Viktor Orban: Afluxul de refugiați amenință identitatea creștină a Europei

Afluxul de refugiați, „în majoritatea lor musulmani”, constituie o amenințare pentru identitatea creștină a Europei, apreciază premierul ungar Viktor Orban, într-un articol publicat joi în cotidianul german Frankfurter Allgemeine Zeitung, potrivit AFP, scrie Agerpres.

”Nu trebuie să uităm că cei care sosesc sunt reprezentanți ai unei culturi profund diferite. În majoritatea lor, ei nu sunt creștini, ci musulmani. Este o problemă importantă, întrucât Europa și identitatea europeană au rădăcini creștine”, este de părere Orban.

În același cotidian german, Viktor Orban adaugă că este inutil de discutat despre cote de refugiați atât timp cât afluxul acestora continuă.

”Protecția frontierelor este chestiunea cea mai importantă. Europa trebuie să înțeleagă că nu mai poate primi (refugiați) atunci când se scufundă. Și, iată, se scufundă”, opinează premierul ungar.

Ca reacție la aprecierile lui Orban din FAZ, președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat: ”Vreau să subliniez că pentru mine, a fi creștin în public, în viața socială, înseamnă a avea o datorie față de frați aflați în nevoie. A fi creștin înseamnă să arăți că ești pregătit să dai dovadă de solidaritate, iar pentru un creștin aceasta nu trebuie să fie o chestiune de rasă sau de religie”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.