Situația gripei porcine prin ochii lui Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a susţinut, marţi, la dezbaterea moţiunii simple împotriva sa, în plenul Camerei Deputaţilor, că se exagerează cu prezentarea situaţiei pestei porcine în România, pentru a se da impresia că situaţia este scăpată de sub control. 

Deputaţii vor vota, miercuri, moţiunea simplă. Până la această dată au fost ucişi aproape 400.000 de porci, multe mici gospodării au rămas fără animale, iar în urma crescătoriilor închise sute de persoane și-au pierdut locul de muncă.

Daea a subliniat că peste porcină africană este prezentă în 13 judeţe, dar nu pe întreg teritoriul acestor judeţe, „cum se exagerează pentru a se da impresia de situaţie scăpată de sub control”.

Ministrul Agriculturii a susţinut că autorităţile au luat măsurile necesare pentru combaterea şi limitarea efectelor virusului pestei porcine africane. Deputaţii au dezbătut, marţi, moţiunea simplă „După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea”, depusă de opoziţie.

„Aşa-zisele acţiuni întreprinse de ministrul Petre Daea, de la apariţia primului focar de pestă porcină africană în România (iulie 2017) şi până în prezent, au demonstrat că acesta nu dispune de calităţile, cunoştinţele, devotamentul şi responsabilitatea necesare unui ministru în funcţie”, se arată în textul moţiunii simple.

Semnatarii acuză că lipsa de acţiune a ministrului „a contribuit semnificativ la răspândirea fulgerătoare a epidemiei”.

„Concluzionând, avem dovada faptului că ne aflăm în faţa unor acţiuni ilegale, abuzive şi neglijente concertate la un nivel instituţional şi social înalt ce au determinat, după părerea noastră, un atentat la siguranţa naţională, subminarea economiei naţionale, insecuritatea alimentară şi pagube incomensurabile la bugetul de stat”, se mai arată în moţiune.

Deputaţii vor vota, miercuri, moţiunea simplă.Până la această dată au fost ucişi aproape 400.000 de porci, multe mici gospodării au rămas fără animale, iar în urma crescătoriilor închise sute de persoane și-au pierdut locul de muncă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

4 Comentarii

  1. Daea este un ministru al Agriculturii absolut exceptional si un bun roman.

    • @ Bravo, nici nu e cazul sa te straduiesti. Un simplu beee era de-ajuns ca sa ma convingi de aprecierea ta.

    • completare :exceptional de….. scrieti cum considerati dar asemenea ins exceptional e prea mult , poate exceptional la un CAP-cooperativa agricola de productie – sau prin balciuri pe unde se da in stamba, , daea ieri cu porcul , azi cu oaia si gripa i-a trecut printre picioare si s-a intins in toata tara , iar el bate campii .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.