A murit actorul Traian Stănescu

Actorul Traian Stănescu a murit, a anunţat fiul acestuia pe pagina sa de Facebook.

În urmă cu trei ani, pe 2 mai 2019, a murit şi soţia acestuia, actriţa Ilinca Tomoroveanu.

Acum dansează în ceruri amândoi…
Zbor lin, TATA!, a scris fiul actorului, Mihai Stanescu, pe rețeaua socială.

Traian Stănescu s-a născut pe 27 martie 1940, în localitatea Făget, judeţul Timiş.

A absolvit IATC în anul 1961. A jucat pe scenele mai multor treatre, iar din 1968 a devenit actor al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” al cărui societar de onoare a devenit din anul 2002.

A jucat în nenumărate piese, printre care : „Enigma Otiliei”, „Regele Lear”, „Richard al III-lea”, „Cine are nevoie de teatru”, „Orfeu în Infern”, „Ondine”, „Amanţii însângeraţi”, „Sâmbată, duminică, luni”. Din filmografia sa menţionăm: „Dragoste lungă de-o seară” (1963), „Orgolii” (1978), „Probleme personale” (1980), „Trandafirul galben” (1982), „Misterele Bucureştilor” (1983), „Colierul de turcoaze” (1985), „Pădurea de fagi” (1986), „Marea sfidare” (1989), „Oglinda” (1993), „Tandreţea lăcustelor” (2002) etc.

Traian Stănescu a fost decorat, la 7 februarie 2004, cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

7 Comentarii

  1. Doi mari actori dintr-o generație de mari actori pe care mi-as dori sa o văd repetata! Doi mari actori, din categoria actorilor emblematici! I-am văzut in multe piese la Național și au bucurat cu măiestria lor multe generații! Condoleanțe fiicei și familiei!

  2. Un pupator in fund de ceausist .Daca si asta e mare actor, Caragiu ce a fost ? Tot ce a format comunismul este lipsit de valoare si punct. Ca au avut sau nu valoare,degeaba. Au pierdut-o odata injosindu-se. Ce mare valoare universala are teatrul romanesc? Fara de cel din interbelic,teatrul romanesc e doar comunistoid. Dupa 90 se dau lupte de catre actorii tineri sa depolitizeze teatrul si filmul.

    • Serios?! Caragiu nu era in comunism?’ Maeștrii Dinică, Iordache, Giugaru, Birlic, Moraru, Diplan, Repan, Piersic, Besoiu, doamnele Patrichi, Buciuceanu -Botez, Stanca -Ionescu, Tudorache mulți mulți alții actori adevărați, talentați.., care au făcut cinste teatrului, filmului și televiziunii. As vrea. Mi-as dori sa mai existe o asemenea pleiada de mari actori. Din păcate, in acest moment putem numără pe degete talentul tinerilor actori. Nu știu când te-si născut dar e păcat ca si impresia ca totul începe cu tine si ca Viats e ușoară cu alb si negru! Exista multe nuanțe de gri… ca di in viața ta !

  3. @1
    Actorii tineri se lupta in acest moment cu „NICKY CANCEL CULTURE”, care i-a bagat in greva foamei fara acordul lor.
    Nu stiu cine ti-a bagat tie in cap ca esti „number one”, dar se pare ca esti foarte usor de convins.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.