Săftoiu: „Nu mai contribuim la fondul de pensii și ne descurcăm cum putem după 75”

Fostul deputat liberal, Adriana Săftoiu, comentează ironic informațiile apărute în spațiul public, potrivit cărora coaliția de guvernare intenționează majorarea vârstei de pensionare: „să vă dăm bani si voi să sperați că dăm colțul, ăștia decrețeii, nu e prea corect. Așa că dați-ne șansa să alegem”.

„Înțeleg că ar trebui să ne declarăm pensionari pe la 75 de ani, adică speranța e că murim până atunci și nu mai trebuie să ni se plătească pensia”, transmite fostul deputat PNL Adriana Săftoiu.

Ea propune o negociere.

„Nu mai contribuim la fondul de pensii și ne descurcăm cum putem după 75. Dar să vă dăm bani și voi să sperați că dăm colțul, ăștia decrețeii, nu e prea corect. Așa că dați-ne șansa să alegem. Eu nu vă mai dau bani la fond, voi nu îmi mai dați pensie”, conchide Săftoiu.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7
Author

19 Comentarii

  1. Corectă propunearea doamnei Săftoiu. Idem, n-ar trebui să mai plătim nici comisionul pentru sănătate. Că, oricum, dacă n-ai porto-
    felul plin, esti victimă sigură o dată ce ești bolnav
    ceva mai nasol. Ce-mi pare rău este că dna Săftoiu s-a
    complăcut vreo câțiva ani
    cu nimicurile lui Orban, de parcă locuia in stratosferă.
    Acum vrea să fie pământeană.
    Foarte târziu…

  2. Nu e negare! Este o realitate crunta! Doar asa vor scapa de viitorii cetateni carora le va plati pensii!

  3. ADRIANA sAFTOIU:Dati-ne sansa sa alegem!Pai nu ai ales o data,tu si sotul Elvis,pe Traian Basescu si nici acum nu am scapat de aceasta j…vra;mai vrei sa alegi inca o data?Pe cine vrei dintre penelepre sa alegi?

  4. Pufulet are scoala serioasa facuta pe langa Domn Profesor Petrov. Pacat ca nu mai este in parlament.

  5. Varianta mult mai simpla: mărirea perioadei de cotizare de la 25 ani la 35 de ani ca pentru toată lumea(Armata,Poliție,Jandarmerie,SRI,SIE,SPP,Procuratura. etc)
    Vârsta de pensionare pentru toată lumea 65 ani.
    Teoretic dacă ponderea acestor salarii in stabilirea salariului mediu brut pe economie este 3,14 adică de la 1750 Ron multe miloane de angajați la 5500 Ron cu cei de mai sus,problema cu pensiile se poate rezolva f. simplu-mai sus.
    Culmea este ca acest salariu mediu pe economie de aproximativ 5500 Ron este luat in calcul la stabilirea punctului de pensie.Astfel milioanele de viitori pensionari care au sub 5500 Ron vor avea o pensie de 1200-1500 Roni,iar despre ceilalți povestea cu pensia nesimțita…
    Pentru unii ,salariu de salariu,masa,casa,haine,ciorapi,mașina etc.25 de ani,la 45 de ani pensionari ,proaspeți angajați,oameni de afaceri,ca doar sunt in putere,si la putere,si se poate.
    Si la 75 de ani au mai multă vechime ca pensionar.
    Nu cred ca D-na Săftoiu,PNL,PSD,AUR,UDMR vor avea curajul sa facă ceva.

  6. Statul isi permite prea multe. Pensia trebuie sa fie un drept rezultat in urma unui contract, nu a unei obligatii cetatenesti de cotizare. Ca nu e impozit. Daca tu, societatea de asigurari sociale numita „Stat” afirmi ca esti in faliment, de ce ar fi cineva obligat sa investeasca in actiunile tale? Daca tu ai facut investitii proaste (ai platit pensii si ajutoare sociale pentru necontributorii la fond fara acordul celor care cotizeaza cinstit), de ce oamenii nu ar avea dreptul sa-si lichideze fondul de pensii? Si ce treaba au decreteii cu dificultatile (pe care nu le cred reale) fondului de pensii? Nu tot Statul, ca administrator, a dat decretul cu pricina? Care este beneficiul deponentului dupa 35 de ani de cotizare? Daca ati fi un fond privat si ati propune asemenea masuri de compensare nimeni nu v-ar mai baga in seama. Probabil ca si titlurile de stat vor avea de suferit de pe urma acestei prostii decizionale prin care va anuntati falimentul.

  7. Trebuie să mai facem un referendum cu vreo 7-8 milioane de voturi cu care să se șteargă „cineva” la c-r. (Pardon, in materie de fiscalitate nu avem drept de inițiativă și nici de referendum.)
    Dar tva – ul ce este, pentru ce îl plătim an de an și în buzunarele cui ajunge? Ale boierilor, ale statului ăla ticălos construit de Petrov sau ăsta și mai ticălos construit de urmașii urmașilor lui, și mai ticăloși ? O listă, putem face cu toți!? Să rămână acolo pentru eternitate!
    Cine știe, poate odată și odată se vor întoarce vremurile și când or avea vreo 75-80 de ani, le-om aminti și lor cine au fost, cine or mai fi și le-om da și pensia cuvenită!

  8. Sa va spun o poveste. In 1995 ne-am stabilit in Canada. Intre 1981 si 1995 am contribuit la fondul de pensii existent in perioada respectiva din Romania. Mai avem si cate 5 ani de facultate care se adauga la pensie deci in total cam 19 ani. Increzatoare in acordul guvernamental dintre Canada si Romania privind pensiile sotia a depus, prin intermediul autoritatilor canadiene, documentele de pensionare autoritatilor romane. A primit si confirmarea canadiana ca documentele au ajuns in Romania. Au trecut mai bine de 2 ani poate si 3 ani. Inca mai asteptam un semnal de la autoritatile romane. Macar o confirmare ca au primit setul de acte ca de pensie nu cred ca mai poate fi vorba. Intre timp sotia a primit un diagnostic de cancer. Cum nu mai cred ca o sa primim vreodata pensia din Romania, care ni se cuvine, eu am renuntat sa aplic. Nu merita osteneala (alergatura pe la Consulat, documente, posta etc). Am inteles ca nu suntem exceptii.

  9. Mi se pare normal sa aleaga fiecare, daca la varsta standard de pensionare opteaza pentru pensie sau continua sa lucreze. Asa scapam de bugetarii pensionari care lucreaza la Stat. Esti apt de munca si vrei sa lucrezi? Foarte bine! Alege: pensie ori salariu( de la Stat). Sa-i vedem pe cei de la CCR (in primul rand) care au o varsta onorabila cum lucreaza de placere doar pentru salariu. Ei, magistratii sunt mereu cu moț. Daca nimeni nu e deasupra legii, de ce tocmai ei sunt speciali? Boc reusise eliminarea pensiilor speciale, mai putin ale magistratilor. Ar trebui revizuita Constitutia si sa se abroge acel articol de care se leaga magistratii ca ei sunt deasupra legii, mai ales ca mi se pare a fi conflict de interese. La fel si pentru sporuri. Ce este acela spor de confidentialitate? Daca in fisa postului ti se cere, pentru ca acela este scopul meseriei alese, de ce sa vrei spor? Nu te obliga nimeni in a-ti alege meseria, da?

  10. nu negociezi cu dracu’ cocoana! NICIODATA! CU DRAQ „DECAT” NU ACHIESEZI ! SE VAD OAMEII LIPSITI DE CREDINTA DE LA O POSTA. OMUL FARA DE CREDINTA ESTE STRAMB MINTAL. EL CONSIDERA CA ARE „PUTEREA”. CA POATE „PLANIFICA”…HHAHHA! NU POTI PLANIFICA NIMIC IN LUMEA LUI.

  11. Boc nu a reusit nimic. Micul om a ramas omul mic chiar daca se ridica pe varfuri la poze. Nici macar nu a fost premier dar i-a placut situatia. In orice problema importanta decreta Basescu sau unul din locotenentii sai apropiati ca de exemplu Elena cand era vorba de bani. Vorbesti aiurea!

  12. Mda…Ar fi de fapt o negociere cinstită.. Are de fapt fiecare om copil, sau copii, pe care să-i educe ca la bătrânețe să aibe omul pe cineva in preajmă, care să-i dea un pahar de apă eventual, nu să-l alunge peste granițe in mod patriotic, inspre ”binele lui”,.. iar el prostănacul ajunge bătrân și stă cu mâna intinsă către alții..mai are și pretenți să i se dea. Mentalitate de maneliști mahalagii.

  13. Halo Adriana, parca erai una din lingai securistului Petrov, o pedelista convinsa! Sa inteleg ca te-ai convins ce poame sunt banditii din PDL acum PNL?

  14. așa,și?
    Nu este problema mea ce crezi despre Boc. Eu doar am relatat un fapt. Ceea ce a eliminat Boc, Ponta și Dragnea a reînființat. Probabil ești fan „pensii speciale”, fan Ponta-Dragnea. Este dreptul tău, dar nu minimaliza ce a reușit Boc. Revenind la subiect, majoritatea tarilor europene au în calcul majorarea vârstei de pensionare. Aceasta se va face treptat, ținând cont de speranța de viata, declinul demografic etc.

  15. Theo
    Nu știu ce instituție din România ti-a confirmat primirea documentelor. De aceea ti-as sugera sa trimiți către Ministerul Muncii( are audiente on-line) un e-mail în care sa relatezi cele întâmplate, la adresa: audiente@mmuncii.gov.ro

    Mai poți trimite și către CNNP la adresa:
    petiții.sesizari@cnpp.ro

    Succes!

  16. Este evidenta:
    1- o incurajare a parazitismului, tradarii si manipularii actului de justitie, prin mituirea cu pensii speciale a judecatorilor/procurorilor deveniti interlopi, prin actele de injustitie pe care le comit!
    2- o fidelizare a organelor de putere in stat: politie/armata/SRI, pentru a executa la comanda tradatorilor de neam ,oricand acte anti-nationale si anti-populatie, prin mituirea lor cu pensii speciale!

  17. Pufulete are dreptate!Modul de calcul actual face ca pe masura contribuirii in timp, pensia sa fie din ce in ce mai mica pentru cei cu salarii sub nivelul mediu!Ori, ca efect al maririi salariilor bugetarilor (in principal), salariul mediu a depasit cu mult salariul mediu din mediul privat!In concluzie, desi contribui la pensie cu cca 30% din venitul salarial, vei ajunge sa mori de foame la pensie (daca o mai prinzi!).Nici fondurile private de pensii nu sunt o solutie, au randamente sub rata inflatiei!Si acolo sunt numai niste escroci (ma refer la pilonul 3!).In concluzie, ma gandesc foarte serios ca dupa un stagiu de cca 20-25 de ani sa nu mai contribui cu nimic, si sa platesc asigurarea de sanatate la nivelul minim!Mai bne pun niste bani deoparte , si gata!

  18. Pentru „Asa si”:Boc nu eliminase nicio pensie „speciala”, a fost doar un joc de imagine, la fel ca si legea cu supr-impozitarea lor!De altfel, pensiile „speciale” care au intr-adevar impact sunt ale magistratilor, militienilor si securistilor!E foarte simplu sa fie aduse la o valoare rezonabila, prin schimbarea modului de calcul si prin modificarea varstei de pensionare, insa nu se vrea…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.