Taxiurile „pirat” de la Otopeni ar putea fi identificate cu ajutorul unui soft special

Taxiurile neautorizate ar putea fi identificate, imediat după ce intră în incinta Aeroportului „Henri Coandă”, cu ajutorul unui soft special, potrivit unei propuneri anunţate vineri de şeful Direcţiei Rutiere din IGPR, comisarul şef Lucian Diniţă, relatează MEDIAFAX.ro.

Şeful Direcţiei Rutiere a explicat că acest soft ar trebui să conţină o bază de date cu numerele tuturor taxiurilor autorizate. În momentul în care în aeroport ar intra un taxi neautorizat, softul va genera, pe monitoarele camerelor de luat de vederi, un anunţ de alertă. Astfel, a explicat Dininţă, aşa-zişii taximetrişti „pirat” ar urma să dispară din curtea aeroportului.

În acelaşi timp, există o propunere ca în Legea Taximetriei să fie introdus un un articol de lege prin care, pe lângă amenzi, taximetriştii care lucrează fără autorizaţie să rămână, pentru şase luni, şi fără plăcuţele de înmatriculare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.