A murit preotul Bisericii de la Palatul Cotroceni

Eclesiarhul Bisericii „Sfinţii Serghie şi Vah” de la Palatul Cotroceni, Arhimandritul Irineu Dogaru, a trecut la Domnul sâmbătă, la vârsta de 62 de ani, anunţă Agenţia Basilica a Patriarhiei Române.

Părintele Irineu este cel care s-a ocupat de reconstrucţia Bisericii Palatului Cotroceni, demolată în timpul regimului comunist după ce a suferit daune structurale la cutremurul din 1977.

Potrivit sursei citate, mai mulţi colegi, colaboratori şi ucenici îşi exprimă regretul la plecarea Arhimandritului Irineu, după o lungă luptă cu cancerul.

Slujba de înmormântare va avea loc marţi la ora 12,00, la Mănăstirea Cernica.

Arhimandritul Irineu Dogaru s-a născut în localitatea Mărunţei, judeţul Olt, în data de 15 noiembrie 1961 şi a primit la botez numele Ioan.

A absolvit Seminarul Teologic din Craiova şi apoi Institutul Teologic de grad Universitar din Bucureşti (1988), după care a urmat cursuri de doctorat la Institutul Catolic din Paris, Universitatea Sorbona De asemenea, a urmat cursuri postuniversitare de perfecţionare a preoţilor militari, dar şi de management.

A intrat în monahism la Mănăstirea Sinaia în anul 1990.

Între anii 1994 – 1997 a lucrat în cadrul Administraţiei Patriarhale, iar din 1997 până în 2024 a activat ca preot militar în cadrul Serviciului de Protecţie şi Pază şi Eclesiarh al Bisericii „Sfinţii Serghie şi Vah” de la Palatul Cotroceni.

Pentru activitatea sa, părintele Irineu Dogaru a primit de-a lungul anilor mai multe decoraţii: Ordinul Naţional „Pentru Merit” în gradul de Cavaler, 2000; Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în gradul de Comandor, 2006; Ordinul Naţional „Pentru Merit” în gradul de Ofiţer, 2009; Ordinul Naţional „Pentru Merit” în gradul de Comandor, 2018; Semnul Onorific în Serviciul Patriei pentru XV de ani de activitate şi rezultate meritorii în îndeplinirea atribuţiilor şi în pregătirea profesională, 2018; Emblema de Onoare a Serviciului de Protecţie şi Pază, 2019; Ordinul Naţional „Steaua României” în gradul de Cavaler, 2021; Semnul Onorific în Serviciul Patriei pentru XX de ani de activitate şi rezultate meritorii în îndeplinirea atribuţiilor şi în pregătirea profesională, 2022.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

  1. Pai ce, credeti ca sa traiesti atitia ani in apropierea Satanei, e usor ? Mai ales ca pe la palatul din apropiere au mai trecut si Belzebuth (cu „B” de la Basila) si Lucifer(ul) huilei si mineritului romanesc, tataie Ion Kaghebescu … (pe papagalul cu cioc nu-l mai mentionez, e cantitate neglijabila si nu a fost observat nici macar de catre femeia de serviciu a Cotroceniului !

  2. Dyupa moarte trebuia sa traga dupa el si impostura. Ce daca a crapat un popa-un parazit social.Traieste vanzand ilzii.

  3. Asa cum ii stiu pe pochi,cred ca s-a dus la Dracu’.A prestat la SPP si are sase sau sapte decoratii.Un veteran al celui de-al doilea razboi,sau chiar al primului n-are asa merite ca popa Dogaru.Sa fim seriosi!

  4. Probabil cele mai multe decorații le-a avut din partea lui Petrov care a crezut că așa va scăpa de Satana,și nu-l va lua la ”sânul lui”!!S-a înșelat,locul îi este asigurat în Iad,în oala cu smoala încinsă,împreună cu toată gașca de hoți pe care i-a păstorit.

  5. De-aia plangea Iohannis si se dadea cu capul de pereti. Ii murise popa.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.