Cristian Diaconescu renunţă la candidatură şi o sprijină pe Elena Udrea

Cristian Diaconescu renunţă la candidatura ca independent la Preşedinţie şi va rămâne preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară. Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu Elena Udrea.

El a spus că nu are niciun rost să fie împărţit acelaşi electorat.

„Este momentul să rămânem solidari”, a declarat Cristian Diaconescu.

„Este un bărbat puternic pentru că vine alături de o femeie”, a fost comentariul sec al Elenei Udrea.

Cristian Diaconescu nu a precizat dacă s-a consultat în legătură cu această decizie cu Viorel Cataramă, cel care renunţa la rândul lui la candidatura proprie în favoarea lui Diaconescu şi nici dacă s-a sfătuit cu Cristian Preda, singurul lui susţinător din interiorul PMP.

Fostul consilier prezidenţial îşi chema ieri susţinătorii să înceapă din nou strângerea de semnături, după ce se convinsese că precedentele liste, completate pe vremea când era candidat din partea PMP, deveniaseră nule de drept.

La plecarea din PMP, Cristian Diaconescu avusese declaraţii dure la adresa modului în care Elena Udrea i-a tras de sub şezut fotoliul de candidat. Singurul care i-a ţinut partea a fost Cristian Preda, care a cerut demisia Elenei Udrea. La rândul ei, preferata lui Traian Băsescu i-a bătut obrazul lui Preda, spunând că doar datorită ei a ajuns europarlamentar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.