Studenţii fierb, ce zice Joe Biden?

Preşedintele american Joe Biden a transmis joi că „ordinea trebuie să prevaleze”, în faţa unui val de manifestaţii în universităţile americane în susţinerea palestinienilor din Gaza, manifestaţii care îl pun într-o poziţie delicată din punct de vedere politic, informează AFP.

„Manifestaţiile violente nu sunt protejate, manifestaţiile paşnice sunt cele protejate”, a spus preşedintele american, care va candida pentru un al doilea mandat în faţa republicanului Donald Trump, în noiembrie.

„Vandalismul, intruziunea prin forţă, spargerea ferestrelor, blocarea campusurilor, constrângerea la anularea cursurilor sau ceremoniilor de înmânare a diplomelor, nimic din aceasta nu înseamnă o manifestaţie paşnică. Este contrar legii”, a enumerat Biden.

„În calitate de preşedinte, voi continua să apăr libertatea de expresie şi voi apăra cu tot atâta forţă legea”, a declarat Biden.

„Antisemitismul şi ameninţările împotriva studenţilor evrei nu-şi au locul nici în campusuri, nici în America”, a afirmat preşedintele american.

Joe Biden a mai spus că nu este în favoarea trimiterii în campusuri a Gărzii Naţionale, un corp al armatei ce depinde în primul rând de state.

Preşedintele american nu s-a pronunţat până acum asupra valului de mobilizare şi intervenţiilor poliţiste pentru a-i deloca pe manifestanţi, de exemplu la Universitatea Columbia din New York şi la Universitatea California (UCLA).

Această mobilizare îl pune pe democrat într-o poziţie politică extrem de delicată. Politica sa de sprijinire a Israelului îi atrage critici dure din partea unor alegători tineri, progresişti şi de origine arabo-americană, în timp ce republicanii îl acuză că lasă să prospere antisemitismul în campusuri.

Joe Biden a mai dat asigurări că „nu”, această mişcare de contestare nu va schimba strategia sa în Orientul Mijlociu.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

19 Comentarii

  1. Și ce frumos, ce pașnic, defilau Antifa, BeLeMneii, ăia cu CHAZ/CHOP …
    Doar că-i cântau la cobZă Bidonului și era cât se poate de OK, măR😜g …
    MAGA ! 2024 TRUMP 2024 ! MAGA !

  2. Ei intre ei rezolva ce au de rezolvat. Nu e cazul să se amestece careva în ce au de împărțit, parol!

  3. Pai nu incurajau americanii revolutiile in alte tari si criticau arestarile si scoaterea armatei in strada? Fara autorizatie de protest, fara traseu deja stabilit, fara pancarde si floricele.OAMENII TREBUIE SA MISTE GUVERNELE CE II ASUPRESC SI II SUBJUGA.
    GARDA NATIONALA AMERICANA IN5ERVINE SI OMOARA TOT CE STA IN PICIOARE IN FATA LOR. America a trait prin forta armelor si prin subjugarea monetara a tarilor. Ar fi timpul ca americanii sa dea jos acesti corupti xe jefuiesc America.

  4. Militarismul amerloc are mai multi sustinatori in pegra Est europeana, in Romania, decat are in America…Americanii se indoiesc de politica imperialista oficiala americana, putorile naziste rumune o aproba, o adora….fie ar vrea ca Armata americana sa se mute definitiv in Romania, fie ar vrea
    Romania al 53 -lea stat amerloc….Altfel, nu trebuie pusa nicio speranta nici in Trump nici in MAGA…Nu sunt deosebiri intre presedinte republican si democrat. Ce doua tabere sunt gasti politice care simuleaza democratia.

  5. Mos Biden este prins la mijloc, intre ambitia lui Soros de a il da jos pe Netanyahu prin procedeul patentat al „demonstratiilor pasnice”si Bibi, care vrea sa-i ia gatul pentru ca tine partea evrului „parat” SWARTZ/SOROS.

  6. Ați văzut ce genocid ați făcut în Gaza? Se mișcă lumea. Nu mai aveți scăpare!Din 1947 pana in prezent i-ați umilit pe palestinieni și acum vreți pacea pe care trebuia să o construiți dar nu ati vrut. Timpul se va răzbuna! Cine samănă vânt culege furtuna!

  7. @ axon 21:05
    Între Trump și Biden, alegerea favorabilă PĂCII e primul. Multiple argumente.
    Iar sistemul American nu permite terți, gen Bob Kennedy jr., măR😢g

  8. @axon, „mai multi sustinatori in pegra Est europeana, in Romania, decat are in America…”

    -sa nu uitam „slava”!
    romanii au ajuns un neam de târlă,
    pisatzi bine de tot de bolshevici,
    pe substrat fanariot,etc.

  9. Ce treabă au studenții cu Hamas? Niciuna, dar sunt atât de proști, încât propagandiștii arabi fac ce vor cu ei. Se adună împreună, mai un joint, mai o linie, ba o muzică rap pe plac, mai o m@uiță, și ne batem cu poliția. Tare, nu?

  10. America aia occidentală după care tânjeau mulți în copilărie,a apus demult ,ce vine de acolo acum ,este satanism in forma pură,o cloceala globalistă ,din care cu tot respectul ,dar și Trump face parte ,am văzut cum au votat republicanii la împărțirea banilor pentru continuarea războiul și haiosului,asta așa dacă cineva își mai pune speranțele în Trump,in bunul Dumnezeu trebuie sa ne punem,doar el mai poate opri aceast haos și nebunie

  11. @ Miorita : Fa Tanto, da’ cum dracu’ se face ca despre războiul dintre rusi și ukraci nu prea ai aceeași părere ? Ce-a dreaqu’ e chielea pe câte unii ! Sau unele , ma rog !

  12. Daca acei studenti fierb, sa aveti grija sa nu explodeze precum o oala sub presiune.
    Pro-palestina= pro Hamas!

  13. CIA doarme, se vede de la buzau ca este manipulare hamas. Parca toate serviciile au luat lectii de frecat menta de la SRI (in octombrie si mossad dormea)

  14. Bidon-ul vrea ca studentii sa manifeste pasnic, adica nu impotriva Israelului si a politicii americane fata de Gaza..

  15. Era de știut..Israelu prin genocidul palestinian a declanșat un val de antisemitism mondial de care nici la ww2 nu au beneficiat.. Asta va stimula acțiunile ”teroriste” ca singurele răspunsuri posibile la agresiunea israeliană., De nu vor găsi o ieșire onorabilă din situația creată de dragul unui infractor mizer cu porecla bibi, categoric un alt holocaust e pe rol,. Chestia e de timp,.Vor putea să-și mai construiască un buncăr fiecare israelian și din bucătărie , nu doar din dormitor..

  16. In opinia mea, „Don Giorgica” care i-a infuriat rau pe evreii conservatori cu demonstratiile studentesti, va iesi „cu nasul in batista” din toata povestea asta.

  17. Murika are o foarte mare concentrație israelită la vârf, la fel precum WEF-ul și schema Ponzi, numită”economie preponderent bazată pe produse bancare”.Murika se află în faza în care se află Moldova interbelică unde erau șanse că doar paznicul prefecturii și femeile de serviciu sa fie români, URSS la început, filosofii de „stânga” de”extremă dreaptă” precum și PMR-ul erau.Inutil s-o spun, dar toate astea s-au sfârșit extrem de prost și nu din cauza faptului că ar avea evreii vreo hibă ci din cauza modului lor de a crea grupuri separate pe unde se duc, stat în stat, structuri paralele care urmăresc accesul la putere.Într-un fel ,sunt gipsani pe steroizi.Ai un lucrător gipsan, n-ai stres cu el.Se integrează perfect, unii , mai isteți, ajung să facă școli mari, se descurcă frumos că medici, ingineri etc dar problema apare la nivelul separatismului care nu seamănă deloc cu, să zicem, separatismul sârbilor,sau ungurilor care au aceleași valori că majoritatea, ci despre crearea unei societăți închise, paralele, un corp parazit pe gazde, indiferent ce națiune devine gazdă.Spaniolii au avut multe greutați cu ei, la fel englezii, cu mult timp înainte de emigrarea în masă a celor din Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.