Vâlcov, apel către ASF în cazul tarifelor la RCA pentru tinerii sub 25 de ani

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, cere conducerii Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) să reanalizeze şi să regândească sistemul de asigurări RCA pentru tinerii sub 25 de ani.

„Consider că actuala realitate este una care îi pune pe tineri în dificultatea de a plăti nişte poliţe RCA care pot ajunge să fie chiar mai scumpe decât maşina pe care o conduc. Trebuie identificată o soluţie pentru a nu pune presiune pe tineri. Sunt convins că marea parte a acestora nu îşi vor putea permite să plătească un RCA de peste 2.000 de lei. Am încredere că speţa va fi reanalizată de către ASF, astfel încât să venim în sprijinul tinerilor şi nu împotriva lor”, afirmă Vâlcov într-un comunicat de presă.

La sfârșitul anului trecut, preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, a declarat la comisia pentru buget din Camera Deputaţilor că va reanaliza situaţia poliţelor RCA pentru tineri pentru a vedea de ce sunt atât de mari.

„Una dintre concluziile la care am ajuns în urma discuțiilor cu parlamentarii este că trebuie să ne aplecăm mai mult asupra consumatorului, cetățeanului și în special eu m-am angajat să fac un plan de analiză a situației RCA și a primelor de asigurare pentru tineret. Noi avem în vedere să intrăm într-o analiză cu toate societățile de asigurări care oferă acest produs, să vedem de ce sunt așa de mari, să înțelegem, să solicităm recalcularea, reanalizarea și m-am angajat ca până în februarie să vin cu un rezultat să informez Comisia de buget și în același timp să vedem și rezultate din piață”, a spus Negrițoiu la Palatul Parlamentului, după audierea sa la Comisia de buget a Camerei Deputaților.

Șeful ASF a apreciat că va trebui să se definească noţiunea de tineret.

„Toţi au standarde diferite şi vrem să uniformizăm şi vrem să punem o presiune şi să eliminăm excesele şi tratamentele diferenţiale”, declara Mișu Negriţoiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.