Antonescu, avertisment pentru Roşca Stănescu după inflamarea lui Ponta

Crin Antonescu, care îşi doreşte în continuare ca USL să existe, în pofida evidenţelor care arată că Victor Ponta nu prea mai vrea acelaşi lucru, se arată dispus să sacrifice un liberal important ca să-i dea satisfacţie liderului PSD. După ce Ponta a sărit în sus pe motiv că el şi partidul său sunt atacaţi de Sorin Roşca Stănescu, făcându-se că nu vede ce face prietenul şi colegul său de partid, Sebastian Ghiţă, Antonescu a convocat conducerea partidului.

Mesajul transmis ulterior public a fost: Oricine mai încalcă protocolul USL va trebui să se despartă de partid şi de USL.

Liderul PNL a transmis, joi, că PNL dezavuează unele aprecieri făcute de Sorin Roşca Stănescu la adresa PSD sau a lui Ponta.

„Dezavuăm unele aprecieri, unele făcute de Sorin Roşca Stănescu, la adresa PSD sau a lui Victor Ponta, acuzaţii referitoare la forme de colaborare, control cu serviciile secrete, şantajabilitate, astfel de afirmaţii sau procese de intenţii care nu-şi au locul.(…) În felul acesta nu se poate colabora, nu se poate păstra încrederea. Aşadar, cu alte cuvinte, în chip categoric, noi considerăm că oricine mai încalcă atât de clar articolul respectiv (din protocolul USL care interzice atacurile publice între colegii de alianţă, n.r.) va trebui să se despartă de partidul din care face parte sau de USL”, a spus Antonescu, după şedinţa BPN al PNL.

El a menţionat că acest episod creat de declaraţiile făcute de Sorin Roşca Stănescu a constituit obiectul unei discuţii avute miercuri în cadrul USL, fiind reclamat de premierul Victor Ponta şi de pesedişti.

Antonescu a mai spus că liberalii vor fi foarte atenţi la respectarea prevederilor din protocolul USL care interzic atacurile între colegi de coaliţie şi îl vor aplica fără ezitare.

Liderul PNL a mai declarat că membrii USL pot să exprime opinii divergente, personale, să se manifeste liber în exprimare, arătând însă că acuzaţiile şi etichetările sunt de neaceptat.

„Şi pentru Sorin Roşca Stănescu, şi pentru toţi colegii noştri, există o personalitate, există opinii la fiecare dintre noi. Trebuie să predomine, atâta vreme cât facem parte dintr-o alianţă, o agendă comună şi un set de reguli”, a mai spus Antonescu.

Victor Ponta, care trăieşte într-o armonie totală cu Băsescu în ultima vreme, s-a arătatat deranjat, miercuri, că mai sunt şi critici îndreptate către el, venite chiar din interiorul USL. 

„Avem o problemă serioasă în USL, noi cei de la PSD am invocat articolul 1.1.4. din acordul USL care prevede foarte clar că niciun membru al unui partid component nu poate să atace partidele celelalte, în cazul de faţă un senator PNL (Sorin Roşca Stănescu, n.r.) , şi am cerut o poziţie clară a PNL. (…) Acum situaţia este foarte gravă, încât e foarte clar că atunci când un membru al unui partid component duce o campanie alături de grupuri de interese împotriva unui alt partid trebuie luată o decizie”, a spus Ponta, precizând că „din fericire” acest articol din protocolul USL nu a fost invocat de la înfiinţarea Uniunii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8517 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.