Alocațiile dublate și pensiile, în aer: „Nu e 100% asta”

Pensionarii și copii, puși pe jar. Premierul Ludovic Orban a declarat că alocațiile vor crește în acest an, dar nu e sigur că se vor și dubla.

Astfel, întrebat într-un interviu la HotNews.ro dacă alocațiile pentru copii vor fi dublate în a doua jumătate a acestui an, Orban a răspuns: „Dacă există resurse financiare”.

Chestionat dacă este posibil ca alocațiile să nu fie majorate în acest an, premierul a spus că „e o garanție că vom creștere alocațiile pentru copii, cu cât le vom crește vom vedea în funcție de cum evolează veniturile, cheltuielile”.

El a precizat că majorarea alocațiilor presupune un efort bugetar de 6,3 miliarde de lei, explicând că „Guvernul nu are bani de acasă și nu poate aduna bani din eter”, că această lege a fost o răzbunare a PSD pe noi ” și că în nicio țară nu s-au dublat de două ori într-un an.

Întrebat totodată dacă pensiile vor crește cu 40% din septembrie, Orban a răspuns: „Nu e 100% asta”.

„Banii sunt prevăzuți, dar totul depinde de cum evoluează economia, dacă reușim să asigurăm un trend economic solid, o crește eco consolidată, să relansăm investițiile să îmbunătățim colectarea”, a completat premierul.

Orban a precizat că impactul bugetar în privința creșterii pensiilor este de aproximativ 16 miliarde de lei în acest an, în 2021, în jur de 150 de miliarde, iar impactul pe 2022 duce spre 180 de miliarde.

„Vom crește pensiile cu siguranță, dar nu vom lua o decizie care să afecteze evoluția economiei pe termen lung Vom crește și alocațiile, vom încerca să asigurăm o creștere cât mai mare. (…) Sper să nu vină și o criză economică. Ne va pune într-un impas extrem de grav, pentru că în ultimii 3 ani s-a dezechilibrat grav economic românească”, a spus el.

Vezi și Reacția ministrului Finanțelor, Florin Cîțu

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

10 Comentarii

  1. Cand licchelele si-au triplat salariile nu s-au intrebat daca economia permite. Chiar si exagerat de normalul a afirmat atunci ca e o masura necesara. Justificarea lor e ca sint putini in raport cu restul populatiei, si nu se simte. Asa ca, daca nu se poate la toti, sa se faca doar la ei.

  2. „Dacă nu va veni criza”. Ha, ha , hi, hu, ha, ha. Să vină și FMI să mai cumpere guvernul Lui niște armament. Și să-i ia drak pe români, le ajung plăcuțele suedeze. Ce să facă cu banii?

  3. „Ne va pune într-un impas extrem de grav, pentru că în ultimii 3 ani s-a dezechilibrat grav economic românească”
    PIB-2017=842mld, 2018=940mld, 2019=1022mld. Dupa cum se poate observa, in ultimii 3 ani PIB-ul a crescut de la 842 la 1022 miliarde lei, cu aprox. 20%. Astia ne mint in fata, cu nerusinare.

  4. În 17 sept 2017 spuneam că noua lege a pensiilor e o cacealma mai sinistră decât tot ce s-a inventat până azi în materie de extincţie a poporului român, dar flămânzii expiraţi speră în continuare…apropos, de unde a început răscoala din 1907?

  5. Blestemati sa fie IohaniSS, PNL si toti cei care i-au votat impreuna cu cei care au dat jos guvernul Dancila: ALDE, USR, UDMR, PMP, Pro Romania si grupul alte minoritati.

    Când e stânga la guvernare se fac angajări și sunt bani de salarii, pensii, alocații, etc.
    Când vine dreapta la guvernare nu mai sunt bani de salarii, pensii, alocații, etc. și se fac concedieri masive…

    Politica Partidului Naziștilor și Lichelelor(PNL):

    – Bani pentru bănci și multinaționale sunt.
    – Bani pentru rachete și avioane de la fier vechi sunt.
    – Bani pentru firmele de partid ale PNL și pentru acoliții PNL sunt.
    – Bani pentru serviciile secrete și speciale sunt.
    – Bani pentru pensiile speciale sunt.
    – Bani pentru statul paralel sunt.
    – Bani pentru alegeri anticipate și de două tururi la primari sunt sunt.
    – Bani pentru alocațiile copiilor și pensii nu sunt.
    – Bani pentru sănătate și învățământ nu sunt.
    – Bani pentru autostrăzi, școli, spitale, etc. nu sunt.

    Pentru toate acestea mulţumiţi-le celor 2/3 romani idioți.

  6. Valter COJMAN

    Tu ești ala cu…ROMexit-ul da?
    Nu ar fi mai bine să-ti vezi tu de treabă in Transnistria ta?
    Densitatea de trolli muscali la Cotidianul vad ca este mult, mult prea mare.

  7. Alooo! Voi care faceti petitii online, de ce nu faceti petitie si pe aceste doua teme plus una pentru abrogatea pensiilor ‘nesimtite’?! Daca va pricepeti, stiti termenii si legislatia, puneti online sa vedem cati vor sa semneze!

  8. Daca vorbele d-lui te-au speriat, linisteste-te, a facut Mihai Eminescu si mai mult, invocand spiritul lui Stefan cel Mare si Sfant si tot n-a putut opri raul, asa ca este doar o vorba aruncata nu te va atinge. Cat despre exit, nici o sansa, doar daca vor reusi desrtificarea si transformare intr-o groapa de gunoi, dar nici atunci pt ca vor avea nevoie sa-si aduca deseurile deci fii calm. Nu stiu de ce aveti obsesii ca daca unul nu canta in struna PNL-ului este din Basarabia, fii serios, nu i-ai auzit pe sutdenti cum vorbesc romaneste, esti sigur ca in scris nu se pastreaza ”graiul” moldovenesc/rusesc?

  9. nu ai nici un dram de respect fata de parintii si bunicii tai sau de tine daca esti la o varsta?

  10. Ministru Câțu e un mincinos şi ministra Violeta văicăreşte că nus bani de pensi miniştri din PSD a făcut tot posibilul pentru pensii marite de la,500 la. 700 lei.ŞI aceşti 2 miniştri âşi bate joc de pensionarii că nu pot mari pensile 40 %.Cu 700 nu poți trăi 30 de zile.E forte gravă situați.De cum a venit PNL probleme mari cu dumnealor.
    Toate ȚĂRILE EUROPENE rezolvă populatia cu salarii, pensii numai la noii bătaie de joc că nau banii. Guverne peste guverne
    La noii ca la,Balamuc.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.