“500.000 lei” pentru un loc de joacă în Herăstrău

Primarul capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, luni, că în zilele următoare va fi demarată realizarea studiului de fezabilitate pentru un proiect de amenajare a unui loc de joacă în zona de nord a parcului Regele Mihai I (Herăstrău), pe amplasamentul numit „la Rampe”, valoarea totală a acestei investiţii fiind de circa 500.000 de lei cu TVA.

Demarăm zilele următoare, prin ALPAB, realizarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii “Parc freerun şi parkour pentru copii şi adolescenţi”, unul din cele 4 proiecte câştigătoare în cadrul procesului de bugetare participativă din 2021.
?Proiectul presupune amenajarea unui loc de joacă unic în Bucureşti, cu o suprafaţă de 500 mp, în zona de nord a parcului Regele Mihai I, pe amplasamentul numit “la Rampe”.
?Investiţia se adresează copiilor cu vârsta de peste 12 ani, care vor avea posibilitatea practicării sportului în aer liber într-un cadru special conceput pentru ei şi care întruneşte criteriile de siguranţă necesare.
?Durata estimată a realizării studiului de fezabilitate este de 6 luni, iar valoarea contractului pentru realizarea acestuia este de 25.000 lei fără TVA. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 500.000 lei cu TVA, a scris primarul pe pagina sa de Facebook.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

6 Comentarii

  1. “Investiţia se adresează copiilor cu vârsta de peste 12 ani, care vor avea posibilitatea practicării sportului în aer liber… De ce peste 12 ani? Parkurul va conține pe traseul intre punctul A și punctul B parcurs de traceur si traceuse panouri explicite de sex în diversitate și lozinci cu conținut Accept? Intrarea va fi pe bază de bilet? Oină și leapșă, mâța, și șotron va fi voie să joci. Unde e? “Mi-aduc aminte ca acum / Când alergam cu capul gol / Prin prăfăria de pe drum” (Duiliu Zamfirescu) cu două grupuri de fetițe în stradă față în față, ținându-se de mână și cântând: “Se coc cireșele, sute și sute, câte fete multe. Asta-mi place, asta-i a mea. Asta ție nu ți-oi da. Printre munți și printre văi trece o căruță, dintre toate fetele tu ești mai drăguță. ” Nepoții nu se mai joacă în nisip ci interacținoneză cu nisipul chinetic, socializează cu ceilalții copii… Doamne, cu adevărat “liberi am crescu și-am învățat” cu toate lipsurile și sărăcia anilor 50, cu spaimele părinților pentru colectivizarea bunicilor, cu baia la Someș sau Mureș sau Olt într-o zi cu eclipsă de soare, cu prieteni pe străzile Malinovski, Iozsa Bela, Stalingrad, jucând fotbal pe stradă sau la cules de afine prin pădurea de pe dealul Crucii și învățători și profesori cu har. Cu concursuri de cor și dansuri populare. Cu profesorii unguri și români care ne duceau în excursii. Cu mersul vara la ștrand indiferent de vreme. Fără telefoane mergeam de la unii la alții, am fost copii tuturor. Am mâncat pâine cu unsoare, porc la români și maghiari și de gâscă la evrei, și cu un magiun de 5 lei kilogramul care bătea dulcețurile și compoturile ce umpleau cămara mamei toamna alături de bulion și murături. “Unde ești, copilărie, / Cu pădurea ta cu tot?” ( Mihai Eminescu)

  2. Nebunul nu e cel care cere, ci cel care aprobă și dă,. Cu foarte mare probabilitate de baniindărăt…

  3. Parcurile, ca idee, sunt pentru relaxare și pentru a avea o conexiune cu natura, departe de vuietul și betoanele orașului. Nu sunt pentru a „amenaja” acolo fierătanii gen rampe zgomotoase, unde puștimea fără creier să sară în cap cu skateboardu-rile. Parcul Herăstrău este O RUȘINE NAȚIONALĂ, a fost lăsat pe mâna mafiilor de tot felul care l-au distrus complet. Zeci de restaurante și bombe din 50 în 50 de metri, sute de bude ecologice care parfumează aerul cu un amestec de deodorant de toaletă și urină, unele plasate direct lângă statui sau în rondurile de trandafiri, zeci de chioșcuri de talcioc, felurite alte „amenajări”. Întrebare: UNDE ESTE PARCUL? Nicușor Dan și Nea Băluță de la Sectorul 4 (care tocmai ce construiește UN AMFITEATRU UNIVERSITAR ÎN PARCUL TINERETULUI, o clădire de beton masivă, băgată direct în Parcul Tineretului, pe față, fără nicio jenă), au o problemă dublă: caracterul cu probleme, și lipsa de orizont managerial ca edili. De ce nu amenajați încă 2-3 parcuri Herăstrău, Tineretului sau Carol I, în altă parte??? De ce canibalizați opera peisagistică și spațiul verde al acestui oraș cu fel de fel de ORDINĂRII??? De ce nu-și face gușterul de decan de la Medicină amfiteatru într-un parc Herăstrău sau Tineretului nou, realizat spre comuna Berceni sau spre Jilava? În comparație cu „odiosul dictator” Nicolae Ceaușescu, fie iertat, care ne-a lăsat aceste parcuri minunate, acești primari sunt efectiv, retardați mintal.

  4. Toate parcurile dinainte de 1990 au devenit locuri de restaurante, bodegi, piscine, cu terenuri luate pentru parcari, cu aglomeratii de tiribombe zgomotoase, cu plastice puse oe jos care vara la peste 35 grade C, put. Cu banci inghesuite una langa alta, garduri rupte din jurul lacurilor, alei umbroase fara banci, copaci uscati, gunoaie pe jos, spatii de caini, ape necuratate, pontoane fara barci si hidrobiciclete, spatii gen amfiteatru cu banci fara un spectacol, degradate de soare si ploi, etc.Ex.in Parcurile Tei, Circ, Plumbuita, etc.

  5. Du-te dracului, Nicușor Dan.
    Îngălat ticălos și escroc, îndrăzneși să dai comunicate??
    Ai nenorocit orașul, primărete de doi bani jumate duzina!
    Și mai spală-te și tu, mizerabilule! Măcar fizic, că moral ești irecuperabil.

    Și-mi asum ce spun! Ia trimite Poliția să mă ridice pe IP, escrocule!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.