Cu ungurii nu le merge. Au luat foc!

Eurodeputatul ungar Laszlo Trocsanyi, căruia Comisia pentru afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) i-a respins joi candidatura la postul de comisar european pentru vecinătate şi extindere, a apreciat într-o declaraţie citată de MTI că a fost vorba de o decizie politică lipsită de orice temei, asigurând că va lua măsurile legale necesare, transmite Agerpres.

Eurodeputatul Fidesz Jozsef Szajer a reclamat la rândul său, într-o discuţie cu ziariştii ungari de la Bruxelles după audiere, că ar avea loc „o vânătoare de vrăjitoare” şi că exponenţii stângii europene îl atacă pe Trocsanyi pentru că, în calitate de ministru al justiţiei, a elaborat şi aprobat legi care au pus capăt migraţiei ilegale în Ungaria.

Vicepreşedintele JURI Serghei Lagodinsky a explicat presei că membrii comisiei au stabilit existenţa unui conflict de interese între candidatura lui Trocsanyi şi firma de avocatură Nagy & Trocsanyi, care are contracte cu statul ungar.

În schimb, potrivit lui Szajer, respectiva firmă înfiinţată de Trocsanyi nu a încheiat niciun contract nou cu statul în cei cinci ani de mandat al acestuia la justiţie, ci doar a continuat aplicarea celor anterioare, iar JURI nu a formulat niciun argument care să expună un conflict real de interese.

„Decizia este inacceptabilă şi constituie un abuz la lege. JURI a încălcat reglementările UE prin această decizie”, a mai spus Jozsef Szajer.

Biroul de informare al guvernului ungar şi formaţiunea guvernamentală ungară Fidesz au afirmat la rândul lor în reacţie la respingerea candidaturii lui Trocsanyi că aceasta a fost determinată de susţinătorii migraţiei. Membrii PE care susţin migraţia „nu pot tolera” să aibă în Comisia Europeană pe cineva care a fost ministru al justiţiei când Ungaria şi-a închis graniţele faţă de migranţi, a indicat guvernul ungar, în timp ce Fidesz a remarcat că susţinătorii migraţiei nu precupeţesc niciun efort pentru a împiedica numirea lui Trocsanyi şi a exercita noi presiuni asupra Ungariei.

În schimb, Coaliţia democratică (DK, opoziţie) a apreciat că nu doar candidatura lui Trocsanyi a eşuat în urma deciziei de joi a JURI, ci şi politicile premierului Viktor Orban. Decizia arată că „Trocsanyi este corupt şi nu i se permite nici măcar să ia parte la cursă”, a comentat purtătorul de cuvânt al partidului, Balazs Barkoczki.

Candidatura reprezentantului Ungariei a fost respinsă în aceeași zi cu cea a Rovanei Plumb, propusă comisar de Guvernul României.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 5
Author

16 Comentarii

  1. macar ungurul a facut ceva : legi care au blocat migratia ilegala . a noastra nu tin minte sa fi rezolvat ceva pentru tara . a fost executata de comandoul siegfried degeaba . nu cred ca va avea vreun impact in campania electorala.

  2. Ungurii au reactionat. APROAPE TOTI. La noi ce s-a intamplat!? Nu vad o reactie semnificativa. In afara de, bine-nteles, satisfactia si triumfalismul lui Sigfrid Muresan care in PE nu reprezinta, cum ar fi normal, interesele Romaniei, ci doar meschinaria formatiunii politice din care face parte si a factiunii politice europene la care a aderat acesta. Pe mine, ca roman, cine ma reprezinta in Europa si in lume? Johannis!? Ministerul de Externe!?? Europarlamentarii romani!!?? Dezgustatoare slugarnicia fata de porti straine a celor care au ca sarcina sa-i reprezinte pe romani si interesele lor nationale in forurile politice straine sau in raporturile cu entitati statale de pe tot globul.

  3. De aceea unguri sint unde sint, iar noi, romanii, am ramas tot mai la coada…

  4. Nu stiu cum face tarisoara asta huna de are atata curaj. Uite psd-eii mei n-au avut curaj sa-l aleaga pe Liviu Plesoianu la congress si s-au dus repede de frica cu Dancila sa nu supere sistemul de pe partea cu sie. Am mai avut si eu accese de curaj dar cand ma uitam in urma nu erau decat doi-trei sa ma sustina. La unguri cred ca daca il baga la puscarie pe Viktor maine apar inca o mie mai rai ca el. La noi toti suntem fricosi si lasi. Si le-am mai marit si salariile si pensile,popor ingrat ce esti…Acum copii mei are dosarul de cadre stricat si nici viza numai primesc de la noua Securitate. E ca in anii ’50.

  5. Da, dar ungurii sunt unguri, pe cand noi … NOI SUNTEM ROMANI/ NOI SUNTEM ROMANI … Noi votam cu drag IMPOTRIVA ROMANILOR si ne mai si mandrim cu fapta noastra. Ca … asa fac limbricii.

  6. si poporului maghiar care este unit si demn, nu are cetateni complexati ”vai ce zice UE”, „sigur a facut ceva rau” si nici partide care sa lupte impotriva tarii cum are Romania si deci care incalca Constitutia prin denigrare. O tara in care Stefan cel Mare si Sfant, Vlad Tepes, Mihai Viteazu si Alexandru Ioan Cuza nu-si pot gasi linistea din cauza ca dupa ei nu s-au mai nascut oameni…

  7. Mizeria Europei. Bine a facut statul maghiar ca nu a permis sa se transforme intr-un califat al migrantilor ilegali si a respins abuzul Europei vestice de a primi OAMENI CARE NU AU RESPECTAT LEGEA IN TARA LOR, rasculati, fara scoala,cu nici o califare, fara sa se stie cati sunt si au fost jahidisti, ucigasi sau apropiati ai lor. NU TRANSFORMAREA EUROPEI IN locul de FUGA A SI ADAPOST A „MIGRANTILOR” ILEGALI!

  8. Tot tu ai lamurit problema. Nici unul din cei patru mari inaintasi nu a fost ardelean. De 30 de ani Romania este condusa de securitatea ardeleneasca.

  9. Voi comparati jegurile din Romania cu diplomatia maghiara ?????Vai de noi !!N-ati vazut ce ranjet de fericire avea ”europarlamentarul roman”,gunoiul ala cu nume de fritz „Sieg’heil”, cand a aflat ca a fost respina Plumb?GUNOAIE !!!

  10. Era și normal, dacă nu facem nimic altceva doar sa ne uităm în istoria apropiată, ei pe toți eroii și toate valorile îi respectă si-i comemorează chiar și în țările din vecinătate, în schimb noi, pe toți patrioții care au realizat MAREA UNIRE am găsit limbrici lipsiți de scrupule și fără carte gen Kovesi (acum ) sa-i omoare și MUUUUULȚI mâncători de cacao gen Basescu, Johannis, SIEGFRIED (ăsta chiar că are nume romanesc, o fi oltean ca Barna ) care să linga la clanțe străine. Dacă ungurii ar fi avut potențialul pe care l-am avut noi, lustruiau pe jos cu Germania și Franța retardatului de Macrou!
    Noi rămânem în continuare niște ipocriți gen Lili, Gollum și alte lepre și reușim să ne pricopsim doar cu lepre gen Dancila, Johannis, Basescu, Orban, Birchall, Siegfried, Ciolos, Ponta, Tariceanu. Și să vrem sa găsim unul bun, în afară de Plesoianu și Mircea Diaconu. ..bate vântul! Vai de ce-o să urmeze! Să vedeți spectacol de acum înainte când or începe să taie bani de la România, Ungaria, Polonia, Italia cu retardata de Kovesi în prim plan că de aia au și pus-o!

  11. MAI DEGRABÃ MÃ MÎNDRESC CU ETNIA MAGHIARÃ.,DE CÎT CU CEA A LU ,,,BÃLOSU,,PUNCT,,,VICTOR ORBAN LUPTÃ,PENTRU TARA LUI…,,LA NOI DOAMNE IARTÃMÃ DE DATA ASTA TREBUIE SÃ FIU DE ACORD CU? CIUMA…NUMAI CIUMA LUPTÃ PENTRU TARA EI…DAR AIA BUBONICÃ A LU PLAVANU SICA SI CRIZATU OARE PENTRU CINE LUPTÃ???? ÎNTREB ,ETNIC FIIND,,,ORI CUM EU VÃD CU CINE.

  12. TOATA ACEA AGLOMERARE DE INDIVIZI ADUNATI IN SEMICERC DIN POZA AR TREBUI SA DISPARA. IN LOCUL LOR AR TREBUI CA ODATA PE LUNA O ZI SA SE ADUNE NUMAI SEFII DE STATE EUROPENE.

  13. La unguri comisarul a fost respins pe baze filozofice , ca vb aia nu concorda baza filosofica a uniunii cu dreptul maghiar , modificat de cel pe care ungurii vor al pune comisar . Dar la noi este pentru camatarie si spalare de bani ( sport national in Romania prezentului ) .
    Comisarii francezi si belgieni au fost atmisi pentru ca au fost despaduchiati si albiti , iaracum cica sunt curati si uscati , zice Ciolos cu reogard-ari drepte .

  14. Ungurii contraargumenteaza si ataca,aratand ca ctr.cu statul al avocatului Trocsanyi sunt anterioare mandatului sau prin care a dat legi contra migratiei ca ministru al Justitiei.Ceea c e in ochii lui Lagodinsky si ai comisiei nu conteaza-daca in realtiile de vecinătate şi extindere ,Ungaria promoveaza antimigratia ? Deci „corupt” de la linia elitelor, cat mai multa migratie, balamuc si amestec, metisare si aducere de violente in Europa…In cazul Rovanei nimeni nu a sarit sa vorbeasca de abuzuri, doar Codrin Stefanescu a vorbit de executie politica ,ceea ce a fost, dar au obiectat ei politic si juridic impotriva acestei politici si abuzul de a cerceta aproape ca procurorii un europarlamentar,cum a facut Ungaria ?Nu, pt.ca nu au lectiile invatate si atunci orice siegfried coada de topor si neoliberalii asa zisi romani pot calca pe interesele tarii, ei neavand tara ci scopuri politice oarbe pt. interesele Buruxellesului de a discrimina dupa interesele sale de grup.Dar,vor nu vor,social-democratia asa deformata cum este inca reprezinta in Ro.un zid impotriva sugrumarii totale a ceea ce a mai ramas din statul social-democratic.Aflat pe traiectoria globalista ,orice revenire a neoliberalilor la noi, reprezinta o catastrofa.Platim la UE naparci otravite.

  15. Niște români, care nu pricep. Se face o asociere in presa tembelă românească intre o rovana plummb și comisarul european maghiar in mod fraudulos, nejustificat , cazurile evident fiind radical diferite. rovana plumb este o infractoare, o româncă din mafie, care nu-și poate justifica averile și evident minte și in mod prostesc se incurcă in minciuni la toate audierile. Un astfel de român nu are ce căuta in astfel de funcții europene. Pe de altă parte clar maghiarul e refuzat din motive clar ideologice. pentru că Ungaria este vârful de lance in europa a curentului conservator naționalist de dreapta in lupta contra afecerilor social liberale numită imigrație, cu evidenta distrugere a europei. Aici o presă, cât de românească să fie, ar trebui să știe face deosebirea. Ascocierea prosteacsă cu cazul rovanei plumb este o imbecilitate, o dezinformare, o desconsiderare a poolimii române mioritice, bună de tuns cât de des.

  16. Pe de o parte Rovana Plumb este de neaaceptat iar pe de alta prea multi ardeleni sunt mandri de a fi slugi la unguri !
    Ca nici nu stii ce-i mai rau….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.