Hotelul Intercontinental ar putea fi închis

Hotelul Intercontinental din București ar putea fi închis de comisarii de la Protecția Consumatorilor deoarece nu a remediat neregulile descoperite la controalele de săptămâna trecută. Unitatea a fost amendată cu 100.000 de lei.

ANPC anunță că a făcut trei controale succesive la Intercontinental, iar reprezentanții hotelului nu au reușit să remedieze neregulile.

Echipe ale Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) au realizat o acțiune de control, pe 19 mai, la Compania Hotelieră Intercontinental România SA. În urma verificărilor, au fost aplicate 6 amenzi contravenționale în valoare totală de 50.000 lei și s-au dispus măsurile complementare de „oprire definitivă de la comercializare a produselor la care s-au înregistrat nereguli, oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor a bucătăriei, oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor a 10 camere verificate și a centrului SPA și propunerea sancțiunii complementare de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni”.

Abaterile de la legislație constatate de comisarii CPCMB au fost următoarele: „utilizarea unor produse din carne și pește fără elemente de identificare și caracterizare și dată limită de consum, elemente fără de care nu se poate stabili conformitatea acestora, utilizarea unor produse refrigerate cu data durabilității minimale schimbată o altă dată de expirare (produse cărora li s-a schimbat starea termică prin congelare), folosirea, atât în blocul alimentar, cât și în minibarurile din camere, a unor produse cu data limită de consum depășită, existența unor preparate finite calde depozitate la temperatura mediului ambiant sau în spatii frigorifice, fără respectarea condițiilor de temperatură, conform legii, utilizarea, la bucătărie, a unor legume cu modificări organoleptice, precum și a unor produse congelate, cu arsuri de congelare, nerespectarea vecinătăților produselor alimentare, în spațiile frigorifice, precum și depozitarea băuturilor direct pe paviment, existența unor condiții igienice necorespunzătoare atât în camerele de hotel, cât și în centrul SPA, lipsa informații privind utilizarea electronicelor și condiții deficitare de amenajare a spațiilor de cazare, care pot pune în pericol viața sau sănătatea consumatorilor (tencuială exfoliată, prize desprinse din perete, cabluri neizolate, geamuri crăpate, protecția unei trepte de la scara de acces la saună deteriorată)”.

Potrivit ANPC, în ziua următoare, au fost verificate măsurile dispuse către operatorul economic. Deficiențele nu erau remediate, iar comisarii CPCMB au decis extinderea verificării la toate camerele libere ale hotelului.

Ca atare, sancțiunile adăugate sau rămase în vigoare în a doua zi de control au fost: „alte 4 amenzi contravenționale în valoare de 35.000 lei, menținerea măsurii de oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor pentru bucătărie, centrul SPA și 10 camere de cazare, cărora li s-au adăugat încă 20 de camera (măsura aplicându-se, în total pentru 30 de camere și propunerea de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni”.

Al treilea control a avut loc o zi mai târziu, comisarii constatând din nou neîndeplinirea măsurilor și găsind, în continuare materii prime expirate, în spațiul de depozitare al produselor alimentare, preparate finite neetichetate, materii prime congelate cu data limită de consum schimbată, preparate gata montate pe farfurii pentru a fi servite, deși bucătăria era oprită de la funcționare și 2 camere ocupate deși erau oprite de la funcționare.

Ca urmare, a mai fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare totală de 15.000 lei, ajungându-se, astfel, la amenzi în valoare totală de 100.000 lei. De asemenea, comisarii au propus sancțiunea complementară de închidere definitivă a hotelului.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

9 Comentarii

  1. Unde este Teatrul National , mai demult pe acel loc era un Circ ! Cu prelata ocru – kaki .

  2. Intercontinental este Hotelu Boborului Imperialist Amerikan si Trebuie Demolat !
    Pe locul ala trebuie Ridicata o Troita in Memoria Singelui Romanesc varsat de Tinerii care au Crezut in Libertate si o Viata mai Buna in Perimetrul Mioritic devenit Stat Esuat Sclavagist.
    Blondul Ion Iliescu, Khazarul Petre Roman si Kominternistul Gelu Voican Voiculescu trebuie sa fie Trasi in Teapa Acolo.
    Linga Dinsii trebuie Spinzurati pentru Inalta Tradare, Khazarul Emil Constantinescu, Tatarul Petrov si OberStumpFuhrerul de HermannStadt Iohannis – Klaus Iohannis.
    Nu va fi Pace in Perimetrul Mioritic fara Justitie !
    SLAVA HOTELU BOBORULUI !

  3. Tăietori de frunze la câini.
    Nu trebuie să-mi spună nimeni unde să mă duc sau nu. Dacă nu-mi place poate să aibă aprobările oricui că nu mă mai duc odată fript.
    Cine-i tîmpit să mănînce ceva ce nu-i place, ce nu miroase bine.

  4. am mancat si dormit la Itercontinental, din 1975 pana in 1992. In acea aperioada era cel mai bun hotel si restaurant din tara.
    Era construit dupa criteriile PanAm Company. In 30 de ani l-au dat de rapa , precum vad, ca toate cele

  5. Doamne fereste sa nu se gindeasca aceaste comisii de control sa se mai duca in vizita si la alte unitati hoteliere din Bucuresti pt.ca vom ramane cu toate unitatile hoteliere inchise.Este jale mare cum arata si nu mai comentam de spatiile de alimentatie publica .

  6. daca erau nereguli la o retea de suparmarkuri franceze imediat se rezolva, era demis si seful de la ANPC, iar supermarketul radea frumos in nas romanilor, am invatat lectia. Pot fi nereguli si la Inter, dar daca nu are patron strain seful ANPC nu risca nimic e liber sa-si faca datoria…”strainul” are imunitate si la impozit pe profit etc. el a venit sa ”piarda bani” nu face propfit, dar nu da faliment…

  7. Si tu Brutus ! Securisti nu pot nice administra ce a construit clasa muncitoare in doar 40 de ani . Kkciosi lucreaza cu tarife mari si vand produse neconforme in bucatarii si eu ma mai plangeam de hotelele tip bantustana de pe litoral .
    Sa faceti turism cand oi mai merge eu , ca am luat la tape de la voi de pana la urma m-am lecuit si punctum . In loc sa aveti si voi, comisii de control pe care prin tragere la sorti proprietarii aleatoriu, sa intre in comisiile de control comune cu ANPC ul, Pompierii , Oficiul National de Turism etc , voi mergeti cu fiecare comisie in parte si simulati controale pe spagi . O kkrie iar viitorul va este clar scris in Demolavia Trust . Totata lumea se dezvolta doar la noi se cauta surogate pentru vandut la Papagalul Roman .

  8. —ȘI CÂND TE GÂNDEȘTI,DACĂ AVEA ȘI ETAJUL AL 13-LEA,GHINIONUL, EREA GIGANTIC.
    —MAI BINE NU DEMOLAU COMUNIȘTII RESTAURANTUL*ZORI DE ZI*.CĂ A RĂMAS LOC DESTUL PE PLATOU.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.