A murit fiul pictorului Pablo Picasso

Fiul pictorului spaniol Pablo Picasso, Claude Ruiz Picasso, a decedat la vârsta de 76 de ani”, în Elveția.   Anunţul a fost făcut de avocatul său Jean-Jacques Neuer.

„A decedat în Elveţia, la vârsta de 76 de ani”, a adăugat avocatul, fără a preciza cauzele decesului,  potrivit unui comunicat, relatează AFP.

Claude Ruiz Picasso a administrat, din 1989 până în 2023, moştenirea Picasso, gestionând drepturile şi operele tatălui său. În iulie anul trecut, el a dorit să se pensioneze şi să lase locul surorii sale Paloma, care fusese numită aministrator.

Pablo Picasso a avut patru copii: Paul, fiul său cel mare, născut din relaţia sa cu Olga Khokhlova şi care a murit în 1975; Maya, fiica Mariei-Thérčse Walter, care a murit în 2022, Claude şi Paloma, născuţi din relaţia cu Françoise Gilot.

Familia deţine monopolul dreptului de autor, emite certificate de autentificare, luptă împotriva falsurilor şi intentează  acţiuni în justiţie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

5 Comentarii

 1. Este o Cestie sa traiesti PARAZITAR, storcand BANI Grei pe „OPERE de Arta”, legitimate ca atare de catre o Critica HOATZA si lacoma de bani.

  O intreaga LIOTA de PARAZITZI traieste confortabil din Licitatii de Arta.
  Este si Afacerea ASYA cu Pictorii o RELIGIE cu Moashtele sale, din ce in ce mai SCUMPE.

  Restului Popoulimiilor li se predica MUNCA si CINSTEA, Saracia si Viata SCURTA, Moartea in Mizerie si Umilintza prin Azile …

 2. Sa ne anuntai cand mor nepotii si stranepotii lui Picasso si sa precizati daca sunteti autori autorizati de ferpare
  PS a murit el Prigojin si nu ati mai facut atata galagie

 3. Ok, observam ca se aduc in prim plan decedatii dar NU si performerii actuali! Actiunea duce la un ultimatum psihologic ca profesionalistii care mor sunt de neinlocuit si va disparea acea meserie sau hoby! Faceti tot posibilul ca, la orice informatie negativa gen deces sa adaugati si noul care ii ia locul, care il urmeaza! Pare ca, se vrea inducerea psihologic a ultimului fost viu cunoscut global sau nu, si, dupa ce a murit, altul nu exista.

 4. de a fi urmasul unei personalitati pe unii ca autoarea articolului ii ofera prilejul sa castige un banut din comemorarea unui nume…pt Brancoveanu ucis pe 15 august si comemorat in biserica pe 16 august n-ai avut timp sa-ti amintesti…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.