Alertă InfoCons: 264 tipuri de măști neconforme

InfoCons a realizat un studiu cu privire la alertele emise prin Sistemul de alertă rapidă european, cu privire la măștile de protecție neconforme, iar din 264 neconforme, 40,15% sunt contrafăcute.

Conform datelor colectate, în prezent sunt 264 tipuri de măști neconforme, date raportate în perioada ianuarie 2020 – august 2021.

Din punct de vedere al țărilor care au emis alertele situația este următoarea: 23,86 % au fost emise de Belgia, 18,18 % au fost emise de Germania, 10,61 % au fost emise de România.

În ceea ce privește țara de proveniență a măștilor neconforme ce au făcut obiectul acestor alerte situații, 85,6 % sunt din Republica Populară Chineză, 6,82% sunt de proveniență necunoscută, iar 3,79 % sunt din Turcia.

Totodată, conform datelor colectate, 40,15 % din măștile ce au făcut obiectul acestor alerte sunt contrafacute.

„Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea! Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstrați bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneți o reclamație”, spune Sorin Mierlea, președinte InfoCons.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. 6,82% sunt de proveniență necunoscută
    -ha,ha,ha!
    (un vampir gasise un tampax:
    si-a facut ceai ca sa nu moara de foame!)

  2. Deh, parca plavanul a anuntat ca Romania va deveni ofshore, plaja infractionala ocolita de anchete si pedepse! Pas cu pas, punct ochit, punct lovit cu teusita 200%!

  3. De ce ocoliti esentialul spunandu-ne să citim etichetele?
    Filtrul exigent trebuie sa-l faca statul prin controlul si oprirea in vamă a măștilor neconforme.
    Sancționarea drastică a celor care aduc măști neconforme in România.
    Închiderea firmelor respective si dosare penale pentru punerea în pericol a sănătății cetățenilor.
    PS.
    Aceeași ocolire a esentialului si cu privire la mărfurile din magazine.
    Să citească persoană de 80 de ani etichete pe care abia le poti citi cu o lupă .
    Statul trebuie să controleze să nu permită ca mărfuri de proastă calitate să ajungă în magazine.
    STOP IMPORTULUI DE MARFURI DE PROASTA CALITATE!
    DE CE NU O FACE? E CORUPȚIE MARE?

  4. Daca asa ceva s-ar fi descoperit la guvernarea PSD, DNA ar fi scos dosarele de condamnare pe banda rulanta ptr tot guvernul, incepand cu premierul PSD.
    Daca este vorba de ,,Guvernul Meu”, liniste si pace. Nu s-a intamplat nimic anormal. (Kuku Bau)

  5. Bai (editat)=c(editat)=(editat)
    Toate mastile din lume folosite in prezent sunt neconforme caci acest virus are dimensiuni mult mai mici si trece prin ele!
    Singura masca care poate retine acest virus sunt cele militare cu cartus din carbune acctiv timp de citeva ore dupa care trebuie schimbat cartusul filtrant!
    Din pacate numai (editat)(editat)(editat) in astfel de institutii care isi dau cu parerea!

  6. conforme pe dracu,mastile sunt folosite sa nu-i sara mucii interlocutorului pe tine,cu cat sunt mai compacte cu atat e mai rau ,pt ca se produce efectul de atomizare(spray)si virusii sunt imprastiati mai bine

  7. @numaicretinipestetot
    da,sa traitzi!
    -se numesc „mashti de gaze”
    carpa nu filtreaza mai nimic,
    „chilotzei”-v-a spus dl. doctor Constantinescu de 1 an jumate!

  8. Dar sunt obligatorii , nu ? Deocamdată la interior. Dar nu asta contează. Contează că sunt obligatorii așa neconforme. Interesant, nu ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.