Adi Vasile crede în miracole în returul de la Metz!

Adi Vasile, antrenorul CSM București, crede în miracole în returul de la Metz. CSM București se află deja într-o poveste deja vu, pe care am trăit-o de mai multe ori în ultimii ani.

Tigroaicele au ajuns din nou în anticamera prezenței în Final Four, adică în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin dar au pierdut prima manșă, pe teren propriu, în fața lui Metz, la o diferență de trei goluri. Echipa franceză, pregătită cu adevărat de un antrenor excelent, Emmanuel Mayonade, este deja bestia nera pentru bucureștence, pe care le-a învins de cinci ori în ultimele confruntări. Și acest joc, disputat duminică într-o atmosferă entuziasmantă, cu casa închisă, în Sala Polivalentă, a arătat clar că la această oră Metz este superioară echipei pe a cărei bancă se află în continuare un anume Adi Vasile.

Nici un moment, chiar și atunci când, în două rânduri CSM a reușit să își creeze avantaj de două goluri, impresia celor prezenți nu a fost decât a unei lupte inegale ca exprimare în teren, chiar dacă la CSM sunt multe jucătoare de valoare. Dovadă faptul că în ambele rânduri Metz a replicat ucigător, cu serii consecutive de câte cinci goluri.

Desigur, în handbal trei goluri avans luat în deplasare după prima partidă nu este sinonim cu calificarea, pentru că s-au mai văzut astfel de meciuri întoarse și unul a fost chiar un CSM – Metz jucat cu ani în urmă, dar va fi greu spre imposibil Cristinei Neagu și colegelor ei să repete acea performamță de atunci. Și asta pentru că echipa nu are nici un fel de idee tactică, joacă la întâmplare și din calitățile individuale.

S-a spus și s-a scris în nenumărate rânduri că marea problemă a lipsei de rezultate a unui astfel de dream-team plătit regește din bani publici nu este calitatea jucătoarelor ci faptul că se insistă inexplicabil să fie menținut în funcția de antrenor acest Adi Vasile, care a demonstrat-o din păcate de prea multe ori că este o pălărie mult prea mare o asemenea echipă.

Nimeni nu înțelege de ce șefii CSM-ului nu au pus nici un moment la îndoială valoarea celui care trebuie să dea cele mai bune sfaturi jucătoarelor și continuă să meargă cu el într-un mod sinucigaș. Adi Vasile este un optimist din fire și se bazează pe un miracol la Metz, pentru a merge în Final Four:

„În repriza a doua Metz, într-adevăr, a avut o perioadă foarte bună. Cred că asta se întâmplă atunci când una dintre echipe nu fructifică ocaziile pe care le are. Există foarte multă calitate în cealaltă parte și cred că Metz a speculat foarte bine orice inexactitate a noastră.

Suntem conștienți de lucrul acesta, mai ales acum că le-am simțit pe pielea noastră. Mergem cu un dezavantaj de 3 goluri, dar mai sunt șanse, credem în noi. Suntem două echipe foarte puternice, credem în noi.

Am avut 4 partide în 8 zile împotriva unor adversari puternici, e normal să existe o lipsă de prospețime, nu neapărat oboseală. Cele de la Metz au făcut un meci foarte bun, au știut să speculeze, dar au avut și puțină șansă în momentele în care mingile au sărit la ele. Totul stă în mâinile noastre, o să mergem acolo și o să ne jucăm șansa”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.