Ministerul Sănătății declară stare de alertă epidemiologică

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat joi că s-a luat decizia declarării stării de alertă epidemiologică în urma înregistrării, timp de trei săptămâni consecutiv, a numărului mare de infecţii respiratorii (gripă clinică, IACRS şi pneumonii).

„Se numeşte săptămâna epidemică. Au fost două astfel de săptămâni, aceasta este cea de a treia. La fel ca anul trecut. Nu este absolut nimic diferit faţă de situaţia de anul trecut. Am luat decizia acestei stări de alertă epidemiologică după ce se înregistrează trei săptămâni consecutive de depăşire a pragului epidemic”, a precizat ministrul Sănătăţii.

El a subliniat că nu sunt instituite niciun fel de restricţii.

„Vreau să spun un lucru care să fie extrem de clar de la început pentru toată lumea: nu se instituie niciun fel de restricţii. Nu aş vrea să aud tot felul de speculaţii că introducem restricţii pentru populaţie. Nu are niciun fel de legătură. Are legătură cu pregătirea sistemului de sănătate pentru un număr mai mare de infecţii respiratorii încât să putem să asigurăm toate resursele necesare. Am încheiat de curând împreună cu doamna secretar de stat Adriana Pistol şi doamna director general Amalia Şerban o teleconferinţă cu directorii direcţiilor de sănătate publică pentru a putea să ne coordonăm activitatea în această perioadă şi să asigurăm resursele necesare pentru controlul acestei situaţii”, a explicat Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, această situaţie va mai dura până la sfârşitul lunii februarie.

„Din punctul meu de vedere, această situaţie va mai dura până la sfârşitul lunii februarie”, a spus ministrul Sănătăţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

16 Comentarii

  1. e dictatura medicala IN interiorul sistemului,
    cenzureaza actul medical, delapideaza resursele catre „lupta cu virusul”
    -gripal de data asta-

  2. Fără teama de virusuri, vaccinarea și medicina alopatică ar fi în colaps total. Cauze și cofactori ale așa ziselor infecții respiratorii sunt:
    1. Malnutriție. De exemplu, deficiența majoră și sistemică de vitamina D, medicamente care epuizează nutrienți esențiali, dieta omnivoră în loc de dieta frugivoră via Codex.
    2. Aer toxic, de exemplu, cauzat de chemtrails, pesticide, poluare industrială etc.
    3. Poluare electromagnetică non-nativă și naturală.
    4. Stres psihologic
    5. Vaccinuri
    Bineînțeles că există o bogată literatură stiințifică care documentează și dovedește fiecare afirmație de mai sus.

  3. erau interdictii in spitale, atunci era ora de vizita, acum spitalele sunt bulevarde, iar cand incepea sezonul gripelor, pt a proteja pacientii era interzis accesul, acum pt ca-i democratie pt a limita vizitele trebuie sa introduca alerta…a doua verianta pt ca lumea devine tot mai dorinica de senzatii tari primesc „cod rosu de iarna/vara” alerte de orice ca sa nu se plictiseasca. Odata era firesc sa mergi/astepti un mijloc de transport la minus 30 de grade, acum toti intra in vrie la minus cateva grade. O bunicuta imi spunea ca zapada alta data era cat casa si oamenii nu ieseu din sat. Acum toti sunt in miscare, toti se vaita. Sistemul imunitar se formeaza in timp. Iesiti zilnic din casa, chiar daca va ingheata nasul. Daca ti-ai acumulat rezistenta si viroza este doar o fierbinteala, fara dureri, fara simptome.

  4. @intox Perfect de acord. Aș mai adăuga doar lipsa activității sportive.
    2. Poate ne luminează domnul și cu o statistică, de exemplu ce procent din cei spitalizați recent cu gripă sunt dubli și tripli beneficiari ai așa zisului vaccin anti covid. Sau este secret?

  5. Viata fara lock-down, declaratie pe propria raspundere pentru iesit din casa, j-de vaxeens si boostere, catastrofale incalziri climatice si nelipsitele alarme cu vin rusii, n-are nici un farmec. Doar stare de alerta? Toarasi, sunt total dezamagit si profund nemultumit. #Dacat atat ati putut?

  6. Pandemie de gripa sau pandemie de prosteala o săptămână că sa nu fie deranjați oligarhii doftori din spitale și dacă ai nevoie, scoate sau transfer de la buzunarul tau la doftorica?! Tot un fel de ajutor la rotunjirea buzunarului doftoreilor de orice vârstă. Așa sună, sincer! Și eu care mă gândeam să merg pentru un „stend” sau cum naiba se numește, la un spital. Paguba in păpușoi, oameni buni.

  7. Mai parazit i.a institute tu ,,stare de urgență,, sa vezi ce se întâmplă

  8. Da epidemie de furaciuni guvernative,jocuri de noroc ,droguri,alcool ,țigări ,mâncare din import cu E.uri și propagare sistemata de haos,manipulare și imigrație sau ca înveninați cetățenii acestei,țări,nu declarați???

  9. crocodilul sătul Majoritatea tulpinilor de bacterii dăunătoare (și celulelor canceroase) sunt anaerobe și nu pot supraviețui în prezența oxigenului. Și toată lumea, până acum, știe că pădurile generatoare de oxigen sunt distruse în întreaga lume, ceea ce reduce și mai mult oxigenul disponibil. Disponibilitatea internă a oxigenului este, de asemenea, atacată. Clorinarea apei potabile elimină oxigenul din ea. Gătirea și supraprocesarea alimentelor scade conținutul de oxigen al acestora. Utilizarea nelimitată a antibioticelor distruge bacteriile benefice care creează oxigen în tractul intestinal. Dr. Budwig din Germania a demonstrat că pentru ca o utilizare celulară adecvată a oxigenului să aibă loc, dietele noastre trebuie să conțină cantități adecvate de acizi grași nesaturați. Este evident că nevoile noastre de oxigen nu sunt satisfăcute. Câteva dintre cele mai comune afecțiuni care afectează acum populația sunt direct legate de înfometarea de oxigen. Astmul, emfizemul și bolile pulmonare sunt în creștere, în special în zonele metropolitane poluate. Cazurile de constipație, diaree, paraziți intestinali sunt toate în creștere. Boala parodontală este endemică la populațiile adulte. Cancerul de toate formele continuă să crească. Tulburările sistemului imunitar mătură globul. Oboseala cronică, „Gripele” și zeci de alte boli virale ciudate au început să iasă la suprafață. În mod ironic, multe dintre noile medicamente „miracol” și suplimente nutritive folosite pentru a trata aceste afecțiuni funcționează prin creșterea aportului de oxigen celular. Deci, perfect de acord.

  10. ai o imaginatie bogata sau o cultura pe genunchi…de ce nu cumperi apa de izvor, costa mai putin decat o bere…Daca nu stiai cu altitudinea scade concentratia de oxigen/aer mai rarefiat si cu toate astea traiesc oameni si la 1500 sau 7000 de m in Tibet…se numeste adaptare…

  11. of intox Tu ai un discurs de trol fudul, am ,,fumat” prea multi ca tine si ma doare’n .. chept. Daca iti ofer bibliografia de unde imi extrag informatiile, o sa ai nevoie de alt creier, pentru ca aparent al tau nu prea functioneaza. Intoarce-te linistit la cultura ta de subtitrari si titluri de articole ca nu-i nici un bai.

  12. Dulcegarii pana la ingretosare!
    Dar nu plecati asa repede! Stati sa vedeti si restul de rollercoaster! Un pic de rabdare doar! Se poate.

  13. @parere…:
    Daca ai fi fost doctor cu diploma, privindu-te in oglinda, ce sfat ti-ai fi dat?
    Stiind ca sangele este produs din ceea ce bagi in gura, ce masuri ai lua in legatura cu pacientul nerabdator “parere…”?
    Iti poti face seturi de cate 6 masuri pentru fiecare intrebare si sa incerci sa le completezi cu ce te pricepi tu mai bine.
    Acesta este un test de cunostinte de 45 min. – 1 ora.
    Poti folosi timer-ul.
    Cand testul e gata, poti incepe partea aplicativa.

  14. @intox:
    Moca: Asculta si de alte pareri pentru ca nu cunosti tu tot ce este in lume!
    Secondez ‘of intox’ in ceea ce priveste oxigenarea adaptatilor. Altfel n-am avea evolutia speciilor .. pricepi?

    Si nu te lua de patrunjelul trolului, ca nimeni sa nu se ia de al tau!
    Fa altora cum ai vrea sa ti se faca tie. – BIBLIA!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.