Kovesi a mers să-și dea doctoratul însoțită de șeful SRI și de zeci de procurori

Alertă de gradul zero, sâmbătă, la Facultatea de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara: procurorul general al României, Codruţa Kovesi, şi-a susţinut teza de doctorat, având ca temă „Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal”, scrie pressalert.ro.

Comisia de evaluare l-a avut ca preşedinte pe decanul Facultăţii de Drept, Radu Motica, conducătorul ştiinţific al doctoratului fiind Viorel Paşca, unul din avocaţii cunoscuți ai Timişoarei.

Zona a fost supravegheată. La susţinerea lucrării au fost prezente nume importante – fostul procuror general al României, Mircea Criste, şeful SRI, George Maior, procurorul general adjunct Marius Iacob, dar şi numeroşi şefi sau simpli procurori de la Parchetele din zona Banatului.

După susţinerea lucrării, comisia i-a acordat calificativul de „magna cum laudae” procurorului general. ” A fost un moment emoţionant. Am ales ca temă crima organizată pentru că în 2004, când am început doctoratul, nu eram procuror general, ci procuror la DIICOT. Eram în perioada de pionerat în care se foloseau investigatori acoperiţi, livrări supravegheate. Era şi este în continuare o temă de actualitate”, a declarat, pentru sursa citată, Laura Codruța Kovesi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.