"Strategia pentru vot"

Ce mesaje disperate dau reziștii și declicii?

E fierbere mare în tabăra Rezist în legătură cu referendumul. Declic trimite mesaje și pe mail-urile personale pentru mobilizarea la vot, mesaje în care își exprimă îngrijorarea.

Iată un astfel de mesaj

Salut,

Sunt entuziasmată și, în același timp, îngrijorată. Duminică avem șansa de a confirma ce am cerut în stradă în ultimii 2 ani: Guvernul să nu mai dea peste noapte ordonanțe de urgență pe Justiție. Mulți ne dorim și interzicerea amnistiei și grațierii pentru corupți, altă temă obsedantă a celor de la putere. Dacă și tu îți dorești o participare crescută la alegeri, intră acum de pe mobil pe pagina m.declic.ro și trimite mesaje prietenilor să iasă la vot.

Am vorbit cu judecătorul Cristi Danileț, care mi-a explicat de ce acest referendum pe Justiție chiar contează să fie validat.

„Prin referendum se exprimă voința suverană a poporului, iar Parlamentul și Guvernul trebuie să țină seama de voința cetățenilor. După validarea referendumului pe Justiție, orice inițiativă legislativă va trebui să fie conformă cu voința poporului. Dacă oamenii spun în majoritate că nu vor ordonanțe de urgență date de Guvern pe tema Justiției și că nu vor amnistie și grațiere pentru fapte de corupție, atunci instituțiile statului sunt obligate să le respecte voința. Dacă Guvernul sau Parlamentul dau o OUG sau o lege care e împotriva rezultatului referendumului, atunci Curtea Constituțională o va declara neconstituțională”, a explicat judecătorul Cristi Danileț.

În același timp, mă îngrijorează faptul că oamenii nu știu de referendumul pe Justiție, care are loc duminica aceasta. Așa că am pregătit o strategie pe care să o aplicăm toți cei din comunitatea Declic. Dacă 200.000 dintre noi (mai puțin de jumătate din comunitatea Declic) își motivează 3 prieteni să meargă la vot, vom convinge mai bine de o jumătate de milion de români să voteze. Asta ar însemna o mare diferență. Dar nimic nu este posibil fără ajutorul tău, Magdalena. Popa. Tot ce trebuie să faci este să aloci câteva minute în care să le trimiți celor dragi un mesaj motivațional pentru a spune DA la referendum. Noi am pregătit deja un model pentru inspirație. Îl poți folosi pe acesta sau îl poți modifica după bunul plac. Participi și tu la planul Declic pentru alegeri? Apăsând butonul de mai jos, de pe mobil, se va deschide un mesaj predefinit pe care dacă apeși butonul ‘send’ îl vei putea trimite, la alegere, pe whatsapp, sms sau FB oricărui contact din agenda ta de telefon.

Dacă nu ai mobil, intră aici și distribuie pe Facebook imaginea de mai jos.

Am făcut lucruri importante împreună: am lansat #REZIST și am oprit Ordonanța 13. Acum trebuie să urmăm iar planul și să dăm încredere oamenilor din jur, să îi informăm, ca să înțeleagă cât de important este votul lor. Nu te sfii să îi suni și să le spui despre referendumul de duminică. Cei care știu cu siguranță nu se vor supăra că îi suni. Iar cei care nu au habar îți vor fi recunoscători. Ce spui, îi convingi și tu acum pe apropiații tăi? Dând click pe butonul de mai jos vei ajunge pe Megafonul Declic. E un instrument creat de noi, care te ajută să distribui rapid mesaje cunoscuților. Noi îți dăm un model de mesaj. Nu-ți face griji, vei putea edita mesajul și vei putea alege cui să-l trimiți prin chat, sms sau WhatsApp.
Dacă nu ai mobil, intră aici și distribuie pe Facebook.
 Poate o să ți se pară exagerat că mă declar îngrijorată. Nu e deloc așa. M-a luat groaza ieri, când verișoara mea m-a întrebat de ce sunt 3 urne duminică, dacă avem doar alegeri europarlamentare. Am crezut inițial că glumește. E o persoană tânără, care se uită mult la televizor. Mi-a spus că ultimele informații despre referendum le-a auzit când erau dezbătute posibilele întrebări. Atunci am realizat ce importantă este o campanie de informare din om în om, prin mediile de care dispunem. Fiecare dintre noi trebuie să anunțe măcar 3 rude sau cunoștințe să iasă la vot!

DA la referendum,

Cătălina și echipa Declic

PS: Mulți nu știu că duminică putem vota, chiar dacă nu suntem în localitatea de domiciliu. Oricine poate vota pe liste speciale. Vor fi 3 urne de vot, una pentru europarlamentare și câte una pentru fiecare dintre întrebările de la referendum. Dacă ești acasă duminică, intră pe registrulelectoral.ro să vezi care este secția la care trebuie să mergi. Dă și tu acum mai departe mesajul despre referendum și anunță-i pe apropiații tăi să spună DA împotriva corupției! Ca să conteze, multiplică-ți votul, anunțându-i pe cei din jur.


Schimbarea societății în care trăim depinde de fiecare dintre noi. La fel și dezvoltarea platformei independente declic.ro. Nu acceptăm sprijin financiar din partea companiilor sau a altor entități ce doresc să influențeze misiunea și valorile noastre.
Sprijinul financiar, oricât de mic, din partea membrilor ne ajută să ne menținem independența și să dezvoltăm acest instrument al participării publice a cetățeanului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Author

20 de Comentarii

  1. Se pare ca Dragnea a fost condamnat pentru mult mai putin! Astia chiar au voie sa faca ce vor stapanii lor in tara asta????

  2. Pai da. Personal nu ma intereseaza nici europarlamentarele. As fi votat un referendum daca vreau ca sa nu se mai taie padurile, sa nu se mai vanda resursele tarii, sa nu se mai vanda tara. Un vot pentru ceea ce deja scrie in codul penal nu, mersi. Voi de fapt vreti sa fie interzise drepturile unui cetatean de a fi ales, de a ocupa o functie publica doar pentru ca are in desfasurare un proces penal. Pana nu exista condamnare omul nu are calitatea de condamnat penal si nu are drepturi ingradite. Odata cu condamnarea vin si ingradirile, inclusiv dreptul de a nu mai ocupa functii publice etc etc. Hai ca sunteti varza. Puneti botul la dulap. Cat despre amnistie, exista dinainte de Roma antica. Intotdeauna trebuie sa exista si de ea beneficiaza cazuri exceptionale, deoarece pot aparea si acestea. Nu vreti voi #amnistie. Ei uite ca eu cred ca acesta institutie de stat a existat si va exista. Daca era atat de nasoala o scoteau comunistii, dar nici macar ei nu s-au atins de acest drept fundamental. Ganditiva ca penal in acea vreme erai si daca vroiai sa parasesti tara, daca scriai poezi antisistem, etc. Lasati-o mai moale cu penalitatea. Daca vreti referendum aveti destule teme serioase, cu intrebari simple.

  3. Editat. Astia PRECIS n-au fost la referendumul pt familie, dar acuma vor sa ma duc eu la referendumul pentru … Da’ chiar, pentru ce o fi referendumul asta? Pentru legiferarea ELIBERARII CRIMINALILOR SI PEDOFILILOR? Ca, am vazut ca pe tovarasul presedinte, comandant suprem al astora cu #, deci cu ZABRELE IN FRUNTE, il deranjeaza NUMAI eliberarea coruptilor.

  4. Asa e, #Declicii si #Rezistii NU dau ulei, zahar, faina, ei DAU Mesaje catre Oameni inteligenti, scoliti!
    Alta Lume, nu?!
    Lumea VIITORULUI, diametral opusa Lumii sarace, de secol XIX a PSDragnea:

    „Cum votează cel mai SARAC sat din țară. VIDEOREPORTAJ din inima Teleormanului: „De bine, de rău măcar ăștia ne-a mai dat ceva…”

    Necșești, comună din Teleorman la vreo 40 de km de Alexandria, e considerată de Statistici drept cea mai săracă din țară, însă nu toti sătenii sunt de acord cu datele de pe hârtie.
    „Cum să fie? Dacă ținem 30 de inși la ajutor social, jumate din comună”, spune supărat un tânăr care recunoaște că nu va merge la vot. „Vor merge ceilalți”.
    Altul spune că va vota „DA” la Referendum și o apără pe Kovesi. „Dacă-i dai Justiției în cap, ai terminat cu toți de aici”.
    Dar de Dragnea ce părere are? „Un băiat de nota zece. A facut ceva…”.
    Oameni nu prea mai sunt în sat, populația e îmbătrânită, iar copiii au plecat care cum au putut pe afară pentru un trai mai bun.
    „Ei știe că noi votăm cu PSD-ul”, spune un bărbat cu toți copiii plecați prin Spania și Anglia. „Nu le place ce se întâmplă în țară, că altfel nu plecau”, recunoaște însă bărbatul.
    Editat

  5. Totu-i manipulare: au mai fost referendumuri in urma carora singurul rezultat, pentru natie, a fost fix pix (unele chiar au fost trantite meschin de jocurile stapanilor coloniei), cu atat mai putin cu acesta in care si nerozia intrebarilor e explicata prin infantilismul capului de lemn, dar daca Inaltele Porti dau ordin, in colonie, cu placere. Singurul rezultat, de va fi, va duce la consolidarea autocratiei celui cu numirile in justitie (justitie devenita jucarie pentru hachitele presedintelui si bata pentru SRI) – consolidarea curentului desprinderii de natie a decidentilor, oricine iar incomoda, un dosar fabricat / o eticheta de infractor si rezolvarea ar fi gata,

  6. …sa va multiplicati votul – adica sa faceti in cea mai mare viteza orice!Practic, sunteti invitati la pululatie!PULULATIA salveaza CUUOAOOLITZIA usr-plus!Domnilor, mergem in directia corecta: adica LA DREAKU!!!

  7. Profund d’Artagnan-ul “Justiția pe scări și trotuare” Cristi Danileț cu citatul adaptat #: Box populi. Textele de îndemn la vot ale “clik-lor și reziștilor” sunt jenante. Mai demn ar fi să închirieze pe câteva zile locurile de la capete de pod și poarta bisericii și să cerară: “votați Duminică și pentru Referendumul Iohannis”, votați Duminică și pentu Referendumul Iohannis…

  8. Lili, idioțenia te caracterizează! Noi Îți transmitem. ..M..E Referendum și ție personal. ..folosim același Slogan ca voi! Sau în cazul nostru. ..cât de vulgari suntem! ?Ce zici. ..cum este?

  9. SUSTINATORII REFERENDUMULUI PENTRU FAMILIA TRADITIONALA SI NATURALA BOICOTEAZA REFERENDUMUL LUI IOHANNIS PENTRU BATJOCURA , IRONIILE SI UMILINTELE LA CARE IOHANNIS I-A SUPUS VERBAL SI MEDIATIC CARICATURIZANDU-I JIGNITOR PE CEI PESTE 3.5 MILIOANE VOTANTI PRO-FAMILIE TRADITIONAL- NATURALA….

  10. Am mai scris și voi continua sa scriu ori de câte ori aceasta doamna “Lili”va jigni oameni din aceasta țara.Impartind oamenii in prosti și deștepți,săraci și bogați spune multe despre tine,stimata doamna.Vad ca pentru tine contează doar ce se oferă,nu faptul ca acțiunea in sine este reprobabilă.Si nu,nu esti deloc modesta,ai impresia ca tot ce slobozești pe gura este axiomatic.Mi-e sincer mila de tine și mai mult regret pentru acest popor ca “deține” asemenea specimene.O vom duce bine de tot cu asemenea gândire.

  11. E.U YES la vot!
    NU sta acasa!
    Vloggerul Mircea Bravo, cel care a realizat videoclipul cu „Asa a zis bunica”, a realizat un NOU clip prin care îi îndeamnă pe români să meargă duminică la vot, care s-a viralizat rapid pe Facebook.
    Clipul prezintă povestea unui fost coleg de clasă din gimnaziu, Radu, care a rămas repetent – ”nu m-am înțeles eu cu școala, dar m-am descurcat”, care acum are ocupații ”prin Europa – Franța, Spania, Italia”: ”duc fete, aduc mașini”.
    Spre stupoarea lui Mircea, Radu candidează acum la alegerile europarlamentare și îl sfătuiește pe acesta ca, dacă vrea să îl ajute să ajungă în Parlamentul European, să stea acasă duminică, să nu se ducă la vot.”

    https://www.youtube.com/watch?v=GfyIpDNhtOQ

  12. @lili, Oare de ce intelectualii au votat cu PSD in 2016? Din cauza voastra, loazelor!

  13. Prognoza mea: PSD-36%, PN(D)L-16%, ALDE-14%, USR-12%, UDMR cu chiu cu vai 5%, PRO-4%, PMP-3% si altii.

  14. @Prostia ingroapa Romania: DACA „intelectualii au votat cu PSD in 2016”, atunci analfabetii din Sudul subdezvoltat si Moldova saraca, TOATE Zone ale ciumei rosii, cu cine au votat?
    Votantii PSD sunt dijn judetele ROSII, adica oameni amarati si rupti de lume din sudul subdezvoltat si Moldova saraca, uite-i:
    „Cum votează cel mai sărac sat din țară. VIDEOREPORTAJ din inima Teleormanului: „De bine, de rău măcar ăștia ne-a mai dat ceva…”
    Necșești, comună din Teleorman la vreo 40 de km de Alexandria, e considerată în statistici drept cea mai săracă din țară, însă nu toti sătenii sunt de acord cu datele de pe hârtie. „Cum să fie? Dacă ținem 30 de inși la ajutor social, jumate din comună”, spune supărat un tânăr care recunoaște că nu va merge la vot. „Vor merge ceilalți”. Altul spune că va vota „DA” la Referendum și o apără pe Kovesi. „Dacă-i dai Justiției în cap, ai terminat cu toți de aici”. Dar de Dragnea ce părere are? „Un băiat de nota zece. A facut ceva…”. Oameni nu prea mai sunt în sat, populația e îmbătrânită, iar copiii au plecat care cum au putut pe afară pentru un trai mai bun. „Ei știe că noi votăm cu PSD-ul”, spune un bărbat cu toți copiii plecați prin Spania și Anglia. „Nu le place ce se întâmplă în țară, că altfel nu plecau”, recunoaște însă bărbatul.
    https://www.hotnews.ro/stiri-europarlamentare_2019-23159591-cum-voteaza-cel-mai-sarac-sat-din-tara-videoreportaj-din-inima-teleormanului-bine-rau-macar-astia-mai-dat-ceva.htm

  15. Eu votez cu PSD. Nici mie nu-mi vine sa cred, dar n-am cu cine. Este raul cel mai mic. La referendum nu votez.

  16. Timp de 30 de ani nu am votat nici-odata cu PSD. Ei bine acum voi vota cu ei. Din ce cauza? Tocmai din cauza iohannistilor, rezistilor, lili-stilor de pe forumuri si altor vanduti securitatii sorosiste.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.