24 ianuarie, sărbătorită printr-un spectacol al Naționalului din Chișinău

În fiecare an, pe 24 Ianuarie, de Ziua Unirii Principatelor Române, echipa Naționalului ieșean împreună cu spectatorii săi primeau cu emoție trupa Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, pe scena Sălii Mari. Spectacolele aduse în cadrul binecunoscutului turneu anual s-au jucat mereu cu casa închisă și au primit nesfârșite aplauze.

Anul acesta, deoarece restricțiile actuale nu permit deplasarea trupei la Iași, producția Naționalului din Chișinău, „Casa de pe graniță” de Sławomir Mrożek, poate fi văzută pe pagina de Facebook și canalul de Youtube), duminică, 24 ianuarie, începând cu ora 19:00.

„«Casa de pe graniţă» e o profeţie a lui Sławomir Mrożek, profeţie  absurdă,  periculos de reală în mileniul bântuit de războaie și calamităţi, de refugiați și de sinistrați. «Mă înăbuş în această lume a strălucirii false și a minciunii, unde nu există oameni, ci manechine, nu suflete, ci aparențe. Nu există nici credinţă şi nici spirit adevărat, doar simboluri și semne exterioare ale spiritului și credinței», scria Mrożek. O data în plus Teatrul își confirmă vocația de spațiu al rezistenței și al libertății, mijloc de exercitare al spiritului critic și curajul civic”, mărturisește Larisa Turea, critic de teatru, secretar literar Teatrul Național „Mihai Eminescu” Chișinău.

Foto: Ian Onică


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Magdalena Popa Buluc 7431 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.