3,7 milioane euro de la Udrea pentru omul lui Scripcaru

Continuă nebunia construirii de bazine de înot inutile. Evident că de pe lista localităților care vor avea un bazin de înot nu putea să lipsească tocmai Clujul lui Emil Boc.

Compania Națională de Investiții, instituție aflată în subordinea ministerului condus de Elena Udrea, a atribuit un contract de 3,7 milioane de euro fără TVA pentru realizarea unui bazin de polo în municipiul Cluj Napoca unei firme brașovene, apropiată de baronul pedelist George Scripcaru. Banii pentru acest obiectiv de investiții provin din fonduri de la bugetul de stat.

Scorillo Intercom este numele societății comerciale care a primit generosul contract. Această firmă e condusă de Cornel Chițu, un afacerist din cercul de interese al primarului PDL din Brașov, Scripcaru.

De altfel, compania lui Chițu a mai beneficiat de multe alte lucrări finanțate din bugetul statului. O sală de sport la Întorsura Buzăului, în valoare de 900.000 de euro, un complex de locuințe în regim de credit ipotecar construit în asociere cu Primăria Brașov, din banii contribuabilor brașoveni, și un alt bazin de polo construit în județul Ilfov, toate aceste contracte au fost primite de firma Scorillo Intercom din Brașov.

În ceea ce privește construcția bazinului de polo din cartierul clujean Gheorghieni, trebuie spus că finanțatorul lucrării, Compania Națională de Investiții, a acceptat cererea făcută de firma lui Cornel Chițu de a crește prețul de realizare al obiectivului. Astfel, de la prețul inițial de două milioane de euro cerut de Scorillo Intercom, CNI și-a dat acordul ca bazinul de polo să fie construit cu suma de 3,7 milioane de euro. Compania aflată în subordinea Elenei Udrea a acceptat în acest fel motivațiile constructorului referitoare la cheltuielile neprevăzute legate de amplasamentului terenului din cartierul Gheorghieni aflat într-o zonă care nu prezintă calități bune pentru ridicarea fundației. Firește că prima întrebare care se ridică este cea referitoare la alegerea terenului respectiv pentru bazinul de polo. Mai exact, de ce a acceptat CNI ca proiectul respectiv să fie ridicat pe un teren care nu era propice construirii unei fundații solide? Nu cumva tocmai din cauză că pentru a construi o fundație fără probleme exista premisa creșterii prețului plătit pentru realizarea acestui obiectiv?!

Rețeta de drenare a banilor publici de către firmele clientelei PDL este o rețetă de succes, după cum putem vedea. Baronii PDL din toate colțurile țării și autoritățile centrale care finanțează generos lucrări de multe ori inutile își dau mâna pentru satisfacerea nevoilor firmelor prietene.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.