A XIII-a ediție a festivalului Strada de C’Arte, la BCU!

 

A XIII-a ediție a Festivalului Strada de C`Arte este în plină desfășurare  la Biblioteca Centrală Universitară Carol I. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Fundația Universitară Carol I și Muzeul Național al Literaturii Române.

 

Acest eveniment cultural de anvergură adună iubitorii de literatură, muzică și arte vizuale în inima Bucureștiului, prin programul variat de lansări de carte, concerte, dezbateri, piese de teatru, ateliere interactive și expoziții, în jurul unui târg de carte susținut în colaborare cu Asociația Publicațiilor Literare și a Editurilor din România.

Festivalul reunește peste 15 lansări de volume, 3 recitaluri muzicale, lecturi publice și ateliere dedicate publicului de toate vârstele. Dintre editurile care participă, menționăm Editura Academiei, Editura Muzeul Literaturii Române, Tritonic, Tracus Arte, Cununi de Stele și Ars Libri cu volume pentru copii.

„Festivalul Strada de C’Arte a devenit o tradiție culturală a Bucureștilor, un loc de întâlnire între idei, creatori și iubitori de literatură, arte vizuale, muzică și știință. În acest an, ne concentrăm asupra rolului bibliotecii în era digitală, lansăm volume de referință și oferim o platformă de exprimare pentru artiști din diverse domenii. Este un prilej de reflecție asupra modului în care putem să cultivăm cunoașterea și creativitatea, în care putem să încurajăm dialogul, spiritul critic și mai ales expresia frumosului într-o societate care descurajază astfel de preocupări”, a declarat Mireille Rădoi, directorul Bibliotecii Centrale Universitare Carol I și inițiatorul festivalului.

 

 

Vineri și sâmbătă, au fost programate două reprezentații de excepție: Sub Pragul de Sus, un one-man show al actorului Răzvan Vasilescu, unde producătorul Andrei Boncea aduce în prim-plan o poveste captivantă despre limite și introspecție; același producător prezintă alt spectacol teatral de marcă: Domnul Președinte, o piesă care îi aduce în scenă pe actorii Răzvan Vasilescu și Lucian Iftime.

Programul zilelor rămase

Sâmbătă, 28 septembrie

11:00 – 12:00 – Intrarea Regală – Atelier Artă ecvestră, Marilena Hristache –  Afis eveniment

13:30 – 14:30 – Corp Boema – Vernisaj expoziție Rolul României la Fondarea Uniunii Europene – Asociația Paneuropa, Alexandru Nazare – Afis Eveniment

19:00 – 20:30 – Aulă – Spectacol de teatru Domnul Președinte de Alexandre de la Patelliere și Matthieu Delaporte, cu Răzvan Vasilescu si Lucian Iftime, producător Andrei Boncea – Afis eveniment

20:30 – 22:00 – Rampa de Jazz & Poezie – Concert Lizuca Bîgu

Duminică, 29 septembrie

10:30 – 11:30 – Intrarea Regală –  Atelier Artă ecvestră, Marilena Hristache și Antonia Dursch – Afis Eveniment 

11:00 – 12:00 – Aulă – Literatura prin media : de vorbă cu adolescenții  Laude-Reut. Adaptări media ale elevilor după texte literare cunoscute (proiectele Boovie – Iași 2024)

12:00 – 13:00 – Salon Carol I – Lansarea volumului Fabrica de fraze: Eminescu în lumea presei, autor Ioan Milică, editura Universității din București, 2023  – Coperta Carte

13:00 – 14:00 – Salon Carol I – Închiderea festivalului cu premierea poetului Ion Mureșan – Coperta Carte

Festivalul Strada de C’Arte a fost inițiat și se desfășoară din dorința de a crește apetitul pentru cultură, promovează educația și valorile autentice, creația artistică într-un peisaj citadin avid de asemenea proiecte.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

1 Comentariu

  1. BCU e la Cluj, nu la Bucuresti. Organizatorii bucuresteni plagiaza tot, începând cu initialele: BCU = Biblioteca Centrala Universitara (CLUJ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.