(Video)Nelu Tătaru este noul ministrul al Sănătăţii

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de numire a lui Nelu Tătaru în funcția de ministru al Sănătății, după ce fostul ministru, Victor Costache, a demisionat, în plină pandemie de coronavirus.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că a luat act de demisia lui Victor Costache și a semnat numirea noului ministru.

„Am luat act de demisia domnului Costache și am semnat numirea noului ministru. Domnul Tătaru cunoaște situația și trebuie să ia urgent măsurile necesare pentru combaterea răspândirii virusului”, a spus Iohannis.

Președintele a precizat că noul ministru își va prelua mandatul în cursul zilei de joi.

Medic chirurg și fost manager al Spitalului din Huși, Nelu Tătaru a intrat în politică la începutul anilor 2010.

S-a remarcat în spațiul public din poziția de secretar de stat la Ministerul Sănătății, acolo unde a fost numit în decembrie 2019. A comunicat, alături de președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, și de secretarul de stat Raed Arafat, informații legat de coronavirus, încă de la primele cazuri apărute în China.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Ministerului Sănătății, Nelu Tătaru este medic chirurg. A lucrat în această calitate la Spitalul Municipal Huşi, în perioada 2006-2012. El a fost director general la Spitalul Municipal Huşi, între 2007 și 2009 și, ulterior, din 2009 până în 2010 a fost manager la Spitalul Municipal Huşi.

Cariera politică a început odată cu înscrierea în Partidul Național Liberal. Întâi a fost consilier local al orașului Huși, în 2012, iar mai apoi a condus chiar filiala PNL Huși, între anii 2011-2012. Din 2017, este șeful organizației PNL Vaslui.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial al Senatului României, Tătaru a fost ales parlamentar PNL în Circumscripţia electorală nr. 39 Vaslui, colegiul 3, în legislatura 2012-2016. A făcut parte din Grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal. A fost membru al Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, membru al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi, preşedinte al Comisiei pentru regulament (de la 7 septembrie 2015).

În plus, conform aceleiași surse, Tătaru a făcut parte din Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru aderarea României la spaţiul Schengen (de la 18 iulie 2013), dar și din Comisia comună pentru integrare europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova (de la 25 februarie 2013)

În mandatul său de senator a avut 68 de inițiative legislative, 75 de declarații politice în cadrul Parlamentului României, 91 de luări de cuvânt și nouă moțiuni.
Nelu Tătaru s-a născut la 30 septembrie 1972, la Vaslui și a absolvit Facultarea de Medicină Generală de la UMF Iaşi, în anul 1998.

https://www.presidency.ro/ro/media/live

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. Opriti asasinatele si talhariile si incetati campania electorala cu ajutoarele funerare de la UE.

  2. Pentru Ludovic Orban: „Cati oameni trebuie sa mai moara pentru ca sa va dati demisia???”

  3. … o fi frate cu Felix Tătaru cel care a fost consultant în campaniile electorale ale lui Klaus Johannis și al lui Traian Băsescu???? Măcar să știm dacă nu am căzut din lac în puț ….

  4. Prim Ministru trebuie sa fie Medic,intr-o specialitate care sa reuseasca stoparea crizei.
    Daca ne pasa de NOI !
    Cit de loiali au fost sublternii ?

  5. Nelu Tataru ? Cam are nume de manelist, da’ ma rog … daca a „manageriat” spitalul din Husi cred ca e mai valoros decit directorul de la Johns Hopkins Hospital Baltimore sau Pitié Salpêtrière Paris ! Da’ nu conteaza, PNL „guverneaza” … o sa (ne) mai ridem putin si cu altul !

  6. Inca un PNL-ist ? Chiar daca este onorabil ca medic, PNL-ist fiind este infestat cu virusul celui mai incompetent si iresponsabil partid. Vezi Lucovid, Catu, Raluca, Alexandra, Costache, etc.
    Este nevoie urgenta de un guvern tehnocrat condus de Dr. Raed Arafat. Orice amanare ne va costa cat nu putem duce.

  7. Asta a pupat un costache si un cotrocenist in timp ce pusese unicul spitalul barladean existent in slujba crizatilor si coro?! Barladenii trebuie sa il ia cu parul pe individ, trebuia ca fiecare cetatean sa ajunga in propriul judet si nu sa arunce in haos o comunitate deja batuta de soarta politica!

  8. Observ ca majoritatea oamenilor considera ca un guvern de tehnocrati, care sa fie condus de un specialist, care sa fie capabil sa ne scoata din aceasta spirala deosebit de periculoasa. Fara politruci, fara tradatori, fara incompetenti, un guvern care sa nu fie doar „al meu”. Sa fie unul „al nostru”!! Foarte corect, numai ca va trebui convins de aceasta necesitate si Bivolul de la Cotroceni! Daca va fi cineva capabil sa-l trezeasca din somn! Intr-adevar, „cati oameni trebuie sa mai moara” pentru ca individul sa faca, in sfarsit, si ceva cu adevarat util pentru romani?
    P.S. Sunt extrem de curios DE CE a demisionat Costache? Poate, cu ajutorul presei, vom afla si misterul asta.

  9. Un guvern de tehnocrati este o diversiune ieftina croita de minti puturoase ca ale plagiatorului mincinos. Si asa guvernantii de acum nu reusesc sa vorbeasca aceeasi limba desi sunt sub autoritatea cuiva, ce-ar face insa niste independenti dornici de afirmare personala si lipsiti de vreo responsabilitate la modul real, condusi de un nou ZERO ca acel Ciolosh. S-a vazut mereu ca omul providential vandut de propaganda securista fraierilor s-a dovedit a fi cu totul altceva. Sictir!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.