3 echipe de elevi români pleacă la CM de Robotică FIRST din SUA

Trei echipe de elevi s-au calificat la la CM de Robotică FIRST din SUA în urma etapei naționale a BRD FIRST Tech Challenge 2023, organizată de asociația Nație Prin Educație. Acum, elevii se pregătesc să plece la Houston, SUA, pentru a reprezenta țara la competiția la care România este campioană mondială en-titre.

Echipele românești sunt admirate de către toți participanții, atât grație priceperii lor cât și datorită rezultatelor excelente de anul trecut, când echipa Delta Force din Arad a adus premiul cel mare acasă, câștigând Campionatul Mondial.

Asociația non-profit Nație Prin Educație, fondată de către Dana Războiu, este un deschizător de drumuri în domeniul roboticii în România – începând cu anul 2016, a adus în țară „FIRST Tech Challenge”, în cadrul celui mai mare program educațional STEM prin robotică pentru liceeni din țară.

Echipele cele mai performante, calificate în urma etapei naționale, care ne reprezintă țara la etapa mondială sunt:

 • Echipa Ro2D2 din Ploiești, Colegiul Național Mihai Viteazul
 • Echipa TehnoZ din Pitești, Colegiul Național Zinca Golescu
 • Echipa PEPPERS din Iași, Liceul de Informatică Grigore Moisil

Elevii români însoțiți de mentori vor participa la Campionatul Mondial din Houston, SUA, între 19 și 22 aprilie și se vor întrece pentru titlul de campioni mondiali cu peste 190 de echipe din toate colțurile lumii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

12 Comentarii

 1. nu ajunge nici unul in guvern. Nu pot concura cu lautarii, coafezele, maseuzele si manelistele!
  Aici trebuie studii mai inalte!

 2. NU, vor fi papusile papusarilor, care controleaza slug-oii nostri. vor fi cei care vor crea robotii care ne vor controla pe noi, atunci cand toate instituiile vor disparea…dap. desigur, o „conspiratie”. chiar credeti ca aceste minti vor fi lasate sa ajute omenirea? haha! nop. vor fi papuselele stapanilor lor, pentru a-i servi pe masteri. neo-iobagia.

 3. Hmmm,.Curios,. Mă gândesc că or fi in grevă lucrătorii americani de la salubritate..La școala românească elevul român nici să salute nu invață..

 4. Ha ha ha…robotica uneste Romania !Serios…doctore…parca asa era bancul.Eu am mai comentat odata…ce destepti elevi avem la Ploiesti si inca in 2 orase…! Cu ce se mananca robotica asta ? Dana Razboiu…o ziarista este cea mai cea din tara ! Poate la organizare…poate la strans fonduri ! Am cautat pe internet sa ma documentez…dar totul este …acoperit.

 5. Saracii copii,trebuie sa fie vaxinati ca sa poata intra in SUA.

 6. In SUA sunt 2 concursuri mondiale.FIRST este unul si al doilea VIBi8SNIXj8.Pe Youtu.be sunt amanuntele.

 7. Si abramburica… ministresa invatamantului ce zice?Cu ce ajuta dansa cele 3 echipe romanesti?Nu va pot ajuta…plang pe umerii vostri.Nu avem bani…nu avem valuta…petre roman sa va…!

 8. Prin anii ’60-’70 cei mai capabili studenti de la prestigioasa Electronica bucuresteana (atunci unica pe tara) erau cei din nordul Moldovei si cei din Arges-Dolj dar si de prin partile Buzaului si Brailei. Se vede ca traditia se pastreaza.

 9. Aș fi curios de câți dintre copii sunt măcar radioamatori pasionați și au diplomă de performanță ??

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.