurați Terra de 35 de ori, exact anii de după 89′, anii 89 cu care Securitatea si’a luat țara înapoi! Deci? Dvs le „vedeți” ca numeni altul! Nu e greu deloc dacă nu ești „manjit”. Apropo! Știți că în ultimul sondaj al prof. Pieleanu Avangarde, Firea Pandele Vranceanu Gabriela are intenție de Vot 178% în Ferentari, Zabrauti, Voluntari și ” bineînțeles ” sectorul 1 dacă candidează(?) la președenție? Prof. Pieleanu cu cunoștințe minime de cultură generală, cunoștințe de maxim a VIII-a, la SNSPA dacă dai banu’ la el zice că Dl Adrian Năstase este o victimă a Securității și dl Popescu Piedone e martir gen Giordano Bruno!

 27. La A3-CNN Morsa se plângea cu lacrimi cât testicolul de bivol african cum că psd-pnl promovează în Structurile Statului român numai catastrofe de oameni, necititi, nescoliti, simpli lipitori de afișe! Morsa uluita, siderata, șocată, se plângea la Porumbel Cătălina că în ritmul ăsta România va da faliment? O țară în pixul unui needucat? Morsa acum vede astea? 35 de ani ce a văzut? Lapte și miere???

 28. Sfîntul „Decît” Pricopie!
  …ați uitat cum vorovea în interviurile date la TVR, din fon’țîia dă menestrel la „Educație”, garantat androneasca, garantată ‘vanghelist? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
  Și mai este și-un chif’, homolog-slugă pi la Yeși…

 29. justinianus, daca dupa tot ce-ai citit si auzit, dupa toate lucraturile facute de Gasca din România, tu tot pe altii din afara ii gasesti vinovati, atunci nu mai este nimic de facut. Precum copiii care plang si sunt dusi de nas de parinti: sa bata mamita banca a facut buba la baietel. Ti-i arata omul ala, iti dezvaluie toate mecanismele, increngaturile si tu o tii langa cu strainii…
  Se imbata neispravitii pana violeaza fetite si vinovat este negustorul care i-a vandut bautura?

  Precum doamnele acelea dornice de o vorba buna, vei spune si tu, dom’ judecator, m-a mintit prostanacu’ dar m-a mintit frumos.

 30. Abuzurile grupului Florian Coldea nu se referă numai la afaceri și justiție. El a falsificat trecutul și prezentul în favoarea nulităților pe care le sprijinea. Băsescu și-a lovit rivali cu procedee coldiste. Viața culturală, academică, politică s-a mutilat. Tocmai în condiții de libertate, Remus Pricopie e în brațele lui Coldea, Ion Aurel Pop i-a făcut pe Coldea profesor univ. la UBB, și pe Dîncu honoris causa. Tot aici rectorul Daniel David îi acordă diplome lui Eduard Hellwig. Pirtea îl face profesor pe Coldea, după ce univ.Timișoara dă doctorat plagiat lui Kovesi. Nu cumva să scape ocazia. Niciodată degradarea universitară nu a fost mai penibilă.

 31. pleaca omu din romania definitiv, pleaca ca sa scape de voi tatarii de teleorman tzigani turci.

  pleaca ca sa scape de tziganie

  can ati ajuns in turcia, voi tatarii erati mai tzigani ca turcii. Daia vau zis tzigani.

 32. Măcar Pricopie e frumușel , e ca un model și poate servi drept material didactic pentru noile orientări lgbtiste, atât de intens propagate și apărate de întreg occidentul , mai nou și de către NATO- brațul ciung, dar înarmat al capitalismului, de care nu scapă nici un homalău…. să fie apărat atunci când îi cad victime niște tinerei, rătăciți pe la paradele gay ! 😎
  Geoană este o rara avis în domeniul politicii internaționale, deoarece n-am crezut niciodată că un fiu de securist, cu legendare rusească mai mult decât dovedită , va reuși să se strecoare , probabil cu cooru-nainte până la vârful Nato , această spaimă militarizată , până-n dinți înarmată și din banii unora, care până la urmă ajung să fie bombardați gratuit, din banii lor, sau după caz , apărați, dar doar după cel puțin două săptămâni în care trebuie să se apere singuri, cu generalii pe care-i au în plată, sau cei câțiva mercenari ținuți pe banii grei, cu de toate și femei, că militari- de unde ? că-s toți la cules căpșuni, sau la rânit zăpada, depinde de anotimp …. 😉
  Dacă o țin tot așa, se pare că în curând îl vom avea pe Șoigu în fruntea acestei ucigătoare formațiuni multistatale (36 deocamdată) pe care Putin s-a făcut că-l dă afară, dar în realitate vrea să-l bage și pe el înăuntru.
  Că dacă i-a mers cu Geoană, de ce n-ar face-o și cu Șoigu, mai ales că primul are șanse mari să devină , dacă nu președinte al Americii, măcar preș al României pentru ea …. 😎 !

 33. Dle JustiniANUS, de ce dracu ai desființat matale (pe când erai împărat, nu împăiat) Academia lui Platon care a rezistat fix 1000 de ani. Măcar putea trece și GEoană pe acolo să învețe: „Totul cu măsură„ sau „Cunoaște-te pe tine însuți„ (că noi oricum te cunoaștem pe tine). Cu cunmatu-so la pârnaie nu dă bine la cadre care „cadrele decide totul„ iar ele se află la Oașingtont și luptă cu cărapșănu! Domle Geoană io-ți sunt fan/ dar fii (și) mai american/ dăi lui Biden cap în dinte/ și te fă tu președinte/ președinte american/ dacă vrei să fii baban! Ah, carieră, dragostea mea/ eu rămân tot o lichea!

 34. Cauza degradarii profesionale si morale in randul institutiilor statului roman, in guvern, agentii, ministere, prefecturi, etc o reprezinta aparitia „scolilor” private gen Spiru, Ecocivica, Bioterra, etc,etc. Acestea au dat diplome la toti interlopii, analfabetii, sculeri matriteri, manichiuriste, vanzatoare la alimentara (onor acestor meserii )etc. Pe acestia si pe neamurile lor ii vedeti acum in toate institutiile de stat. Nu mai este nimic de facut. Rromanistanul e la pamant!! Poate ar trebui desfiintate aceste fabrici de diplome si revenit la sistemul serios de invatamant, de stat, cu profesori seriosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.