1% pe cifra de afaceri. Facilitățile fiscale nu reprezintă o valoare liberală

Theodor Stolojan a spus  că impozitul de 1% pe cifra de afaceri este o ”parte rea” a pachetului de măsuri fiscale. Fostul premier este însă de părere că măsurile erau necesare.

„O parte foarte rea este exact acest impozit de 1% pe cifra de afaceri, în cazul băncilor nu mai vorbesc. Guvernul a discutat cu băncile și a bătut palma pe 1%, dar peste noapte în loc de 1% ne trezim acum că apărem cu 2%”, a spus Stolojan.

„Acest pachet de reformă și fiscală și bugetară are și părți bune, are și părți rele. Eu am susținut că facilitățile fiscale nu reprezintă o valoare liberală mai ales în forma în care le-am acordat în decursul anilor și că în partea fiscală măsura cea mai bună care trebuia luată este înlăturarea imediată a acestor facilități fiscale pentru că este anormal. Sunt împotriva articolului 16 din Constituție care spune că cetățenii sunt egali în fața legii fără privilegii și fără discriminare”, a susținut  fostul premier, la un post TV.

”Acest pachet de reformă el reușește să reducă o parte din aceste facilități, menține altele care nu își au rostul. Au extins inclusiv la cei care lucrează în sectorul tehnologiei informației posibilitatea de a nu mai contribui la propriul lor fond privat de investiții de pensii. În loc să înlăturăm această anomalie o extindem și la sectorul de tehnologia informațiilor. E o măsură împotriva intereselor lucrătorilor din acest domeniu”, a conchis Stolojan.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

22 de Comentarii

 1. cu teoria „raului necesar”
  sa se duca la dracu-n praznic
  invartit si rasucit!

  Jaf sau necesitate națională? Adevărul despre „naționalizarea …
  EVZ Special
  Acea măsură luată de Theodor Stolojan nu va fi niciodată considerată dreaptă, dar a fost necesară, chiar vitală în acele vremuri. La urma-urmei, …

  -masura necesara PENTRU A ALIMENTA JAFUITORII BUGETULUI!

 2. Ori de câte ori primește comandă, alde THEODOR, iese ca păduchele în frunte. Nu mă interesează comentariul lui în cazul de față. Știu doar că, în 2019, s-a dat „rănit”, ca și cum urma să moară a doua sau a treia zi, doar ca să-i facă loc unuia pe care îl va reține ca un mare ticălos și trădător. Evident, fără aplauze, doar palme fără număr unuia ca nemernicul Băsescu.
  P.S. Am noțiunea cuvintelor, trădător și securist, vezi hotărârile definitive. Dar, cu toate astea, e beneficiar al jdemii de euro al Parlamentului European. Oau, ce instituție sinistră!!

 3. @ Care sunteți de părere că să fie recalculate și restituite parte din comisioanele de succes de la privatizările care nu mai au succese, ?

 4. Odios personaj. Du-te „dragă Stolo” la stăpânii tăi şi lasă-ne în pace!

 5. Merge si 3%. Microintreprinderile pot sa plateasca 3%, superfirmele de ce nu ar putea?

 6. nu crezi ca e timpul sa-ti vezi de viata ta si de boala avuta cand te=ai retras pt ca Basescu si ai lui sa capuseze Romania? daca tot le plangi de mila firmelor/bancilor de ce nu renunti la pensia statului si ramai purtator de geanta/vorba/avocatul lor? Adica omului de rand i se ia 10% impozit pe salariu, dobanda bancar, iar invartitorilor de bani care se declara fara profit li se ia 1% cand ar trebui impozitati la fel? Chiar ne crezi prosti? Poate suntem, dar respecta-ne tu si poti presupusii economisti ai lui peste prajit care ne bombardati cu „stiinta” voastra de balta…

 7. Citez „Theodor Stolojan a spus că impozitul de 1% pe cifra de afaceri este o ”parte rea” a pachetului de măsuri fiscale.”. Te cred bre, e prea putin pentru asigurarea pensiilor nesimtite care au sau nu, baza liberala pe furat.

 8. Securistul Stolojan merita aruncat la cosul de gunoi al istoriei post Lovilutie
  Nu e PNLizd e Securist cu serviciu la PNL

 9. Mai Sef Serviciu Aport Valutar din vremea lui Ceausescu cand tara era a CETATENILOR…. TU FACI PARTE DIN GRUPUL CELOR 330 DIRECTORI DE CREDIT DIN VREMEA LUI CEAUSESCU, ESTI UN FEL DE ALI BABA SI 330 DE HOTI…..
  DUPA LOVITURA DE STAT DIN 89 SI LICHIDAREA LUI CEAUSESCU V-ATI SCOS LA VEDERE AVERILE… ERAU VREO 40 MLD USD…..
  DEGRADANT, DECADENT, MIZERABIL……

 10. Sa înțeleg ca apropierea setului de alegeri deschide “sarcofagele politice” și apar din nou cei de care uitasem și sincer speram, dar in van, sa aibă decenta sa nu mai revina in prim plan! Indiferent ce debitează!

 11. Acum ca firmele sunt ale colegilor sai securisti,impozitele sunt rele.Cand a furat valuta din banci,in 91,cca 1 miliard de dolari,a fost liberal,probabil,iar pe vremea lui Ceausescu,ca sef al resurselor valutare,cand un om de rand facea puscarie pentru 10 marci,era democrat,presupun.PNL este partidul securistilor,punkt!

 12. Tov. Kapo de Mortu, trecut shi el la Ales!Bula, ka khazar gesticuleaza shi el cum functzioneaza ka laba lor=frectzii la un picior de lemn ca in vremurile lor bune din kkamunizm. O fi shi el parte din cei 15 mii de specialishti ai lui Levantzica Tzapului, ce au fost trimishi cu totzii dupa tzigarete. Se ocupa totzi acum de impozitarea fumuluii, ca pe vremea Turkului. Daca vroia-tzi istoria adevarata, de mult trebuiau judecatzi clantzaii de aur din dec.89! Asha ca ashtia s-au emanat continuu=fasait continuu, ca la fsn-ul lor.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Poate era mai bine sa spuna unde sunt banii lui Ceaska=de fapt ai Romaniei, care pe vremea aia nu avea datorii

 13. Tov. col. Kapoul de Mortu, trecut shi el la Ales!Bula, ka khazar gesticuleaza shi el cum functzioneaza ka laba lor = frectzii la un picior de lemn ca in vremurile lor bune din kkamunizm. O fi shi el parte din cei 15 mii de specialishti ai lui Levantzica Tzapului, ce au fost trimishi cu totzii dupa tzigarete. Se ocupa totzi acum de impozitarea fumului, ca pe vremea Turkului. Daca vroia-tzi istoria adevarata, de mult trebuiau judecatzi clantzaii de aur din dec.89! Asha ca ashtia s-au emanat continuu=fasait continuu, ca la fsn-ul lor. Era vecinul de blok a lui Petrov plangaci osul.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Poate era mai bine sa spuna unde sunt banii lui Ceaska=de fapt ai Romaniei, care pe vremea aia nu avea datorii.

 14. alt ..daunt lupppu..si asta are impresia ca I stalp de tara..assta I un vanator dee subjecte si teme pierdute ..menite sa faca valva n ziare si pagubaa n buzzunaare..ce a facut si (editat) astaa in afara de lansat ceata si confuzie ..menite sa I acopere mediocritatea si licheliszzmu..pai este unul dintre cei care confirma zicalaa…revolutiaa diii viiturile ..sccot la suprafata ..gunoaiele..

 15. mda .inainte de a posta nu am citit mesajul anterior..de obicei citesc si uneori chiar recites…se pare ca institutia deespre care pomeneste dl..este cimitirul …elefantilor….toaca bani ..si scoate …fum.dujmani nu mai avem in afara preetenului slav..pana mai ieri pavaza si speranta ..acum calaul si periccolul..universal..desi s o retras in Africa..la cules de …banane.

 16. tomnule stailajer…tumneata ai aratat ce poti in acel duet de neuitat…cuuu ,,draghe stoulau..daaa..deoarece bunu simt s o impartit inainte de venire tea pa lumea …buna..tot iti descoperi valente …ima jinare valente n ai tata ..ca nu s a predate subject la scoala ..daaa secretary ..secreti si sticleti..io ti as spune cat valorezi..daaa ce mi dai???..si apoi la ce ti ar folosi sa stii.

 17. I-auzi braul tovarasul stolojan nu e de acord cu egalitatea cetatenilor in fata legii. Si el considera asta ca fiind o valoare „liberala”. Ochii albastri si epoletii se vad de la distanta. Facilitatile pt societatile IT au fost date punctual si „temporar” pt a dezvolta industria IT. Dupa 30 de ani eu zic ca e dezvoltata deci tipul asta de facilitati trebuie eliminate. Se pot gasi alte branse industriale care sa se doreasca a fi dezvoltate. Dar pt asta e necesar un „proiect de tara” pe termen scurt + mediu + lung chestie care nu se invata la scoala lui stolo

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.