Pe fondul atacului chimic din Siria

Haley: Statele Unite vor impune noi sancțiuni împotriva Rusiei  


Statele Unite vor impune noi sancțiuni împotriva Rusiei, în contextul atacului chimic de săptămâna trecută din orașul sirian Duma, atribuit regimului condus de Bashar al-Assad, a anunțat, duminică, Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, relatează The Hill.

”Vor fi noi sancțiuni împotriva Rusiei. Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, le va anunța luni și vor viza în mod direct orice companie care are legături cu Bashar al-Assad și cu folosirea armelor chimice”, a declarat Haley, în cadrul unui interviu acordat pentru CBS News.

Ambasadorul SUA la ONU a precizat că noile sancțiuni împotriva Rusiei sunt motivate de sprijinul oferit de Moscova regimului condus de Bashar al-Assad.

O coaliție formată din SUA, Marea Britanie şi Franţa a lansat, sâmbătă dimineaţă (ora 4.00 în România), un atac cu rachete de croazieră în Siria, cu scopul declarat de a sancţiona regimul Bashar al-Assad pentru atacul chimic comis la periferia oraşului Damasc.

Anunţul bombardamentului a venit de la președintele SUA, Donald Trump, într-o declaraţie de la Casa Albă, în care preciza că a ordonat armatei Statelor Unite lansarea unor „bombardamente punctuale” asupra unor ţinte asociate capabilităţilor de arme chimice ale „dictatorului” Bashar al-Assad.

Preşedintele american avertizase încă de miercuri că Statele Unite vor ataca Siria în urma unui atac chimic atribuit Administraţiei Bashar al-Assad. Regimul aflat la conducere în Siria, precum şi Rusia au negat însă orice implicare acuzând că este o înscenare, un pretext pentru o operaţiune militară.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Constantin Dutu 1806 Articole
Author

15 Comentarii

  1. Ete p…Marioara,.pardon,sa radem cu Stan si Bran!cati bani a bagat Arabia saudita in banca recomandata de Rusia ,sa accepte si kktul asta prin care Trump vrea sa isi consolideze pozitia in fata atacului iuzilor democrati?Totul e un circ imens,pana si refugiatii sirieni ,care se orienteaza,sunt premiati cu acceptarea in Germania,Suedia ,etc

  2. Ce se intampla daca se supara rusii si-i uita pe astronautii americani pe ISS? Ca vestitele rachete ale NASA zboara numai in filme.

    • Da, dar ce conteaza? Au ajuns ei primii pe luna? Ce conteaza daca doar la Hollywood, daca lumea crede ca e adevarat.

  3. Statele Unite n-are decât,.. Dar să nu impună același lucru și altor țări , care se declară suverane, independente,democratice. Nebunia nu cred că e contagioasă,..

  4. Ce frumoasa e Nikki Haley! Plus ca e o femeie inteligenta! Vedeta de la ONU 🙂

  5. Duduia asta parca e sora madamei aleia de se da ministreasa de externe a ue! Unde le-or gasi ca eu cred ca le-au cautat mult da’ nu unde trebuie!

  6. La fel cum Caligula la apusul imperiului roman si-a facut calul..senator; amerlocii au trimis o clelnerita „ambasador” cica! Priviti-i fruntea de maimuta, 1 cm inaltime!! La fel ca si cucuveaua mov la noi; si ce privire de prihopata scapata de la ospiciu are asta. Astia-s diplomatii amelocilor? Numai specimene din astea mai lucreaza pentru ei doar; un om inteligent nu se baga in cocina lor. Foarte bine, bagati sanctiuni pana nu mai puteti, Rusia este o tara autosuficienta si are deja alternative. Asa or sa inteleaga si rusii ca nu se poate discuta rational cu niste criminali psihopati de-al de voi si va taie si voua macaroana: vanzari masive de bonduri americane, interzicerea exporturilor vitale pentru noi: titaniu-boeing, motoarele rachetelor cu care va urcati satelitii ca sa-i spionati; sa nu va mai duca cosmonautii pe orbita etc. Piata alternativa este suficienta. Astept sa inceapa prin vinzarea de arme care va fac praf catre prietenii vostrii: Siria, Iran, China. Cum v-a scos Hezbolahul in saci din Liban la fel o sa va scoata si din Siria unde ati ocupat ilegal.

  7. Eh, praf in ochi! Rusia si SUA nu au mari afaceri impreuna, in afara de faptul ca rusii (singurii de pe planeta) le plaseaza pe orbita sateliti firmelor americane de telecomunicatii, la fel ca asiaticilor si vest-europenilor. E ca si cum Putin va institui sanctiuni impotriva SUA. E ca si cum Romania va institui sanctiuni economoce impotriva tarilor Lesotho si Swaziland. Doar….joc de glezne fara finalizare pe tabela de marcaj. Ce-mi place mie este faptul ca au mai facut asta americanii si prietenii lor cu oareceva ani in urma, sperand ca vor ingenunchia si vor infometa Rusia. A fost o perioada de un an cumplita pentru rusi, dar….ce sa vezi? Din importator de produse alimentare, de grau si porumb, Rusia a devenit in doi ani…..exportator!

  8. Au dat cu reachetele alea pe langa, si acum se razbuna pe rusi de rusine/furie.

  9. trump si tradatorii americani vinduti israelului incearca sa provoace rusia sa schimbe …subiectul…ascunde astfel prin diversiune in adevar incontestabil….hotii in uniforma de la pentagon au furat banii 2,3 trilioane si si-au inscenat atacurile de la 9 11 cu israelul si arabia saudita…dupa ce nethaniahu a vorbit cu lacheul lui trump la telefon a urmat atacul chimic si bombardarea siriei…legea in baza careia trump a ordonat atacul a fost gasita de consilierul legal de la ministerul de justitie si n-are voie nimeni s-o vada nici congresul sua..o gluma proasta circula prin America ca cica numai congresul sua poate initia ce a facut trump dupa telefonul lui nethaniahu…

  10. Pai ospatarita nu are decat sa impuna sanctiuni Rusiei,Chinei,Iranului,Siriei,Coreea de Nord ca tot degeaba.Rusia se dezvolta bine si fara ajutorul Americii,celelalte tari la fel, ce rost au aceste sanctiuni?Daca rusul opreste titaniul folosit cu tonele in constructia avioanelor? sau chinezul la matalele rare? desteptii de americani nu mai produc avioane sau echipamente militare.Deja fermierii se uita patrat ca chinezii vor pune taxe pe soia,carne de porc,fructe etc. nu este vorba de bani aici,zeci de mii de muncitori/tarani raman pe drumuri si ptr. ce?

  11. Din pacate azi asa arata SUA …idei putine si fixe…cine nu e cu ei e impotriva lor!. Pai eu as declara razboi Rusiei si gata…ce atata joaca …sanctiuni noi…si mai vor pace…poate „pax americana” pe modelul „pax romana”….

  12. Am inteles ca americanii au distrus complet si un depozit de arme chimice! Adevarat? Probabil ca era gol! Altfel explicati unde sau evaporat substantele ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.