Aderarea palestinienilor la ONU, ”fără consens”

Membrii Consiliului de Securitate al ONU nu au reuşit joi să cadă de acord cu privire la cererea palestinienilor de aderare cu drepturi depline la Naţiunile Unite, a anunţat ambasadoarea malteză, care prezidează Consiliul în aprilie, scrie AFP.

„Nu a existat un consens” cu privire la admiterea unui stat palestinian, a declarat Vanessa Frazier după o şedinţă cu uşile închise, dar această lipsă de consens nu împiedică un stat membru să supună chestiunea la vot în Consiliu.

Ea a afirmat că „două treimi” dintre membrii Consiliului sunt în favoarea acestei aderări cu drepturi depline a palestinienilor, fără a-i numi.

Luni, Consiliul de Securitate al ONU a decis că va răspunde până la sfârşitul lui aprilie la cererea palestinienilor de aderare cu drepturi depline la Naţiunile Unite, un demers considerat ca fiind „istoric” de către palestinieni şi denunţat cu virulenţă de Israel.

În septembrie 2011, preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a lansat procedura solicitând „aderarea statului Palestina la ONU”, care nu a fost niciodată finalizată. Palestinienii au obţinut în cele din urmă în noiembrie 2012 statutul de „stat observator nemembru”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

9 Comentarii

 1. Lumea are dreptul să știe cine e contra.. Maaare Enigma!!

 2. CS al ONU este subordonat israelienilor, prin americani. Asa ca …

 3. Cele 2 state teroriste se opun (SUA si Israel) asa ca nu se va intampla nimic cu cererea palestinienilor
  Slava H!

 4. Deci pe teritoriile palestiniene e recunoscut statul Israel. Pai nu e siuficient?

 5. Aici se pare ca VESTUL lasa sa i se vada scarboshenia din spatele PROPAGANDEI !

  1:1 … PALESTINA e KOSOVO … juridic etnic !

  DE CE PERMITE ONU … „EPURAREA ETNICA” din PALESTINA si sarbii nu aveau voie sa extermine cu bombe albanezii din KOSOVO ?
  AUD ?

  IQ=?
  😉
  [PS: „chestiile” astea incep sa fie intelese de popoare … si … odata cu caderea DOLLARULUI imediat ce va intra USA in orice RAZBOI … „VESTUL” , „LUMEA INTAI” e OUT ! O spun ca PROPHET, o spun cu tristete ! DOLLARUL va avea soarta LIREI STERLINE ! 🙁 ]

 6. Fara DOLLAR TREZORIER , de export, ca mijloc de drenaj al inflatiei interne
  USA se va surpa in cicilicele crize TIPICE capitalismului ca ideologie macroeconomica
  DIN INTERIOR … stia asta si scarnavul evreu MARX the KARL ! -> Stiu si NEO-MARXISTII (bleeeah) azi !

  SHALOM ! Maestre kaBBalist ! (… deci la fel de straniu ante-stiut ca „solutia finala” 🙂 sau iohannis-la-NATO -> IRANUL nu va musca momeala …lasand evreii cu marfa-n soare 🙁 ! 🙁 esti un GRANDE prophet, maestre 🤫❤️🤫)

 7. Greșești :
  – Nu bolșevici ci … menșevici ! (chier e o diferenta istoric-iudeica in ideologia temporara a guvernantilor Rusiei la fel de etnici rusi pe cat etnici ukrani sunt cei din guvernul ukran azi ? )

  TINE minte ceva : „IESI DIN SISTEM” … nu poti intelge religiile lumii daca le judeci din interioul unei religii oarecare !
  La fel nu poti intelegeideologiile (ca ARTA MANIPULARII POPULATIONALE) daca le judeci din interiorul unei ideologii oarecare !
  „IESI DIN SISTEM!” … judeca MACROECONOMIC-STIINTIIFC (stiintific insemna materialist practic -> bazat pe experimente si probe de feedback la teorie … materiale nu spiritual ipotetice / viteza luminii si TEORIA MONETARA nu le poti deduce teoretic …trebui sa experimentezi sa vezi cum functioneaza lumea pentru a intelege ! BANII sunt „VALOARE CONSERVATA” … fara bani nu exista MACROECONOMIE ! )

  -> IESI DIN SISTEM !

  Am un IQ extra-ORDINAR(!) … desi e vazut de mediocrii ca doar ordinar ! Ma ajuta sa vad rational in timp … mai departe decat vad arogantii PROSTI FUDULI ! -> „solutia finala din GAZA” nu va reusii (la sf. lui mai se termina , urat, balciul 🙁 )!

  (ANTE-)STIU CE SPUN ! 🙂
  SHALOM !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.