Afacerea Ghinea pe seama României

Mă tem că una dintre nenorocirile cele mai mari venite pe capul țării noastre este acest PNRR. Nu pentru că strategia europeană ar fi fost una catastrofală. Comisia Europeană, atît cît au dus-o potențialul de gîndire din actuala formulă, a pus la cale un plan de reparație, de redresare, de compensare (ziceți-i cum vreți!) a situației economice generate în toate țările membre de pandemia Covid 19.

Noi ne-am bătut joc de oportunitate. Adică premierul Vasilică Cîțu și președintele Klaus Iohannis au dat întreaga răspundere pe mîna unui neavenit. Era cunoscut pentru tot soiul de programe de tocat bani, inclusiv în Moldova, și pentru rezultatele sale din precedentul mandat. De la prestația sa s-a tras pentru guvernul Cioloș și numele de ”guvernul zero”. Cristian Ghinea nu avea la activ nici o performanță notabilă. Doar niște articole în presa de dreapta și prezențe nesemnificative în ONG-uri de care s-a despărțit sau a fost eliminat.

De ce premierul (aerian și el) împreună cu prședintele (nepăsător pînă la dispreț) au acceptat ca întreaga operațiune de concepere a unui Plan Național de Reziliență și Reconstrucție să fie dirijat de un asemenea Neica Nimeni? Pe măsură ce țara noastră va face pași în aplicarea PNRR vom descoperi ce culpă politică, morală, chiar și juridică au făcut cei doi acordînd o asemenea responsabiliate, fără nici o acoperire profesională sau de expertiză.

După datele pe care le dețin, Crisitan Ghinea a strîns de la ministere și din județe planuri și proiecte, a mai colectat idei și sugestii și a încropit acest PNRR. El obligă țara la împrumutri uriașe și o angajează în aiureli greu de dus la bun sfîrșit. Unele, chiar imposibile. De la muzee discutabile la trasee turistice, pînă la milioane de metri pătrați de ”păduri urbane” și la centre medicale și spitale, de la ”insule ecologice digitalizate”, la alte 500 jaloane și ținte pe care România trebuie să le atingă în ritm accelerat, 21 dintre elefiind obligatorii pînă la sfîrșitul acestui an. Toate alcătuiesc un fel de operă economică incoerentă și, pe alocuri, absurdă.

Pădurea de măsuri, proiecte, investiții și obligații este halucinantă și arată ca o adunătură de fapte, idei și nevoi puse cu furca într-un plan pe care nu-l mai descurcă nici Dracul. Mă tem că sutele de pagini de fapte și aberații strînse de Ghinea în PNRR, pe lîngă că ne îndatorează, ne bagă într-un hățiș de contracte, de conflicte și de demersuri birocratice, de cheltuieli, verificări și acuze de nu le mai descurcă nimeni.

Pe neașteptate, Cristian Ghinea a anunțat că demsisionează din funcția de vicepreșdinte al USR și se lansează în business împreună cu europarlamentarul Dragoș Pâslaru, cunoscut beneficiar de fonduri publice de la surse de coloratură politică diversă. Doi afaceriști cu afaceri îndoielmice și-au dat mîna pe seama PNRR. Scandalul este abia la început. Ghinea și Pîslaru și Vlad Botoș anunță două finanțări europene pentru a monitoriza PNRR.

”Dragi colegi, Vă anunț prin prezenta decizia mea de a demisiona din poziția de vicepreședinte și membru în Biroul Național al USR începând cu data de 1 ianuarie 2022.
Motivul imediat al acestei decizii ține de două proiecte pe care le demarez împreună cu colegii europarlamentari Dragoș Pîslaru și Vlad Botoș, proiecte de monitorizare și asistență pentru PNRR. Aceste fonduri vin din bugetul Parlamentului European, dar sunt la dispoziția europarlamentarilor, pe bază de proiecte de comunicare/cercetare/politici publice”.

La sfîrșitul postării sale de adio, Cristian Ghinea avea să afirme:

”Și, obsesiv cum mă știți și tot optimist, voi face tot ce pot pentru ca PNRR să devină în realitate sutele de km de autostradă și căi ferate, miile de școli renovate, miile de laboratoare de informatică, miile de gospodării care vor avea pentru prima dată apă, cele patru mii de piste de bicicletă, zecile de mii de hectare de pădure nouă, milioanele de metri pătrați de clădiri renovate energetic la care am muncit atâta. Și zecile de reforme care pot schimba România”.

Cristian Ghinea a pus la cale un plan de om care n-a coordonat șapte zilieri să sape un șanț mai lung și o firmă să construiască un pod. Dar a scris în numele României sute de pagini cu operațiuni sau investiții pe care le numește proiecte. A transformat în măsuri obligatorii pentru țară idei și dorințe politice care îl obsedau sau care i-au fost cerute. Şi apoi a demisionat urmînd să facă bani din supravegherea planului stufos pe care l-a păstorit.

Ne aflăm în fața unei afaceri nebune? A unei șarlatanii politice de proporții? Mă refer la conceperea unui mecanism complicat, cu bani prevăzuți pentru consultanță și supraveghere pe care tot cel care a coordonat redactarea îi va cheltui?

Ne aflăm în fața celei mai teribile afaceri din istoria RomÂniei, pusă la cale sub nasul prședintelui și a primului ministru?
A fost concepută această tărășenie și cu sprijinul funcționarilor sau a mahărilor de la Bruxelles? Nu știu! Un lucru mi se pare periculos! PNRR-ul obligă țara la un parcurs făcut din sute și sute de mici proiecte de pe urma cărora profită doar cei care au fost la butoane. Şi pe care trebuie să o numim dezvoltare.

Este moral? Este juridic inatacabil? Este aceasta o dezvoltare sau o adîncire a României într-o pădure de afaceri și angajamente?

Sigur, președintele Klaus Iohannis și Florin Vasilică Cîțu sunt responsabili inclusiv juridic dacă PNRR-ul alunecă într-un haos!

Cu consultanță de la Cristian Ghinea și Dragoș Pîslaru nu suntem prea departe!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 76

101 Comentarii

 1. Cristian Ghinea? Cand am auzit prima data de el era unul dintre multii ziaristi sub acoperire care-i dedicau ode zilnice securistului de la Anvers, Traian Basescu-Petrov.
  Singura lui calificare.

 2. … pestele de la cap se impute, dar de la coada se curata !

 3. ba, daca vi in fictiunea roma-nia, tre sa vi sa ti se bage beneficii. Ca nu vrei sa intri la munca sal faci bogat pa tradatoru tatar basescu. Ai munci pantru societate, dar nu pantru basescu, aleagasar cenusa de neamu lui de tatar.

  ca mult popor si tara au distrus tatarii astia, millioane de familii cu bunici si copii. Omorate dealde basescu.

  ba taica, car mai steti instare sa stati pa picioare, in capitalism, tre sa va sculat sa indepartati molima capitalista de pe teritoriul ala blestemat. Ati ajuns cersetorii europei pa baza tatarului basescu si neamu lui. La ce viata sa va mai asteptati in capitalism, versiunea tatareasca de teleorman?? Nu pensie, nu spitale nu nimic, ci va euthanizeaza can nu le mai produceti nimic la alde basescu, iliescu, petre roman, constantinescu etc etc si etc, tatari blestemati de ilfov si teleorman.

 4. Pai ce asteptari sa ai de la Citu si Ghinea!?
  Daca DULAPUL monument din capul statului avea ceva intre urechiuse nu lasa nulitatile astea doua sa intre in guvern!
  Unuia i-a stat capul numai la prostii, iar alalalt e simbolul nulitatii!

  Asa ca …sa n-avem asteptari!
  De la hau-hau la ce te poti astepta!
  Zero !
  aista-i o opinie!

 5. Aceasta moaca de pork,Cristian Ghinea,ce te astepti sa produca decit sa rime cu ritu prin ograda Romaniei.Vezi daca nu are sirma-n nas?Ca la porci de purcei fiind trbuie sa le bagi sirma-n nas ,ca altfel iti roade si iti strica tot cotetul.Cu exceptia aceste prime transe de bani din PNRR nu cred ca vom mai primi nici o letcaie;dar de cotizat vom cotiza intr-o veselie!Asta pt.ca aceasta „gasca”( cu Ioha in frunte)nu rezista pina de Pasti .

 6. Nu numai ca FURA miliarde, dar FURA si la lumiuna zilei si se mai si lauda cu asta ! Si justita ori doarme in bocanci ori il ancheteaza pe unu’ care a furat doua mere din piata, de pe taraba !

 7. PNRR va genera cel mai bănos proiect de consultanta si monitorizare implementat vreodată în România. Intrebarea e cata dezvoltare va produce PNRR, dincolo de creșterea datoriei publice la peste 60% din PIB?
  Probabil ca rezultatele palpabile vor fi în jur de 40% din obiectivele asumate. Exact cam cât a fost procentul de atragere a fondurilor europene în ciclurile financiare de șapte ani. Romania nu are capacitatea institutionala de a implementa proiecte strategice, iar elita care ne conduce (interna și externa) nu e preocupata de dezvoltarea acesteia. De ce? O astfel de capacitate institutionala nu i-ar mai permite marelui capital (intern și extern) sa-si facă mendrele in Romania. Dereglementarea capitalului – maxima daca se poate – a fost principalul scop al ,,dezvoltării și rezilientei” in Romania.

 8. Adică cum? Să manipulezi tone de miere și să nu te murdărești și tu puțin? Păi nu l-ar râde și colegii lui, useriștii și tatăl hoților, Iohanus? Ce lege, ce justiție? Asta o croim noi, acum, după cum ne convine! Pai, decând plănuia el lovitura? Consultanțe și comisioane! N-o să-i ajungă buzunarele! Ehei, dragii moșului, a venit și la el Moș Crăciun, pardon, Gerilă-Marxilă!

 9. …Deștepți băieți -prostuț popor! Ghinea, Botoș, Pâslaru, Câțu, Werner, rareș bondar-batistel… își ,,trag 12miliarde de euro iar ,,resturile poporului ” le vor plăti .Iar Dragnea a făcut ,,RAHOVA”S Universiti , pentru ,,influență”
  …ha, ha, ha : dacă –e diștepți băieți!!!

 10. Ăsta-i pohta ce-am pohtit! Creșteri „astronomice” ale Bugetelor SRI, STS, SIE, DIE! Partidele sunt furajate de la Buget cu 5 milioane de Euro lunar date „generos” de subinginerul alcoolic, total analfabet de Ludovic Orban și cu cam 10 Milioane de Euro tot lunar date TVR și SRR… SĂ văz până când Dracu mai ține acest Buget dat cu generozitate unor structuri securiste mafiote infecte. Am proprietatea cuvintelor. Să cază Azomures, Alro și Liberty Galați și e mișto, tare mișto! Vasile Dâncu mai vrea să dea 660 de Milioane de Euro pentru Sicrie Zburătoare F16 din anii 1970-1973. Să se ducă dracu acest buget! Și chelie transpirată de Bogdan Aurescu vrea Armament American de 52 de ani de 38 de miliarde de Dolari căci Marea Neagră e lac rusesc N-așa? Mai vine și varianta Omicron! Dl Johannis e la Ski și râde cu lacrimi! Români stați la locurile voastre! PSD e la butoane și veți plăti litrul de benzină 8 Euro… Dobra directorul de la Alro Slatina cu 22 000 de Euro lunar și cu hotel de lux în centru nu îl plâng! Plâng amărâții..

 11. Nu toti securistii erau destepti, unii erau zero, vezi Ghinea, el e zero pe toate planurile, da binganeau, la asta se pricepeau, de aia ii iubeste sistemul cai mormolocul lor

 12. Fac pariu ca acest ins, Nistorescu Cornel, n-a citit nici 3 fraze din PNRR. Iar de sifonat bani, sifoneaza toti. Au sifonat cei din PSD, sifoneaza PNL, sifoneaza AUR (la nivel mic, deocamdata) iar cand USR va avea putere mai mare, vor sifona si ei. Nimeni nu scria un PNRR mai bun. Toate ar fi fost la fel de proaste. M-as mira daca vom lua chiar si doar jumate din fonduri, cred ca oricum intregul plan se va bloca dupa ce primele 1-2 miliard vor disparea fara urma. 🙂 Halal govern, halal parlament, halal popor! Hoti si mincinosi pana in maduva oaselor.

  • (editat), du-te in China cu Tiriac daca Romania este atat de plina de cretini. Era imposibil sa nu apara un (editat) care sa ii ia apararea acestui(editat) umplut numit Ghinea. Sa nu iinuitam pe (editat) userei. Despre care (editat) ne spune ca nu fura pentru ca nu ar avea putere. Si care au venit la parlament cu lozinci Multumim Cristian. Multumim ca esti i(editat). Ca si (editat) europar Paslaru

 13. seamana cu afacerea cu cryptomonede . ni se promit „avioane”, pe care din diverse motive nu o sa le vedem si vom plati bani adevarati cu tot cu dobanda , asta la nivel de tara – miroase a vaccinuri obligatorii si gratuite ? mi-e clar ca afacerea e pusa la cale de aceiasi coducatori ai lumii , nu de ghinea & comp. nu degeaba am ramas fara clasa politica(s-a ocupat binomul) si capital romanesc.

 14. În orice ţară civilizată, un plan de o asemenea anvergură se dezbătea, se întorcea pe toate feţele, se consulta şi se aproba în Parlament, anterior trimiterii lui la Comisia Europeană. La noi a fost pus la secret, a fost fezandat cu obiectivele aberante din programul electoral al USR. În plus a fost încărcat la greu cu programe de consultanţă. Într-un cuvânt, ei au centrat, ei au dat cu capul şi tot ei apără. Joc de castă. În vreme ce noi rămânem ca proştii să plătim factura. Mă întreb şi eu: ţara asta e chiar sat fără câini, în care fiecare neica-nimeni, suficient de obraznic şi arogant să ne îndatoreze, pentru propăşirea idividuală a unor veleitari şi a neamului lor numeros? Chiar nu mai există niciun mecanism de auto-reglare, pentru ca netrebnicii să fie puşi în banca lor?

 15. Asta si alti neciopliti ca el sint produsele libertatii venite din vestul salbatic demoncratic. Asa fraierii care sprijina pnl si usr vor servi cu pofta din roadele otravite de ura vestica salbatica democratica. Si nota de plata e a pruncilor vostri asa ca inchinati va la vestul decadent.

 16. Că se va alege praful de pnrr-ul făcut de Ghinea fiți sigur.Mai țineți minte falfaelile lui Iohanis:”Romania educata”,”Romania normala”?Am amintit doua dintre ele,dar mai sunt cum ar cea cu implementarea reformelor.Toate sunt falfaeli si erau pentru noi.Praful s-a ales din tot ce a gurit Reformistul,praful!Catu ,Ghinea contează ca nume ,ei au fost pusi acolo de Reformist cu mana lui .Sigur că există un plan făcut în „colaborare”cu UE,ca și planul cu împrumutul uriaș făcut de „magicianul” Catu .Cine pe cine mai întreabă de acel împrumut/imprumuturi care s-ar putea sa ne șteargă de pe harta lumii?”Construim Romania”spunea Catu.Euroii din pnrr vor ajunge acolo unde s-a hotarat,conform planului.Soros știe să facă planuri.Consultanta ,ONG-uri etc.Euroii se scurg din tara ca dintr-un sac fără fund.”Pe surse”am aflat că ultimii doi ambasadori americani își iau dozele de la Fondul Proprietatea,în fiecare luna.Din 80 miliarde euroi am ajuns la 28,din care în tara poate că vor intra cele 15 care sunt împrumuturi fără dobândă.ROMANIA NORMALA,CONSTRUIM ROMANIA.

 17. ghinea este un individ tupeist ca si citu ….tipul de …conartist…escroci care pot sa te convinga de orice …pnrr ul este un plan de lupta facut de un individ care n-are sensul realitatii …in romania se asteapta nu se face…ghinea isi ia banii din consultanta …taina sau bullshit ….pe americaneste…

 18. Afacerea aceasta este un tun, gen „afacerea” cu fonduri europene a domnului Barna.
  Fiindcă nu poți vorbi de reziliență dacă n-ai ce consolida, nici de redresare dacă n-ai ce redresa.
  Este de datoria Uniunii Europene să verifice pe ce și cui își dă banii.

 19. Securizat și secretizat , Citu & Ghinea au dat Lovitura secolului in fatza neputiinciosilor romani aduși la stadiul de turma .

 20. Excepțional articol, excepțional! Cine este la putere în România, cine este brainstorming? Cum cine? Bioterra, Ecologica, și SNSPA! Mișto SNSPA numai genii acolo, Dl Ghinea de la Fonduri Europene e Absolvent cu „Magna Sub Laude” alaturi de Academicianul din Slobozia de Mircea Dinescu tot absolvent! Ce profesori este la SNSPA? CIRCUL Globus, ferma de. Vaci Belciugatele… Piele-eanu Marius care clama acum 8 seri la Latrina3 că el știe politică cat tot spectrul politicii Românești! Analfabetul ăsta competent? Ăsta bă? Unicul Neuron de la Latrine deposedat ” violent” de cunoștințe E-LE-MEN-TA-RE de fizică, matematică , astronomie? Urmează dl Academician de Adrian Severin cu pușcărie făcută cu „mândrie”, pușcărie care te „purifică” alaturi de violatorii de copii și de criminali, care dl Severin cu izotopii Hidrogenului: Protiu, Deuteriu, Tritiu a fost spaima apei de Robinet din Rahova și râsul Europei cu 10 000 de EURO de îmi venea ca să dau in televizor cu fierul de calcat de scârbă și de rușine! Cu vectorii ăștia nefizici cu modul și sens al prostiei, idioțeniei, hoției, ce Dracu ajungea Ghinea dacă nu un gunoi social? Piele-eanu s-a autoproclamat geniul României? Ia zi bă analfabetule de Pieleeanu care este baza logaritmului Natural ln și ce este Cifra Octanică la benzină întrebări ușoare, publice? Care este a 5-a planetă de la soare? Ce perioadă de revoluție are planeta Saturn? Tu Pielene ai dat hârtie igienică lu’ Ghinea pe post de Diplomă de Facultate și nu io! Pieleanu ticer? Ăsta bă? Ghinea absolvent? Ăsta bă?

 21. ‘Planul Netrebnic de Reducere a României’ la postura cunoscută de mult timp : ’19 milioane de consumatori’ și, ȘI ATÂT !

 22. Cand eu studiam Istoria Romaniei unii de pe aici care se dau „istorici” inca nu fusesra procreati si cand abordam aici
  evenimente istorice punctuale si epoci istorice, unii inca nu fusesera clonati pe acest forum! Datele istorice nu sunt decat ABECEDARUL care te ajuta SA CITESTI ISTORIA!!!Ca sa poti „citi” istoria nu-ti e suficient „abecedarul istoriei”
  fiind necesara o logica si un dezvoltat simt geo-politic, dar mai presus de orice, ELIBERAREA DE DOGMA!!! Cronicarii de Curte din negura istoriei au fost inlocuiti de peste 175 de ani cu falsificatori dogmatici ai istoriei…E vorba si acum de INTERESE, in trecut cronicarii de Curte edulcorand actiunile Principilor, astazi sunt interpretate ideologic nu doar evenimentele istorice, ci mai ales GENOCIDELE. Am tot spus, dar „ileana Rollason/doru popescu” nu vrea si pace
  sa accepte, CATEDRELE DE ISTORIE din Occident sunt conduse de 100 de ani de agenti marxisti/bolsevici specializati in falsificarea istoriei, in paralel operand AGENTI INDEPENDENTI legendati ca autori de „carti istorice” CARE SE CITEAZA UNII PE ALTII controland „piata”! Cine apara fanatic marxism/bolsevism/nazismul e nevoit sa falsifice istoria de crime contra umanitatii a acestei ideologii genocidare! Cine ataca pe demolatorul uriasei si ticaloasei falsificari a ceea ce inseamna istoria ideologiei genocidului care e istoria de 175 de ani a Omenirii cu DOUA MILIARDE de victime este in
  mod cert o BEST ie care aproba GENOCIDUL ca necesar pentru „electrificarea” tarilor bolsevizate…

 23. Pnrr este un mare fas. Inainte trebuia o noua organizare terit. administrativa, fara orase si comune care abia supravietuiesc, cu regiuni si fara 41 de judete tocatoare de bani publici. Un plan care sa reduca saracia sa modernizeze tara. Din pacate este un plan pri care unii vor deveni bogati si altii si mao saraci.

 24. Este suficient pentru romani sa stie ca Ghinea este USERIST. Asta spune totul despre profesionalismul si moralitatea sa. ZERO!

 25. O (editat)(editat)! Il doare in partea dorsala de parintii si bunicii nostri care le-a predat rezistilor o tara la cheie!

 26. Charrlie, cum intra comentariul tau in economia acestui articol? Am avut curiozitatea sa ma uit peste comentariile semnate de tine la articole vechi si nu am vazut nicio observatie de-a ta la Iohanis-usr
  Ai cateva teme, scrii cu majuscule anumite cuvinte si te raportezi la anumiti comentatori luati ca tinta de voi. USRCHARLIETICA?

 27. Dumnezeu a dat,Dumnezeu a luat,nea dat o tara de vis si noi,romanii(fsn,psd,pnl,pd,cdr,udmr,usr si alte jigodii)ne-am baut joc de ea,asa ca, mucles!Atata vreme cat, Justitia,va fi pe mana politrucilor,Caragiale,va fi vesnic,fara o justitie independenta si cu legi clare,aceste bestii se vor clona la nesfarsit.si de la capat!

 28. La atita banet care se va revarsa peste Romania (bineinteles, cu retrocomisioanele de rigoare pentru camorristii de la Bruxelles, pentru ca e binecunoscut ca „cine imparte parte isi face” !) cred ca vom asista, in curind, la primele „studii de fezabilitate pentru a face un studiu de fezabilitate” !

 29. daca am ajuns sa spunem ca daca ne da cineva bani e o nenorocire, inseamna ca e vai de capul nostru…

 30. Comentariile postate de un lim bric seku in numele meu, „Charlie”, imi apartin
  in intregime, dar nu le-am scris eu! Pasaretul CUIB-ului unde a fost plasat OUL DE CUC „Tica” s-a panicat stiind ca le tulbur procesul de incubatie,
  iar puisorul de cuc fiind crud si usor de imbrobodit asa cum arata evolutia sa embrionara din ultimii 32 de ani, putand sa-mi cada in plasa realitatilor pe care ei i le ascund…
  Pasaretul fara pene din CUIB ar mi-a postat din nou un comentariu scris de mine, adaptandul prostacului de „dreapta” pe care-l
  altoiesc de ani de zile, numindu-l „generalul”!!! Ieri au plasat un comentariu adresat de mine intradevar lui „Tica”, ingroziti ca le subtilizez prin argumente si DURITATI DE TREZIRE LA REALITATEA
  JUNGLEI SECURISTE OUL de CUC! Acum acesti falsi „Penesi Curcani” au observat ca „generalul” ii revolta pe ceilalti cititori si ce si-au zis,
  hai sa-l „identificam” cu „Charlie” care nu vrea sa paraseasca „masa verde” unde EI tradeaza Romania pentru DOGMA, eu demascand
  faptul ca SUNT TRISORI,ca masluiesc cartile! Acesti DE MENTI care se impiedica in Cuvinte sunt experti in „neologisme”
  siluind limba romana cu americanismele lor, ei dandu-se si ANTIAMERICANI, asa cum sunt
  ANTISEMITI convinsi, vezi „Tica”

 31. „Noi am înţeles prin PNRR că trebuie să cârpim ce nu avem, nişte şosele, nişte apeducte, lucruri pe care nu le-am făcut 100 de ani. Mai mult, s-au introdus nişte interese de grup foarte puternice, prin banii aruncaţi pentru ONG-uri, firme de consultanţă, care nu au niciun fel de aport economic. Cei care l-au făcut au înţeles PNRR-ul ca o punguliţă cu bani pe care trebuie să o luăm oricum şi să cheltuim cât vrem. Dar nu mai e aşa! UE nu mai dă bani fără să controleze, să urmărească dacă mergem pe cele şase axe” M Cosea

 32. Se va gasi oare un procuror sa-i „rupa” gatul acestui hot smecher? Oare guvernul actual va da pe mana astuia afaceri/consultanta, din care tara/populatia nu se va alege cu nimic?

 33. Bineînțeles că este imoral sa ceară cineva românilor sa respecte regulile în schimbul banilor primiți. Noi trebuie sa primim bani dar sa nu dam socoteala de cum ii cheltuim. Sa știți ca Draghi le spune mereu italienilor ca de nu se țin de reformele promise nu primesc banii din PNRR. Au și ei un Ghinea al lor.

 34. Sunt unicul si singurul care doreste cu indreptatire si in cunostinta de cauza binele Tarii, pe cand voi umblati cu paliative, vreti doar cosmetizari, nu schimbari radicale! De peste opt ani descriu eveniment cu eveniment/diversiune a Securitatii si nu cedati, Humor s-a infiltrat intre mitingistii din 1990 de la Universitate ca sa-i depisteze pe anticomunistii care-i periclitau IDILA SANGEROASA lui Ilici-Genocid!!! cine a luat PUTEREA ?, COMINTERNISTII! Deci, am dreptate cand spun ca tot PCR/Securitatea conduce Romania si totul e o parodie, democratia, capitalismul, dar o parodie costisitoare in vieti omenesti si suferinte neinchipuite. Marxistii nazificati ne ingradesc libertatile si ne asasineaza. „rene/core”, fatuca dogmatizata, ai impresia ca-mi pot permite sa ma las atacat, jignit de voi, complicii genocidarilor arxisti/bolsevici/nazisti/legionari ce singuri v-ati impartit in categorii, ba chiar in „subcategorii”(am evitat sa spun
  categorii inferioare cum meritati!) gen cei patru muschetari demobilizati ai Securitatii! Cine ataca persoane cu marsavie
  daca nu voi? Cine m-a fortat de ani de zile sa raspund cu aceeasi moneda? Cine a demontat toate diversiunile criminale ale
  Securitatii devenindu-va dusman de moarte?

 35. Prima transa a venit si cu asta ce-am facut? Comisia Europeană a virat joi, 2 decembrie, 1,8 miliarde de euro în conturile României, prima tranşă de granturi din PNRR, un plan de 29,2 mld. de lei, din care jumătate sunt împrumuturi. România trebuie să vină cu legi şi proiecte pentru cheltuirea banilor. Si daca nu vine, se duc.

  • Pe ce se duc?
   În cazul României, 41% din alocări merg spre „tranziția spre energia verde”: eliminarea cărbunelui din producția de energie până în 2032, reducerea emisiilor de carbon, subvenționarea vehiculelor cu emisii zero, creșterea eficienței energetice a clădirilor.

   Pentru digitalizare, alocările ajung la 21% din total, cu măsuri menite să digitalizeze administrația (inclusiv cărțile de identitate) și mediul de afaceri, sistemul sanitar și educația…

 36. Cred ca raspunsul la intrebarile din articol poate fi gasit daca ne gandim ca proiectul cel mai important acum pentru dezvoltarea Romaniei, a agriculturii si economiei in general, inclusiv prin echilibrarea balantei de plati prin reducerea importurilor, intarirea monedei… si anume refacerea sistemului de irigatii, a fost scos din PNRR de politicienii care s-au ocupat de el.

 37. Tovarasul Ghinea Cristian (la Pislaru si alte podoabe facute cadou Ro de catre cartelul UE nu m-am uitat)dupa ce a incheiat studiile la SNSPA,si apoi o bursa de finantare la masterul de la London School of Economics studiu ce prevedea întoarcerea sa în România a înființat ONG-ul CRPE,printre finanțatorii figurează Uniunea Europeană, Comisia Europeană, Fundația George Soros Moldova, Fundația pentru o Societate Deschisă, Raiffeisen Bank, Ambasada Olandei în România, Ambasada Marii Britanii în România, Ambasada Finlandei în România, Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe și Raiffeisen Bank prin Fondul pentru Inovare Civică, Romanian – American Foundation, Black Sea Trust (GMF Romania), Fundația Friedrich Ebert și alții,un ONG a cărui expertiză rezidă în politici europene și democratizare în Europa de Est, în mod special Republica Moldova. Ministru al fondurilor europene în guvernul 0,Dacian Cioloș,fost membru Renew Europe -europarlamentar, avu norocul chior ,sub orbirea romanilor sa devina din nou ministru al fondurilor europene sub Cîțu.Ambii trimisi de banci si ambasade „la post”avura nevoie nu de ani, ci citeva luni sa „aplice”conform misiunilor -si s-a- vazut un PNRR plimbat si dus si intors,secretizat si plin de zoaiele „modernitatii dezv.”aruncat peste nevoile de rezistenta si redresare venite aproape din feudalism-rezultatul scolitilor din intern si al trimisilor bubuind de misiuni,distrugere si spionaj „scoliti”afara.Ce au facut excrocii cu companile,bancile,ciorchine pe ei critica acum autorul odinioara un entuziasmat al USR ca dovada ca opiniile si principiile sunt doar oportunism, nu clare, temeinice.Pt.caile de rezilienta si redresare dupa”rezilienta si redresarea”lui Cristi fugitivul spre fundurile de „consultanta”.Orice haos are o solutie cind in piept este o inima cinstita,nu una sau mai multe labile,batute de vinturile labile ale politicii oarbe,pe bani.

 38. Grija lui Ghinea&co: Potrivit PNRR, până în 2023, gradul de ocupare a posturilor de la DNA ar trebui să fie de cel puțin 85%.

  In domeniul justiției, „manualul” României trebuie să fie Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV). Potrivit Raportului MCV din luna iunie, „existența și funcționarea Secției Speciale pentru magistrați (SIIJ) rămâne o îngrijorare majoră”, Inspecția Judiciară funcționează ca instrument de presiune la adresa magistraților critici cu modificările aduse de fosta putere Legilor Justiției iar „cu amendamentele din 2018-2019 la legile Justiției încă în vigoare, îngrijorările legate de afectarea sistemului de justiție rămân valide”.

  Toate conditionarile din PNRR au fost puse de partea română si neîndeplinirea lor duce la retragerea banilor. Deci, USRul a aplicat zicala totul pentru noi, cine’mparte, parte-si face!

 39. Cum permite statul roman ca sponsorizarea unor persoane fizice sa fie facuta de catre ambasade straine ? Adica sa fie in solda unor puteri straine. Sa se duca sa munceasca: chelneri si cuafeze !

  • Si dupa cum se stie, branza e pe bani, ti-am dat imi dai inzecit. Cum permite statul? Pai, cine este statul? „statul suntem noi”.

 40. unde nu-i minte(la votontii usr),vai de factura la gaze si curent!nu se mai fura cu micu, berea si kilu’ de faina,se fura cu spalare de creiere!curat murdar!…

 41. Eu „bat câmpiile” Cotidianului de aproape 2 ani despre ONG-uri. Aia e, n-ați priceput sau nu ați vrut să înțelegeți, nu vă mai plângeți, luați de la ONG-ISTI!
  A, toți au știut, ce-i ce trebuiau să știe și îi plătim pentru asta, au întors capul. Inclusiv presa.
  Succese și mulți bani!

 42. vivi: „statul suntem noi” Care noi? Cine or fi „noi”, ca doar nu suntem eu si cu tine.

 43. Toate nenorocirile care se abat zi de zi,pas cu pas asupra Romaniei si romanilor,sunt planificata si puse in aplicare sub
  „inaltul patronaj ” al Hotului de case si chirii cu acte false,traficant de copii,cu 43 Dosare penale la activ ” clasate ” sub pres de catre Taica Lazar promovat drept recompensa procuror general.Plus Dosarul penal aflat pe rolul ICCJ in anul 2014,Dosar care il excludea dela alegerile prezidentiale din 2014.Dosarul zace si acum in sertarul Laviniei Stanciu, „partenera de nadejde ” a campului tactic,promovata tot de Cocotat drept recompensa la CCR.Noua securitate l-a cocotat pe Esuat printr-o lucratura,cu votul milioanelor de romani manipulati,dezinformati,care nu stiau ce dihanie voteaza,si care le promitea ” Romania lucrului bine facut”.Dovedit lucrul bine furat,jefuit,Romania esuata. Constatarea Esuatului.Si-acum cica sunt vreo 7% idioti de aceasi teapa cu el care l-ar vota din nou.

 44. .si, nu le pasa. Ei au bani, sunt scutiti de impozite si le mai ies ochii pe pensii si ajutoare! Dide se lauda ca in arest a avut apa calda, mancare asa si asa, ma rog, nu era ca la ma-sa acasa. Vine PNRR si consultantul Ghinea va avea grija de oamenii lor.

 45. Furati furati furati furati sa va fie de bine sa va cada bine. Hotul fura de la boulenii care ii permit. Furati si fiti sanatosi si liberi sa va bucurati de ce ati furat. Lasati boulenii sa se jeluiasca. Furati pana boulenii afla cu shoc ca au creier.

 46. …DOAMNE ,DĂ-NE UN DICTATOR PUTERNIC,PATRIOT, BINE-INTENȚIONAT ȘI ATUNCI :
  1)România va construi noi fabrici și uzine unde să muncească românii-chiar să muncească!!!
  2)România va avea hidrocentrale, termocentrale, centrale nucleare, centrale solare, centrale eoliene–deci vom avea curent electric…
  3)România își va construi autostrăzi, drumuri rapide, căi ferate ,porturi și aeroporturi pe care le va și întreține !
  4)România va avea educație, sănătate, cultură, agricultură, cercetare!

 47. Nicaieri in Constitutia Romaniei nu se spune ca Armata trebuie externalizata -desfiintarea ei si tutelarea de NATO,asta a insemnat, ca Securitatea Nationala trebuie externalizata-asa cum azi securiteta tarii este in slujba exteriorului,ca reursele,emergia, apele si padurile, sistemele vitale, transporturi si telecomunicatii ,grinele si aerul trebuie externalizate!Nu ne mai apartine nimic!De cind „planurile”inclusiv acest PNRR trebuie externalizat, bazat pe finante externalizate si imprumutate de la camatarii lumii ,sistem financiar -bancar externalizat de Isarescu si masonii iesiti la lumina zilei ca serpii la soare !Constitutia stabileste atributii ale Statului si structurii statale Romania !Acum au externalizat aproape definitiv intreaga Romanie, deoarece prin ordonante de urgenta Executivul tradator-s-a pus la dispozitia „guvernului”exterior, faimoasa „comisie europeana”si ei intre ei au stabilit,dupa care Iohannis a dat legile de „accesare a fonsurilor europene”!Poporul roman nu a fost intrebat , Parlamentul Romaniei Nu a dat Lege in acest sens!Sa raspunda Executivul Romaniei daca PENTRU EL „parlamentul Romaniei”este Comisia europeana,sau un „supraguvern” caruia sa i se supuna ca un executiv anexa al unei colonii!

 48. O reprezentanta a Comisiei europene la Bucuresti,face si desface in Tara noastra ,ea este paznicul, jandarmul, spionul si executorul a ce zice in UE, Comisia europeana propriu zisa a coruptei Ursula.
  Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă pt.Ro are la „baza”un „regulament”- adica un ceva NUL ABSOLUT,nopozabil Romaniei !
  „Comisia a evaluat planul României pe baza criteriilor stabilite în Regulamentul privind MRR, analizând, în special, dacă investiţiile şi reformele cuprinse în plan sprijină tranziţia verde şi cea digitală, contribuie la soluţionarea eficace a provocărilor identificate în cadrul semestrului european şi consolidează potenţialul de creştere, crearea de locuri de muncă şi rezilienţa economică şi socială a României”, a arătat Reprezentanţa Comisiei Europene la Bucureşti.
  Deci, Ro ii trebuie „tranzitie verde „si „digitalizare”,in timp ce Natiunea tremura de frig,are facturi imense, scumpirea mai mare ca in occidentul dezvoltat!Cele 14,2 miliarde de euro granturi şi împrumuturi în valoare de 14,9 miliarde de euro, vor fi eliberate treptat, daca se indeplinesc „criteriile”si pentru ele se pregatesc Ghinea,Pislaru s.a.pt.pe baza îndeplinirii satisfăcătoare a jaloanelor şi a ţintelor,reflectând progresele înregistrate în ceea ce priveşte implementarea investiţiilor şi a reformelor!Pazea-Vin Ghinea si rumegatoarele la verdeturi si secu la digitalizare!Dar n-au plecat niciodata!Cer o comisie parlamentara pt.anularea PNRR,atacarea la CCR!

 49. avea o vorba” D-na sa vina sa va ia,” citat. Oare n-ar fi ca tot ceea ce au gandit/semanat sa primeasca/sa culeaga? Din pacate ”valorile” occidentale se opresc acolo unde incepe muntele de bani, miliardele pt studii/consultanta nu-s doar pt Ghinea/USR ci si pt cei din lumea civilizata/UE/SUA care i-au scolit, i-au pregatit pt viata de ONG-ist, de om „superior” care nu se impiedica de cele Zece Porunci, care spun sa fii cinstit si bun, adica SA: NU FURI, NU JURI STRAMB, NU ITI FACI CHIP CIOPLIT etc.
  Ce face UE/CE? Nu-L respecta pe Dumnezeu si vrea sa-i Anuleze zilele in care omul Il cinstete, interzicand Craciunul, dar paradoxal nu i-am auzit pe „genialii” din CE/UE sa interzica Ramadanul, inteleg ca sunt Atei, ca le place genul la fel ca poetilor Andrei Muresanu(Și că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
  Triumfător în lupte, un nume de Traian!
  „) sau Ioan Nenitescu(E vița noastră făurită
  De doi bărbați cu brațe tari/Și unu-i Decebal cel harnic,
  Iar celălalt Traian cel drept”)

  care s-au bucurat ca dacii au fost infranti, ucisi, jefuiti si dusi in robie de Traian sau au invocat nasterea din Traian si Decebal. Romania s-a ”modernizat” prin barbatii care „nasc” ciudatenii pana la pustiirea tarii, daca poporul va mai asculta de geniali ca Ciolos, Ghinea, Citu, Iohannis etc. ce se cred salvatorii si ”civilizatorii” Romaniei.

 50. Totusi , cum fura GHINEA BANII ROMANIEI ? Din punct de vedere tehnic , concret , faptic ! Pt. ca , nici autorul nici postacii , nu lamuresc chestiunea ! Nu cumva este mai periculoasa alianta politica romano – ungara PSD-PNL- UDMR ? nU CUMVA EA ESTE MAI APROAPE DE CASCAVAL , DECIT GHINEA ? Poate el ghinea , sa se puna cu alianta romano -ungara ? Mai ginditi bai tatarilor de teleorman si cu capul vostru , nu mai puneti botul la toate balariiile !

 51. Nici nu este mai mare escrocherie ca aceia in care dupa ce faci regulile jocului (intentionat incalcit si de neinteles) sa te propui (pe malaiul gros) arbitru si supraveghetor. Despre conflictul de interese oare oarba „indedpendenta” este si muta? Cat despre consultanta si studii de fezabilitate/proiectari din satelit/supravegheri de lucarari (dirigentii de santier) Romania este plina de hartii (fara valoare si finalizare) si cu banii – de valoarea unor autostrazi ce ar inconjura Terra de cateva ori pe la Ecuator si „obiective” strategice ce ar concura cu Manhattan-ul, subtilizati strategic si stiintific facuti pierduti. Aceste activitati – super banoase (afaceri pe care se bat politicieni de la butoane), sunt, alaturi de campaniile de distrus si inlocuit borduri/cosuri de gunoi/banci (sradale si parcuri) suplimentul la cosul – cu bani pentru partid, pitulat stategic dupa alocarile (deloc de neglijat) de la buget. PNRR se va dovedi in final o noua mega teapa care va indatora tara si pe care o vor plati fraierimea, si sleata pedeleprelor basiste a tras tepe dupa tepe, datorile au crescut si s-au consolidat, tepele au fost dovedite, partidul teparilor a disparut (justitia nu a intervenit / blocat dizolvarea), escroci basistia au fost facut scapati ori declarati insolvabili, prostimea plateste si va plati toate „expermentele” / bulelile comise, la fel se va intampla si cu invartelile noii gasti de necopti de dreapta (mega antreprenori pe bani tuturor) Ghinea & Catu aflati sub directa indrumare a romanului Iohanis.

 52. Ce-i nou? Planu de reconstructie a tarii dupa criza covid aparut inainte de criza Covid…221 miliarde aprobate de EU Italiei cu citeva zile de mascalzoneria cu camioanele cu „morti de Covid” de la Bergamo, in primele zile de covid…si mai vorbim dr trepadusii Iohanis, Ghinea si Cițu…voma…Kuweit, Iraq, Lybia, Afganistan, Siria, etc?… intii vine armata US si face praf o țară si apoi incep companiile private din US si Vest ” Reconstructia”… hai sictir America, UK, EU si lumea ” capitalista” de jagardele…capitalismu băshit cu razboaie inventate la Casa Alba si tipariri masive de bani la banca privata FED de finanța evreiasca….marea resetare?… s-a gripat capitalismu ca si comunismul…PNRR auzi…rid si curcile…

 53. Grupe de informatica au fost la facultatile de matematica din Romania in anii 1960 iar in scolile din România s-a predat informatica materie scolara de prin 1985 si vin ei acum si-si aloca milioane de dolari pentru ceva ce este de dinainte de revolutie. S-au creat brese de subtilizat fonduri precum bresa de securitate de la Parlament. Asa va fura ghinea banii, creand oportunitati pentru prietenii lui caci pentru ce spune „Raspunsul la intrebari”:
  28 DECEMBRIE 2021 LA 12:07
  „Cred ca raspunsul la intrebarile din articol poate fi gasit daca ne gandim ca proiectul cel mai important acum pentru dezvoltarea Romaniei, a agriculturii si economiei in general, inclusiv prin echilibrarea balantei de plati prin reducerea importurilor, intarirea monedei… si anume refacerea sistemului de irigatii, a fost scos din PNRR de politicienii care s-au ocupat de el.” nu s-au prevazut.

 54. @Conu Jorj spune:
  28 decembrie 2021 la 16:09
  Deci dumneata „conule”sunteti acel indiivd care mereu injuriaza romanii cu tatarul de Telorman si uneori bizareriile intrec masura etc.
  Asadar cum fura Ghinea-in mod tehnic ?
  Ei bine, omul vine cu ctr.de consultanta adica unii cu barbi mari precum dumneata, se fac pe milooane de euro ca dreseaza,invata,instruiesc pe acei specialisti autohtoni despre care sustin ca nu stiu nimic, habar nu au desi statul ,adica noi plebea ii platim regeste.Adica nenea Ghinea,Pislaru ii iau de barba pe barbugii functionari romani, sau ii aduc de barba,perciuni si altele pe ai lor conultati din afara- cel mai probbail sa ne invete ce a vrut el, eminenta pustie de Ghinea sa spuna/sa faca/sa dreaga prin respectivul proiect ce necesita „consultanta”!pt.ca pe ramurica acestei „reprezentante a com.europene” a coruptei Ursula loco Bucharest stau deja agatati si piue cu ciocurile deschise niste pitigoi, turturele si papagali care e musai sa invete feudala tara cum devine chestia „geniala”a lui Ghinea!Si epuizind prin aceasta opera fundamentala inutila,de sustragere si incasare a timpului pierdut (dar nimeni nu-l cauta precum in romanul lui Proust sa-i simtim mirosul de prajitura ,ce sa mai zicem de gust..)prin facturi grele,date lui Ghinea de la ue cu dedicatie expresa ca asa e el, un „conte”surmenta de atita „stiinta”- deodata a disparut insasi „proiectul”asistat si consultat prin jaf adica lipsa de finanttare -inca din in avanpremiera!@Conu Jorj,cu parul lipicios si burta grasa,-scuzati imaginea -oricine are dreptul de a-si imagina,nu? dle „Valako”,ati priceput?

 55. Ce fac oare DNA-ul si DIICOT-ul? Doar dosare de politicieni?
  Ghinea+Paslaru = grup infractional organizat. Despre ce vorbim?

 56. Escrocheria pleacă de sus, UE se dovedește o entitate scăpată de sub control , o nouă uniune sovietică, mult mai birocratică și criminală decât cealaltă, care spoliază cot la cot cu reprezentanții coloniilor acaparate tratate , nu prin războaie ca altă dată. Chiar la vârful UE este o corupție inimaginabilă , care se transmite metodic de sus în jos, singurele state încă nu pe deplin controlate fiind Polonia și Ungaria ! Sumele imense ce reprezintă cotizațiile plătite de popoarele ajunse la mâna unor escroci, sunt parte dosite, că deh, așa le place ăstora, parte folosite după bunul plac al unor neica nimeni ajunși la borcanul cu miere , ce acum după parandărătul covid le-a umplut buzunarele , odată ca comision și odată ca recunoștință pentru câștigurile fabuloase pentru a căror urmări dezastruoase se pare că nu va răspunde nimeni. Ori din/pentru o asemenea afacere se câștigă bani grei plătiți de contribuabilii ajunși să nu mai aibă decât îndator(ă)iri , că drepturile le iau alții .
  Dacă se începe o acțiune de ieșire din kibutzul acesta european luând exemplul Marii Britanii, cu siguranță că procesul intentat tuturor corifeilor europeni va uimi prin proporțiile fărădelegilor până și pe cel de la Nuremberg ! Ai noștri vor fi mici hoți de buzunare pe lângă ceilalți rechini ce au înotat prin apele tulburi ale Europei transformată într-un nou colhoz de tristă amintire .

 57. ileana, anghelina bolii cu 2 i, tocmai l-a intrebat pe charlie cum de nu are nimic de zis cand se vorbeste de USR si de seful lor? Si ce crezi ca a raspuns usrcharlietica? Nimic! A fugit la art lui Postu, acolo era de el. Am vazut cum te-a atacat anghelina boli cu un i, varianta feminina a lui charlie.
  Vor sa mareasca DNA dar nu s-au gandit ca este posibil ca cine sapa groapa altuia sa cada chiar el in ea. Se gandeau ca vor ramane la guvernare cu sprijinul interesat al sponsorilor lor straini de tara. Ma intreb, cum jelaniile bocitoarei au ca subiect numai psdisti sau concurentii USR. Cum picase bocitoarea pe Gradea si Cristache, mai rar!

 58. Doamna Ileana Tica sunt! Tica din Bărăgan și vă deranjez din Poiana Brașov! Am eu cu un prieten ziarist un Metaxa original grecesc de 5 stele, de 0.7 L Fostul meu coleg de facultate actual ziarist îl știe ffff bine pe dl Nistorescu și pe : Dumitru Tinu, Turturică, CTP, Roșca Stănescu, Sorin Ovidiu Bălan, Mircea Toma de la Catavencii, Doru Buscu, etc, etc! Mi s-a făcut pe mine parul ca de mistreț „la” ce am aflat! Realitatea e foarte complicată… Să râz, să plâng? V-ați prins că Ghinea cu SNSPA a fost Veceu public la Fonduri Europene și acum tot cu Fonduri Europene bani personali de Milioane de Euro intrați în buzunar tot personal monitorizează absorbția Fondurilor Europene? Dvs Dna Ileana înțelegeți ceva? Un cretinel, un analfabet de 389 de Kile Driblează viața și munca cinstită pe bani Europeni? Nu am absorbit bani europeni sunt un imbecil dar acum sunt platit să văz cum se absorb bani Europeni? Dacă ăsta nu e Veceu arunci ce? PSD alias PNL alias USR PLUS egal, egal cancer de plămâni, cancer Pancreatic, Cancer de Colon…Dna Ileana? Cine pe cine „mai” prostește? PSD? PNL? USR plus? Dle Academician Adrian Severin să știți că moleculă de apă are 2 atomi de Hidrogen și un atom de Oxigen! Din trei atomi compoziția moleculei de apă 2 atomi Hidrogen înseamnă 66% Procente contribuție! Dle Academician Adrian Severin! Cu Elev Ghinea ați dat cu mucii in fasole și cu cei 10 000 de Euro bani șpagă de la UE AȚI fost „dauna totală” dle Profesor Severin Academician? Care-i formula apei? Grea problemă…. Profesor de SNSPA? SĂ râzi să plângi? Ghinea Ministru? Să râzi să plângi?..

 59. Ghinea, el insusi:
  „Pe termen scurt, voi termina de scris cartea la care lucrez împreună cu Fundația Friedrich Naumann despre liberalismul așa cum ar trebui să fie, aplicat zi de zi.

  PNRR să devină în realitate sutele de km de autostradă și căi ferate, miile de școli renovate, miile de laboratoare de informatică, miile de gospodării care vor avea pentru prima dată apă, cele patru mii de piste de bicicletă, zecile de mii de hectare de pădure nouă, milioanele de metri pătrați de clădiri renovate energetic la care am muncit atâta. Și zecile de reforme care pot schimba România.”
  Nimic despre agricultura, nimic despre industrie… si se radea de Udrea.

 60. Tac și beau, tac și beau Metaxa Grecească! Sunt cu un stimabil ziarist care vă cunoaște de 28 de ani, e coleg de grupă Politehnică anii 90! Și pe Doru Buscu îl știe, adică pe Dorulet! Pe toți vă știe cu scuzele de rigoare că nu folosesc persoana 2 plural! Ce ziceți dle Nistorescu să nu râdeți? Sorin Ovidiu Bălan un analfabet total din Brăila, un cutitar, un borfaș din Brăila a făcut „Înalte studii Jurnalistice” in spatele BNR și apoi e Profesor Universitar la veceul de Facultate? Întâi elev apoi Profesor, tu un golan care dai cu briceagul cu formă coadă de pește mai bine decât limba din gură? Limba de briceag scoate mate calde din stomac și limba din gură scoate inepții? Și Robert Turcescu a făcut veceul de Înalte studii Jurnalistice…Ce vorbe avea Sorin Ovidiu Bălan? Cine, ce, unde,cum, când? Și întrebarea, întrebarea, întrebarea, întrebarea dle Nistorescu? Pentru cine? „Pentru cine scrii”? Cum Pentru cine? Pentru Varan Voiculescu și pentru „falanga” de la Comerțul Exterior.. Cine, ce, unde, când, cum? Și sunt un abia „inginer” … Pentru cine, pentru cine emite în Eter Latrina3 și România Gunoi TV? CUM pentru cine? Falanga securistă de la Comerțul Exterior Dunărea? Mircea Badea, Ciuvică, Ciutacu, Răzvan Dumitrescu? Și râzi, și râzi și râzi….

 61. ileana : nu este expresia mea , am completat ( asa se spune in armata , cind iti dispar bocancii tai noi si te pomenesti cu niste vechituri ) ! Revenind la chestiune , nu inteleg cum primeste GHINEA contractele de consultata ? Ca nu este la guvernare , nu este la butoane ! Adica iti inchipui tu ca ALIANTA romano-ungara PSD-PNL-UDMR , va sta cu miinile incrucisate ? In 32 de ani nu te-ai lamurit cu ce plaga ingrozitoare se lupta Romania ? Eu cred ca de fapt , stii la fel de bine ca si mine ce urmaresc ei in privinta PNRR — CARE ESTE O SANSA URIASA SI UNICA PT. ROMANIA ! O vor distruge prin incompetenta , coruptie si tradare ! Cit de mult as vrea sa ma insel !

 62. Domnule Tica, incerc sa traduc mesajul pe care i-l transmiteti dlui CN, ” ceva de genul stiu eu cine-mi esti.” Am tradus bine?
  Ai grija, dle Tica, taximetristul acela irlandez tocmai a verificat sistemul de securitate al Senatului dupa ce a baut bere cu wiski.

 63. Cine este Dl Ghinea? Un individ gras, obez, static! Unu’ cu „nepofta” de muncă care driblează munca! Și eu „iubesc” munca și travaliul intelectual! Asta mi-este firea! Să stau ca o larvă, ca un cancer, că o filoxeră pe trupul Bugetului? Cine este Manole de la BNR? CINE este Daniel Dăianu? Cine? Cine? Cancere sociale, gunoaie sociale..

 64. Domnule Tica, inteleg ca va simteti bine la Poiana Brasov. Cred ca observi ca m-am adresat cu persoana a 2-a plural „va”. Si apropo, este si Domnul Charlie cu dumneata sau a iesit din tura?

 65. tibi,mersi mult, apreciez postarea ta de la 13:22 ,daca Charlie se afla in spatele Anghelinei „boii”este clar.
  unde dau de articolul dlui Postu ?

 66. „În rezumat, suntem în situația în care un ministru care a semnat un plan național de finanțare trece de la stat în privat și primește bani europeni ca să „monitorizeze” exact planul semnat de el și ca să-i „asiste” pe primari cum să înțeleagă și să aplice ce-a scris tot el în planul respectiv.” Octavian Stireanu

 67. ileana poti cauta pe google „lucian postu scrisoare atee de Craciun” si te duce la articolul din Cotidianul de ieri sau din Cotidianul dai cautare pe „scrisoare atee de Craciun” pe anghelina boli o poti gasi pe art cu Victor Socaciu.

 68. Cam care o fi procentajele?
  Eu zic așa:70% Bruselz, (initial o fi fost 50%,ca pana acum, dar nu le a convenit,de aia a durat atat), 20% secureii europeni, 10%, cei autohtoni, 5% treaba efectiva, 4% Ala inalt, 1%, foca incompetenta.

 69. Care i neintelegerea, mă rog?! Lucrurile sunt foarte simple, extrem de simple, chiar. Niște șopârle mari dau bani, mulți bani. Dar….cu condiții anume. Niște alte șopârle, mai mici,vor bani. Cei mai mulți pentru ei și niscaiva pentru vopsit gardu’, ca să nu se dărâme, nu de alta.Ce fac șopârlele mai mici? Pai,ce sa facă? Se pun sa scrie o piesa de teatru, fix cu temele șopârlelor mari.Si dai, și lupta și scrie….să fie că să primească. Șopârlele mari văd piesa, că e cu verde, cu digimbecilizare și cu restul ticăloșiei ambalate ” a la grande resetation” și bat palma (sau își freacă palmele, cine mai poate să știe?).
  Restul…sunt doar detalii. Fumate și știute de 32 de ani.Doar nu se învață taman acum, cum se fura cu legea pe masa. Că șopârlele mari știu că foile alea sunt doar imaginație și figurație, nu încape nici o îndoiala. Dar ce contează? De ce ar conta? Doar nu scot din buzunarul lor ci tot din al unor actori din același film. Cu verde sau fara, cu digimbecilizare sau fara, banii circula. De la vest la est și înapoi la vest, natural, ca circuitul apei in natura. Știe Ghinea și comp. cum merge suveica. Altfel, cum ar fi avut curajul sa facă saltul mortal? Evident, cu plasa. Acum e clar? Desigur că au și șopârlele mici, partea lor. Dar varanii…nu sunt doar in Komodo, nu i așa?
  Bechtel va mai spune ceva? Cam așa o să fie și acum. Scenariu vechi, proști vechi. Nimic nou sub soare. Să vedeți ce o sa mai pedalam prin pădurile reînnoite cu burțile goale și în teniși chinezești găuriți in talpa.
  Trăiască și înflorească societatea multilateral dezvoltată globală a gloabelor.

 70. (editat) e de la USR , oare cine i-a votat? Petre Tutea,, un neam de prosti,,! Sarac popor , vai de noi.

 71. PNRR-ul obligă țara la un parcurs făcut din sute și sute de mici proiecte de pe urma cărora profită doar cei care au fost la butoane. Şi pe care trebuie să o numim dezvoltare.
  Becthel-izare europeana, proiecte la cheie cu dedicație. Asta nu intra la trafic de influență? E incurajat de la Bruxelles, Kovesi anticorupta Europei urla ca n-are bani sa anticorupa la Parchetul European. Coruptia este incurajata chiar de sefii ei.
  Ghinea este Cîțul USR-ului.
  Cei mai corupti sunt aia care scandau anticoruptia si l-au propulat pe anticoruptul lui peste in cea mai inalta functie in stat. Si cea mai corupta la calitate Germană UE.
  Nu mai vin tembelii cu aifooane la proteste anticoruptie sa-i vare pe anticoruptii USR-isti și PNL-isti la puscarie in frunte cu anticoruptul din capul statului pentru coruptie. Anticoruptia ONG-urilor lui Macovei este pentru handicapati mintal, rad ca prostii

 72. Au trecut 32 de ani de la Revoluție! Am avut CEVA de învățat? Eu cu opinteli da, categoria da. 900 de Morminte de la Eroii Revoluție, morți de tineri și cam aiurea, cumpliții ani 90 cu defrișarea industrială a României la proporții cumplite, nucleare! Inflația cu 4 zerouri in coadă pusă de „Neobositul” Manole de la BNR cu efect distrugere Comerț Exterior Românesc și transformat în Hârtie igienică a economiilor românilor! Transformarea „Totală” a partidelor in vectori de îmbogățire pentru clica Securistă din eșaloanele 1,2,3,,,100. Emigrarea in masă a românilor, furtul din banul public cu orice preț! Rămânerea la butoane a persoanelor care de 32 de ani „înțepenesc” pe posturi, carne umană putredă, veche, oxidată care infectează la infinit ca un Perpetuum Mobile de speța 1,2,3 a Sistemului Circulator: „Industrial, Bancar, Politic al României. Cu „toții” sunt la fel! Niște prădători la Banii României. Cine-i dl Ghinea? Cum citeam demult niște cursuri de la SNSPA de râdeam să leșin și îmi făceam cruci peste cruci! Ghinea este „uzufructul” propriului Alter Ego! Un burete enorm proteic care trebuie înțesat până la refuz de combustibil Nuclear ca la Cernavodă cu Protiu, Deuteriu, Tritiu, izotopi generați de Academicianul Adrian Severin de la SNSPA! De câți bani atâta pește! La ce facultăți avem, așa absolvenți!

 73. Vax UE! Cu toții sunt la fel de 32 de ani! Unde este Manole de 32 de ani? Cum unde? La BNR! Unde Este Securitatea de 32 de Ani? Cum Unde? Peste tot, in SRI, SIE, STS, Guvernul, Președinție, Deconcentrate, in frunte la Nuclear Electrica cu zeci de Mii de Euro lunar și cu Doctorate in zootehnie așa cum se plângea Adjunctul SIE…Peste tot corupție, hoție, lipsă competențe! Unu’ ca Ghinea de 389 de Kile vine ca o mănușă, ca o mănușă vine peste România! Sacul și peticul! Ăștia suntem și nu alții! Așa am fost mereu ca popor! Nu e Ghinea? E Altul că el….

 74. A iesit Ghinea cu explicatii. Unde? Pe fb. pe principiul daca nu-i poti convinge, zapaceste-i!
  Exemple:
  -rog media să mă întrebe și pe mine niște factualități care mă privesc.
  -am menționat explicit Parlamentul European are posibilități de finanțare pentru policy.
  -Vom face însă o campanie de crowdfunding, așa încât dumneavoastră veți putea fi mogulii noștri.
  -reveneam în țară de la un master la London School of Economics. După ce am câștigat o bursă de la guvernul Majestății sale promițând că voi contribui la europenizarea României

  Cred ca s-a inteles, omul cu bursa castigata (?), factual va lua bani de la CE pentru policy. Mai sapam pentru crowdfunding…
  Daca explicatiile sunt vagi, injuraturile la adresa contestatarilor sunt tintite, romaneste. Bravo Ghinea! Halal sa-ti fie!

 75. Domnule Tica, dupa cate am auzit de la altii ca eu mi-s crud, dupa o sticla de metaxa ramai doar cu gandul la sex. Dar unde l-ati pierdut pe prietenul domniei voastre, charlie? Nu-l atrage subiectul?

 76. E bună Metaxa Vivi daca e și Grecească! Pe matale ce te doare? Metaxa, Sexul, Tica sau Charlie? Mă faci să râz! Vezi că Ghinea l-a făcut pe dl Nistorescu la pachet cu Morsa Competenta, Securist și Furator de bani! Ghinea a intrat in travaliu, o naște? Foca transpirată, VIVI, foca transpirată de Ghinea cu SNSPA e încolțit cumva? Nu fac decât să râz, păi nu este Vivi de râs clasa politică? Matale cu cine ții? Ești PESEDIST, Varanist, Liber schimbist? Ești Userist? Vezi Vivi că toți este la fel! Canalii, canele de vin, canari ce au Ciripit la partid, Morse, Morse Competente, Foci Transpirate! Un spectru Zoologic de tot râsul! Cum să nu te apuce râsul Vivi? Îți era dor de dl Charlie? Sună la redacție ca să îi afli adresa de e-mail… Vivi știu f bine cine ești! De ce nu postezi cu Nick-ul normal ca de obicei?

 77. Dl Ghinea, om sobru, om școlit la Stefan Gheorghiu numit pompos sau pampers, nu mai știu, SNSPA, cu profesori Academicieni de 800 de Kile cu pușcăriaș profesor, Profesor care s-a dedat la 10 000 de Euro in Parlamentul European ca să facă lobby sau laba, nu mai știu! Alt Profesor Pieleanu cu sondaje publice, sau sonde urinare, nu mai știu, e tot Profesor Acolo! .Alfred Bulai, făptură tristă înțepenită de Reumatism, Colesterol, Acid Uric ca la Gută, parcă venit din Cretacic sau Pleistocen nu mai știu, e tot Profesor Acolo! Păi cu ăștia ce putea să iasă din Ghinea? Un Academician cumva? Nu tot un masturbagiu public, un mate fripte, un Catavencu supradimensionat de 564 de Kile? Dacă Severin a făcut pușcărie pentru citez, citez, da’ să nu râdeți :Am făcut pușcărie Pentru Dreptate și Adevăr! Pușcăria te înalță, te face mai bun, mai pur! Ce vorbești bre? Pușcăria este Sorbona sau Muntele Athos? Un mediu anaerob infestat de criminali, violatori de copii, necrofili, pedofili… Tac, căci mă țiu cu mâinile de burtă de râs! Pușcăria te înalță? Ei aș, ei aș! Până și Ghinea (editat) râde…

 78. Domnule Tica eu tin cu mine si cu altii ca mine. Este greu de inteles? Eu doar vad ce este bun pentru mine si cei ca mine si ce este rau. Este adevarat ca vad mai mult rau decat bine.
  Cat il priveste pe domnul charlie, constat numai gaunosenia domniei sale, am vazut cum teroriza comentatorii si am dedus ca domnia sa este tartorul care-i dirijeaza pe postacii usristi. In ce te priveste, domnule Tica, inca nu m-am lamurit daca esti supusul lui sau prietenul lui.
  Am vazut ca dna core te-a tratat cu multa prietenie si s-a ales cu multe jigniri ceea ce este urat din partea domniei tale. Sa fim noi sanatosi ca de lichele este plina lumea si, din pacate, dintre bine si rau, de cele mai multe ori castiga raul asa ca domnule Tica, te felicit, te-ai asezat de partea castigatoare.

 79. De doua zile imi sunt blocate cu MARSAVIE comentariile pe articol in care-l critic pe Dl Nistorescu pentru modul vizibil cum ii exonereaza de raspundere pe Caporalul Ciuciu Ca facandu-l „aerian” si pe Kapo ca fiind „nepasator”, amandoi fiind niste EXECUTANTI scrupulosi ai ORDINELOR SUPERIOARE CRIMINALE si comentariile replici la dejectiile lui „core/vivi” si „tibi” care a reinviat de sarbatori dupa luni in sir de…”coma adanca provocata de virusul bolsevic chinez”!!!

 80. Vivi să știi că România e acaparată de securiști de 3 Lei! Sunt conștient de asta, nu mai dau o ceapă degerată pe nimeni din clasa politică! Acum mă amuz copios de PSD, PNL, USR PLUS…
  Asta este! Toți = un bulion proteic fetid, analfabet, trăitor pe spinarea Altilor… De La Sorin Ovidiu Bălan citire! Cine, cum,unde, unde, când, care! Daaar problema, dar „Pentru Cine”? Eu pentru cine postez? Pentru bunul simț, Pentru mine ca să mă uit în oglindă dimineața și să nu ma scuip, să nu devin un Vierme! Muncesc cinstit, e necesar și suficient pentru Conștiința Mea! Nu e puțin lucru, nu e puțin lucru…

 81. @Unuia care-si vede chip(i)ul in oglinda neamului- Nu e cazul sa te dai de-a dura prin urzici ca sa ne impresionezi ! Nici Cornel Nistelroy si nimeni altcineva rational nu are nevoie sa citeasca nici macar 3(trei) randuri din PNRR ca sa intelegeaga ca NU este DECAT O MARE COTZCARIE SI MANARIE MAFIOTA , gen Tartorul Kior, maestrul vostru caruia ii sugeati licuriciul cu reverenta ! Si nu-ti trebuie multa pricepere sa intelegi ca Meditatorul Imobiliar al Neamului v-a pus patrahirul in cap si v-a binecuvantat ! Pentru aceasta este suficient sa se uite acel cineva la frezele voastre ca sa citeasca pe voi USR-SARL, USR GmbH, USR Ltd, USR LLC, USR-spa si in fine USR- SRL, in asociatie cu Imobiliare Sibiu SA, caci doar sunteti niste patrihoti!!!

 82. Inteleg din comentariul tartorului ca domnul CN si-a ferit campul de buruieni. Felicitari domnule CN! Observ cu neplacere ca acest tartor a reusit impreuna cu prietenul lui credincios sa alunge niste comentatori buni cu ideile si vorbele la ei, aplicati pe articole. Dupa cum se intampla de regula, raul invinge si Scaraotchi jubileaza. Cu Dumnezeu inainte!

 83. 19.27, acum inteleg de unde venea paraponul de aseara:

  „Sunt cu un stimabil ziarist care vă cunoaște de 28 de ani, e coleg de grupă Politehnică anii 90! Și pe Doru Buscu îl știe, adică pe Dorulet! Pe toți vă știe…
  Și întrebarea, întrebarea, întrebarea, întrebarea dle Nistorescu? Pentru cine? „Pentru cine scrii”? Cum Pentru cine? Pentru Varan Voiculescu și pentru „falanga” de la Comerțul Exterior.. Cine, ce, unde, când, cum? Și sunt un abia „inginer” … Pentru cine, pentru cine emite… ”

  Supararea era pentru ca nu i se permitea prietenului sa perturbe comentariile?
  Eu nu ma mai intreb cine sunteti si pentru cine scrieti? Se vede, este clar!

 84. Vivi, zis „rene” printre alte pseudonime ale dedublarii nu are limite! Aceasta creatura monstruoasa
  care se da „dizident” nu realizeaza ca eu critic nepartinitor mizeriile tuturor vandutilor, pe cand el si CUIB-ul unde a
  fost lgendat de Securitate, ca inainte si dupa 1989, isi critica dpoar camarazii de pe „dreapta”!!! Ei fiind de EXTREMA DREAPTA cea mai periculoasa pentru ca „patriotismului ceausist FALS” ii adauga „FALSA CREDINTA IN DUMNEZEU LEGIONARA…
  Dumnezeu nu are nicio legatura cu crimele legionare comise sub comanda COMINTERNISTILOR Zelensky si Antonescu despre care
  acesti dusmani ai Romaniei nu vorbesc, cum nu vorbesc de anul petrecut de Antonescu la Moscova pe care nici bolsevicii insisi nu l-au putut sterge din istoria falsificata. Acesti antisemiti feroci care peroreaza despre credinta si iubire de aproape vor sa puna pe seama evreilor genocidele marxiste/bolsevice/naziste/legionare si ma ataca furibund cand ACUZ
  aceasta ideologie, in loc sa-mi dea dreptate, doar „ar fi fost creata de…capitalistii de toate neamurile”!? Ei sustin la fel de autoacuzator o „stanga” generata de bolsevismul romanesc, demascandu-se…

 85. Vivi taică! Eu postez când am chef și cam NUMAI la dl Nistorescu când scrie! Deci ca să mă fac bine înțeles! Știu pe cineva care cunoaște fauna jurnalistică, bine de tot o știe! Ceea ce mi-a spus mi s-a ridicat peruca lui Gâdea o palmă in aer de la fruntea de Klingonian! Am râs după aia! Pricepe o dată! 97% din Media e vândută și paravanduta! Mi-a zis ziaristul că Latrina3 este chiar un factor canceros in Media Românească împreună cu România TV! Apocaliptic, de senzație, fenomenal, nucleara, atomica, bomba bombelor vă sună cunoscut? și când colo un parț urât mirositor marca Ciutacu… Apocaliptice și nucleare bombe dă Tica pe aici! Vivi! Tu te mai lași tras/a pe nas de ăștia? Sorin Ovidiu Bălan cutitar din Brăila care a făcut cu fisu firmă de pază și care a tepuit România cu 1(un) Milion de Dolari a fost Profesor Universitar la abjecția particulară de Înalte Studii Jurnalistice? In care jurnaliștii latrinei3 au fost studenți? Ce să mai spui că și acum Sorin Ovidiu Bălan e lupul moralist la Latrine? Tudore! cu mâinile curate, cu mâinile curate pricepi? Cu mâinile curate… Ilarion Ciobanu in ”Cu mâinile curate” Dl Nistorescu împreună cu Cotidianul e cam singur in Media! Cu mâinile curate dle Nistorescu! Cu mâinile curate pricepi? Cu mâinile curate…

 86. Se intreaba „Salvamar”
  29 DECEMBRIE 2021 LA 11:00

  ” Cum sa scrii PNRR fara sa strangi mintile luminate ale Romaniei, sa elaborezi o strategie de dezvoltare a tarii pe care apoi sa desenezi absorbtia fondurilor europene?”
  Absolut corect! Cum?

  As incerca un raspuns, pentru ca pe ei nu-i intereseaza „dezvoltarea tarii”. Dupa cum se vede, ii intereseaza speculatiile financiare care sa-i imbogateasca si-i intereseaza castigarea puterii politice si judecatoresti care sa le asigure castigurile.

 87. Dle Academician Ghinea? Ce făcuși bă Bobiță Băaaa…Tu din Profesia de Ministru ai Fost Popescu Piedone la carte, dar în profesia de Inspector ești mai breaz? Ai fost Bou și te-ai întors Vacă? Bre Ghinea? De ce clamezi că dl Nistorescu a furat? A furat bani? Untosule, slinosule de 789 de kile! Dl Nistorescu a furat cearceaful de pe fața voastră de suine adică de porci ca să vă vază poporul prostia voastră incomensurabilă! Ghinea! In afară de faptul că ești cât un elefant de mare prin nimic nu ieși prin evidență! Prostălău de nota 2, cu un Veceu de Facultate in afară ca să dai muștele afară din Cișmigiu de nimic nu ești bun, de NI-MIC! Cinste dlui Nistorescu și Cotidianului..
  Ghinea! E mișto să mănânci din troacă..

 88. Din nou, la 13:59 Grupul Operativ al Securitatii a postat in numele meu, „Charlie”, adaptand un vechi comentariu la…”vivi” ca sa apara ca fiind actual!!! Sunt obligat sa repet, Dulaul blocheaza comentariile autentice si le da
  drumul acelora postate de Grupul Operativ al Securitatii de pe forum!!! Asta inseamna ca blocajul are loc cand apare adresa mea de E-Mail si nu ghidat dupa pseudonim!!! Asta mai inseamna ca CEL PUTIN DULAUL e implicat, concluzie logica
  data de coincidenta neintamplatoare ca majoritatea blocajelor intervin la articolele Patronului!!!
  Un creti noid de rotatie a cadrelor Securitatii, dar si a pseudonimelor, insista in stil im beci il pe mistificarea criminala cu „revolutia”, demonstrand ca e „ceausista-anticeausista-neoceausista” „core”, zisa mai nou „vivi”…
  Inainte de 21 dec 1989 incepand cu Timisoara si apoi in toata tara au actionat TERORISTII COMINTERN asasinand civilii scosi la mitinguri proregim, dar si militarii scosi in strada pentru RESTABILIREA ORDINII!!! Din seara de 22 dec toti
  civilii blocati la Universitate au avut parte de gloantele lunetistilor Comintern, multi fiind legendati ca jurnalisti occidentali, dar si de adolescentii din trupele de Securitate adusi de la Baneasa dupa ce peste 50 dintre ei fusesera MACELARITI la Otopeni unde au fost trimisi in mod criminal de Stanculescu fara sa anunte Garda Aeroportului ca vin in sprijin!!! Din dupa-amiaza de 22 dec cetatenii membri ai Garzilor patriotice AU FOST INARMATI LA ORDINUL ASASINILOR COMINTERN INSTALATI IN FRUNTEA ROMANIEI DE PUCISTUL Stanculescu pentru a servi drept carne de tun TERORISTILOR care au actionat din 15 dec la Timisoara!!! Despre ce „revolutionari” vorbesc aceste creaturi abjecte? Romani asasinati la intamplare ca sa poata fi ASASINATI CEAUSESTII in Sfanta Zi de Craciun la ordinul ATEILOR BOLSEVICOIZI!!!

 89. „Feriga se deosebeste de alte plante, ea se… deosebeste…mai ales de crastavete, care este un fruct dicotiledonat de culoarea galben-verzuie, face parte din familia curcubitacelor, are tulpina in forma de vrej, se inmulteste prin seminte si are peste 98% apa ..GATA!(zambind)
  P(exasperat )M-ai innebunit, ma, cu crastavetele tau, ma! Sa trecem la alta materie! La …Gramatica! Da-mi exemplu de o propozitiune sim-pla!
  I:Eu..am un crastavete”

  Tema articolului este cum si-a asternut Ghinea plapuma si elevul charlie o tine cu crastavetele-cominternul.
  Despre Ghinea si despre seful lui Ioha care a aprobat tot acest plan de tocat banii din PNRR pe o multime de mize care nu tin de o strategie coerenta privind dezvoltarea economica a tarii, ai ceva de spus, charlie? Esti timid charlie sau singurul tau scop este sa abati atentia de la tema articolului, sa creezi diversiuni?

 90. Citez din dl Savaliuc, latrinist la Latrina3: Clasa politică românească este hărțuită ( vai, Moșule, vai!) Decapitată, arsă de vie de DNA și de Justiție! Propun desființarea DNA-ului și a Abuzului ( sau Anusului?) In Serviciu și implementarea serviciului de Lobby (de șpagă mascată) în politică!
  Citez din Dl Mircea Dinescu! România este sufocată de Procurori răi care dau in clasa politică cinstită ( Oare Buzilă Negricios?) Mă gândesc ca să emigreze! ( Și unde te Duci? Căci de nimic nu ești bun?)
  Citez din dl Cornel Nistorescu: Diplomă sau demisia Vlad Voiculescu ( care diplomă dle Nistorescu? Aia de doișpe clase cu nota 6 la un liceu industrial din Breaza?)
  Citez din Manole de la BNR, Conservă comunistă, proteină putredă, de 166 de ani in fruntea tiparniței de bani, citez: Economic și monetar nu stăm deloc rău! Putem spune că suntem Tigrul Europei! ( Manole ești nebun sau senil? Ce bă? Tigru? Mă închin și cu picioarele!) Citez din dl Pieleanu citez! Pot spune cu mândrie că sunt peste 10 clase față de clasa politică românească! Sunt un mic geniu!( Ce bă? Tu geniu? Sau Eugenie? Sau suptclasa politică din Zăbrăuți!) Să râzi, să plângi… Dle Nistorescu! La noi ca la nimeni! Râdeți stimați domni, râdeți…

 91. Eu văd ciuda unor rebuturi ale Sistemului de Educație față de un om .
  Adică , modificăm comportamentul Justiției , modificăm comportamentul CCR și nu putem modifica comportamentul unui USR-IST?.

 92. Ceausista-anticeausista-neoceausista „core”, mai nou zisa „vivi”, de la VIVISECTIE, e specialista in castraveti naturali sau din plastic…Aceste creaturi securistoide indiferent din ce Padure au aparut la liziera, Baneasa, Snagov sau Faget nu stiu decat sa invoce „abaterea atentiei”. Nu le intra in tartacutze ca de doua zile sunt blocat,prima mea postare de alaltaieri abordand tema analizei lui nea Cornel atragand printre alte critici atentia la minimalizarea responsabilitatii celor doua SLUGI cominterniste pe toate filierele, Moscova, Pekin, Berlin Bruexeelles si Washington (Langley si Deepe de Staate) pe care unii prostaci ai Sekuku ii numesc „sclavi”, ei stiind ca sclavii suntem noi…
  Oare, Ciuciu Ca cacaporal provine de la „fortele aeriene”? Sau Kapo-ul Secu-i din „nepasare” a incalcat de sute de ori Constitutia, ultima lovitura fiind ordinul dat prin Securitate CONSERVELOR din Psd sa intre in „coalitia tradarii nationale” unde sa aprobe numirea ca ministru a BEST iei sörosist-macoveistoid-usristoide!!! Creatura ab jecta „core”
  zisa si „vivi/rene” ma acuza de ani de zile ca nu-i pun la zid pe marxistoid/bolsevicoizii de „dreapta” stiind, ca si ceilalti cititori, ca sunt un acerb adversar al acestor DUSMANI STALINISTI AI Romaniei!!! O alta creatura securistoida
  ma acuza azi ca nu ma refer la ILICI-GENOCID, cand eu SUNT…UNICUL CARE DEMASC aici LOVITURA DE STAT Comintern!!!

 93. Există acest vrăjitor de vrăji de dragoste pe care îl cunosc, el este un vrăjitor de vrăji de dragoste perfect, a făcut o vrajă de dragoste pentru mine care mi-a adus înapoi fostul iubit, dacă doriți ajutorul lui, adăugați-l pe WhatsApp: +2348054681416 este un vrăjitor puternic.

 94. Tot se spune ca nu se poate renegocia Plan Național de Reziliență și Reconstrucție, tot se spera ca i se va permite si Romaniei renegocierea acestui Plan faCUT IN MOD DELIBERAT CRIMINAL IMPOTRIVA ROMANILOR DE CATRE UN INDIVID CARE IN VIATA LUI NU A INTOCMIT NICI MACAR UN PROCES VERBAL, un individ care ii reprezinta pe alti (editat) mintal asemeni lui, Catu/Iohannis AJUNSI FRAUDULOS la putere in Romania . Crede cineva ca Uniunea Europeana considera Romania si pe romani altfel decat (editat), (editat) cu care intra in principal in contact? Cum putem dovedi ca (editat) Cristian Ghinea este doar un accident politic, (editat) al regimului Iohannis si ca romanii nu sunt asemeni lui, ca romanii merita respectul Uniunii Europene?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.