Fake news, marca Darius Vâlcov

valcov, pensii private, administratori
Darius Vâlcov, autorul programului de guvernare PSD, a declarat la Antena 3 că Executivul pe care îl susține a redus inflația de la 4,8% în 2016 la 3,4%.
Afirmația este un fals pentru că datele Institutului Național de Statistică indică faptul că preţurile de consum, măsurate prin indicele preţurilor de consum, au fost mai mici cu 0,5% în luna decembrie 2016 comparativ cu luna decembrie 2015. Mai exact, România a avut în 2016 o inflație negativă. În schimb, în iunie 2018, conform informațiilor aceluiași INS, inflația a ajuns la 5,4%. Inflația înseamnă o creștere generalizată a prețurilor bunurilor și serviciilor, nu doar ale unor articole specifice. În consecință, atunci când avem inflaţie, cu un leu se poate cumpăra mai puțin, respectiv un leu valorează mai puțin decât valora anterior (de obicei, în anul precedent). Mai mult decât atât, rata medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (ianuarie 2016 – decembrie 2016) faţă de precedentele 12 luni (ianuarie 2015 – decembrie 2015) a fost de -1,5%.
Darius Vâlcov, care ocupă funcția de consilier al premierului Viorica Dăncilă, a susţinut că economia României a crescut cu 24 % de când PSD-ALDE a preluat guvernarea, el spunând că ţara noastră a depăşit Grecia, iar în acest an va depăşi Cehia şi Portugalia.
Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 8 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani. Potrivit deciziei instanţei, Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Cosmin Pam Matei 4569 Articole
Author

9 Comentarii

  1. Cred ca Valcov s-a referit la inflatia Core 2 care exclude preturile administrate si ale combustibililor. Acea inflatie este ceva mai mare decat 3%.

  2. Bine ca ai spus de condamnari (nedefinitive) dar , n-ai spus si de catre cine au fost facute dosarele ! Pai ,cine cine le puteau face , daca nu unitatea de elita (de derbedei) de la Ploiesti ! Asa ca mai usor cu pianul pe scari! Doar s-a vazut calitatea !

  3. Un condamnat cum este Darius Vilcov, are inca o functie importanta in guvernul Romaniei ,apare la emisiunile TV si minte cu nerusinare ,asa arata Romania zilelor noastre.
    O tara condusa de penali si condamnati.

    • Condamnat de ”unitatea de elita” a dna care este cercetata penal pentru fabricari de probe si multe alte abuzuri!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.