98% Decizia corectă – premieră la Teatrul Tineretului

Pe 13, 14, 15 noiembrie, Teatrul Tineretului prezintă premiera „98% Decizia corectă“, cel de-al treilea spectacol din cadrul proiectului multianual #SafeSpoTT, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Început în martie 2019, proiectul și-a propus realizarea unor spectacole de teatru educațional care să genereze dezbateri în rândul publicului tânăr pe teme precum toleranța și diversitatea.

Scenariul „Decizia corectă” de Andreea Tănase a fost desemnat câștigător la Concursul de Dramaturgie Contemporană „Corneliu-Dan Borcia“, ediția a II-a, organizat de TT, destinat dramaturgilor până în 35 de ani. Juriul coordonat de criticul de teatru Oltița Cîntec a fost format atât din actori, regizori și consultanți ai TT, cât și din adolescenți. Regizoarea spectacolului, Elena Morar, a fost selectată, de asemenea, în urma unui concurs de proiecte regizorale, dedicate creatorilor până în 35 de ani. Ca și celelalte două spectacole din #SafeSpoTT, echipa de creație a fost secondată de liceeni care au putut să se implice în realizarea unui spectacol de la atelierele de dezvoltare a textului până la premieră.

Premiera va fi difuzată online, iar primii spectatori vor fi elevi de la Colegiul Național „Gheorghe Asachi” (Piatra-Neamț), Colegiul Național de Informatică (Piatra-Neamț), Liceul de Artă “Victor Brauner” (Piatra-Neamț), Colegiul Național “Roman Vodă” (Roman) și Colegiul Național “Ștefan cel Mare” (Târgu-Neamț) – partenerii noștri din proiect. Vizionarea va fi urmată de discuții cu elevii, echipa spectacolului, dar și cu invitați surpriză.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.