Accidentare groaznică la Dinamo – Poli Iași

Dinamo a reușit în minutele de prelungiri ale timpului regulamentar să marcheze prin Ahmet Bani, golul victoriei cu 1-0 în fața Politehniciii Iași, cu toate că antrenorul Zeljko Kopic declarase că nu mai are nevoie de acest jucător.

Meciul a avut loc duminică, pe stadionul Arcul de Triumf, din nou înțesat de copii, deoarece apelul de reducere a suspendării de patru etape a fost respins. Cu acest rezultat, câinii ies de pe ultimul loc și urcă pe poziție de baraj. Ieșenii au jucat mai bine de 80 de minute în zece, Bouhenna văzând roșu pentru fault din postură de ultim apărător. Din păcate, unul dintre cei mai respectați arbitri români, Ovidiu Hațegan, a dat-o rău în bară de această dată, talerul justiției sale cântărind foarte greu în favoarea lui Dinamo și aproape deloc pentru ieșeni.

Momentul cel mai controversat al prestației sale l-a reprezentat modul halucinant în care a judecat faultul oribil făcut de fundașul dinamovist Homawoo asupra puștiului Luca Mihai (20 de ani). Este evident că nu îl putem acuza de vreo premeditare pe agresor, dar fie și din imprudență el l-a lovit năpraznic cu capul în zona timpanului pe jucătorul oaspeților. În urma contactului, acesta a rămas inconștient în timp ce sângele îi șiroia pe față. Toată lumea, inclusiv cei de la Dinamo, așteptau, în mod firesc, sancțiunea maximă, adică eliminarea, dar Hațegan s-a mulțumit cu un galben, pentru că în opinia sa nu a existat intenție.

Jucătorul a ajuns la spital, unde se află și acum în stare foarte gravă, medicii constatând că impactul a fost atât de violent încât a dus la spargerea timpului și producerea a mai multor fracturi craniene. Caz de violență maximă, fie și neintenționată, care spun ei că obligă la anunțarea organelor legii.

Președintele clubului ieșean, Cornel Șfaițer, a dezvăluit ieri la Digi Sport care este starea jucătorului.

Este un copil, copil de lotul național de tineret, jucător de perspectivă. Ar fi păcat să aibă probleme, îi vedeam un viitor frumos. Sperăm să fie totul bine, ne dorim ca băiatul să fie bine, asta este cel mai important pentru el și familia lui. La pauză am coborât la vestiar tocmai ca să-i încurajez. (…)Are destule complicații la ureche, are timpanul spart… sunt probleme.  (…) Acum este conștient. Am trăit momente neplăcute.

„Suntem cu toții dezamăgiți de maniera lui Ovidiu de arbitraj. Bănuiesc că vrea să revină în fotbalul european de elită, nu avea nevoie de o asemenea prestație. A fost un arbitraj de Liga 3! Hoțegan? Așa mi-a venit atunci să spun. Am fost dezavantajați, nu aș spune furați, e un cuvânt urât.

Credeți-mă că este prima dată când am vrut să plec de la stadion la pauză. La pauză am fost acolo, am coborât la vestiar și am dat de ei. Am purtat o mică discuție, dar nu prea mult. I-am lăsat, mergeau la cabină. Mi-au spus să fiu calm. Am spus că este inadmisibil ce s-a întâmplat în prima repriză, că trebuie să ne trezim cu toții și să ducem jocul cu bine la sfârșit.

Nu am intrat în amănunte, eram și eu nervos și nu sunt omul care la cald să creez… am dat cu ochii de ei, am schimbat câteva cuvinte, atâta tot. Repet, cred că Ovidiu Hațegan avea nevoie de o prestație bună pentru a reveni în fotbalul european, fotbalul mare”

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

 1. e caz de cartonash negru:
  -acolo a fost INTENTIE CRIMINALA!

  ca profesionist
  a sesizat oportunitatea de a face omor
  si de a scapa nepedepsit.

 2. – MECI SI REZULTAT ALTERAT DE NENOROCIREA PRODUSA ASUPRA COPILULUI LUCA MIHAIU…
  – Cartonas rosu acordat degeaba, inainte de acea tinere fusese un fault facut de un jucator de la Dinamo
  – meciul trebuie rejucat cu Dinamo in 10 jucatori, din momentul in care jucatorul dinamovist la nenorocit pe viata pe copilul Luca Mihaiu….acelui jucator care a facut faultul trebuie sa i se faca dosar penal…
  – arbitrului Hategan sa i se faca dosar penal si sa fie exclus pe viata din arbitraj….n-are ce cauta acolo…
  – echipei VAR sa i se faca dosar penal si sa fie exclusa pe viata din arbitraj
  NU INTELEG CE INSEAMNA PLAY OFF – PLAY OUT, DE CE – CU CE IMBUNATATESTE CALITATEA SI VALOAREA FOTBALULUI DIN ROMANIA….SINT, PRACTIC, DOUA CAMPIONATE DIFERITE, CU JUCATORI DIFERITI….

 3. Explicatia: ordin de zi pe unitate ca dinamu=cainii sa fie salvata cu orice mijloace . sisoldat constiincois, tovarashu hotzogan se supune… SIMPLU

 4. Vad ca articolul incet, incet dispare….ca si cum n-ar mai fi de interes…
  Recomand clubului Politehnica Iasi, care a fost vanat in acest campionat, etapa de etapa, a se vede cate meciuri a pierdut in prelungiri si din cauza VAR-ULUI, dar si familiei copilului LUCA MIHAI, nenorocit pe viata in acest meci, sa dea in judecata Federatia Romana de Fotbal, pe Ovidiu Hategan, pe fotbalistul care a provocat nenorocirea, dar si echipa VAR din acest meci, sa ceara 10 milioane EURO DESPAGUBIRI…..
  NU VA MAI RAMANE DECAT ACEASTA LUPTA…..ALTFEL, ASISTAM TRISTI LA ACEASTA PARODIE DE CAMPIONAT….PLAY OUT-UL ESTE O MARE MIZERIE DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE….

 5. Am vazut intr-un alt articol ca Hategan a scris in Raportul jocului ca A FOST UN ATAC IMPRUDENT….ATATA A GASIT DE CUVIINTA…NU MERGE ASA….SA NE UITAM LA CONSECINTE – CUM ADICA PRUDENT, IMPRUDENT PUTEA SA OMOARE COPILUL …..NU COPII, MA REFER LA FAMILIA COPILULUI LUCA MIHAI – DISTRUS PE VIATA – CAUTATI-VA DREPTATEA IN JUSTITIE…..TOTI – DE LA FEDERATIE PANA LA CRIMINALUL DE JUCATOR….
  IN CE PRIVESTE POLI IASI, AS JUCA ULTIMELE JOCURI CU JUNIORII, ASTIA STIU SIGUR CA SINT ROMANI…..ASTA NU E SUPER LIGA, E SUB LIGA…..

 6. Echipa interlopă a M.A.I., geambașilor-„impresari” mafioți,
  https://www.youtube.com/watch?v=uGWJJF-2v9U
  FeReFelei ilegale, și arbitrilor în frunte cu hoțiganul parșiv. Care a fost plătit pentru mizeria asta criminală, pentru o oră și jumătate de alergat lejer, cu un salariu lunar de muncitor in Siderurgie! …plus ce a primit în culise ȘPAGĂ, de la „D.D.B.”!
  E falimentară, a fost iertată de peste 30 de milioane de euro datorie către Stat, după ce a dat salarii de zeci de mii de euro lunar EDITATrroilor criminali aduși din Africa, dar melețienii borțoși și cîțiva poolitruci legați de ei „prin fire ne-văzute” (adeca prin DOSARELE DE TURNĂTORI!) vor s-o mențină în viață!
  LA PUȘCĂRIE cu ei TOȚI, cum a pățit al lor loop borțos……[Rumburak]

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.