Acuzat de omor. Alec Baldwin cere ca procesul să înceapă mai repede

Actor Alec Baldwin departs his home, as he will be charged with involuntary manslaughter for the fatal shooting of cinematographer Halyna Hutchins on the set of the movie "Rust", in New York, U.S., January 31, 2023. REUTERS/David 'Dee' Delgado

Acuzat de omor prin imprudenţă pentru o împuşcătură mortală comisă pe platoul de filmare al lungmetrajului „Rust” în 2021,  Alec Baldwin a cerut miercuri ca procesul său în faţa unui tribunal din New Mexico să aibă loc cât mai curând posibil, potrivit unor documente judiciare, informează AFP.

Pe 21 octombrie 2021, filmările de la lungmetrajul western „Rust”, organizate în statul american New Mexico, s-au transformat într-o dramă.

Alec Baldwin a manevrat o armă de foc – care ar fi trebuit să conţină doar gloanţe oarbe -, însă un glonţ real a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul peliculei, Joel Souza.

Evenimentul a şocat Hollywoodul şi a provocat apeluri privind interzicerea armelor de foc pe platourile de filmare.

Alec Baldwin, în vârstă de 68 de ani şi care riscă 18 luni de închisoare dacă va fi condamnat, şi-a susţinut de la început nevinovăţia.

El a declarat întotdeauna că i-au fost date asigurări că arma lui era inofensivă şi a negat, de asemenea, că ar fi apăsat pe trăgaci.

O imprimă inculpare a starului american pentru omor prin imprudenţă a dus mai întâi la o retragere a acuzaţiilor în aprilie 2023, înainte ca o nouă punere sub acuzare să fie anunţată vineri de procurorul care se ocupă de acest caz.

Tribunalul i-a cerut lui Alec Baldwin să se prezente în format online sau în persoană pentru a răspunde acuzaţiilor înainte de data de 1 februarie, potrivit unor documente judiciare care au putut fi consultate de AFP.

Avocaţii apărării au reacţionat miercuri printr-o moţiune prin care actorul a cerut un proces cât mai curând posibil şi conform cu legea.

Avocaţii actorului, Luke Nikas şi Alex Spiro, au precizat că cererea a fost depusă „pentru a atenua calomniile şi suspiciunile publice şi pentru a evita pericolele legate de dovedirea nevinovăţiei sale, care apar adeseori din cauza întârzierilor mari ale urmăririi penale”.

Armurierul filmului „Rust”, Hannah Gutierrez-Reed, a fost şi ea acuzată de omor prin imprudenţă în acest dosar, iar procesul ei urmează să înceapă pe 21 februarie.

În timpul anchetei iniţiale, poliţiştii americani au ajuns la concluzia că ea a fost persoana care a plasat muniţie reală în arma utilizată de Alec Baldwin, în locul unor gloanţe oarbe.

Ancheta nu a stabilit niciodată cum ar fi putut ajunge muniţia reală pe platoul de filmare, unde sunt permise doar gloanţe oarbe. 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. O acuzatie aberanta, din moment ce nu actorul a incarcat arma cu un cartus cu glont normal.

  2. O arma chiar neincarcata nu se indreapta catre o persoana. Daca mai apesi si pe tragaci te dai nevinovat de omor prin imprudenta !

  3. Murikanii au o asociație a deținătorilor și utilizatorilor de arme de foc care furnizau până acum armurierii cu beșaut ai Hollyweedului, dar ce să vezi, erau majoritatea bărbați albi, săriți de 40.Situația era intolerabilă pentru musiu regizorul și actorul principal al filmului ruginit, care între paranteze, e wokeșel și el, ca majoritatea marțafoilor din elita respectivă, așa c-a angajat-o pe parașuta asta sărită un pic de 20 pentru cota de”diversitate”.Acu, respectiva nu prea diferențiază un revolver de o mitralieră, neavând nici o pregătire-n domeniu iar muniția, probabil, că i-a părut similară, gloanțele adevărate fiind și ele folosite la capitolul”efecte speciale”, de unde dezastrul.Baldwinul, obișnuit să aibă alții grijă de pistolul lui, a devenit”glumeț”.Când ai milioane și ești who’s who, e de porc să ți se citească protecția muncii care spune să nu te joci de-a cowboyul pe platou.Asta pentru ăi de n-au urmărit cazul din cauza englezei subțiri și a utilizării netului doar pentru porcăieli românești, tik toace,manele și porneciuri.

  4. In mod normal arma de recuzita nu este una normala capabila sa arunce gloante prin teava. Teava se obtureaza astfel incat arma sa poata expulza doar gazele/flacara rezultate de la arderea pulberii. Daca incerci sa tragi cu o astfel de arma modificata cu un cartus real cu glont, teava se face praf si tandari. Consider ca armurierii sunt principalii vinovati de omor pentru ca era responsabilitatea lor sa ofere o arma si munitie sigura pentru manevrare.

  5. E vinovat și el că nu a verificat pistolul dacă are
    sau nu gloanțe oarbe. Armurierul e primul vinovat.

  6. @ka… cu motz > dupa mintea ta in 5 colturi, criminal este ala care iti incarca arma. Restul, armarea (introducerea glontului pe teava), indreptarea spre victima si apasarea pe declansator sunt fapte nesemnificative. Si conceptia de copii la betie este fireasca in unele familii !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.