Află răspunsul: La cât timp după ce te-ai infectat te poți vaccina?

Experții recomandă vaccinarea și pentru persoanele care au fost deja infectate cu SARS-CoV-2, deoarece nu a fost stabilită durata imunității dobândite în urma bolii, aceasta putând varia de la o persoană la alta, informează Ministerul Sănătății într-o postare pe Facebook.
„a) Pentru persoanele care s-au infectat ÎNAINTE de prima doză a vaccinului, specialiștii precizează că aceasta poate fi administrată la cel puțin 14 zile de la finalizarea izolării pentru pacienții asimptomatici sau 14 zile de la dispariția simptomelor, pentru cei simptomatici.
b) Pentru persoanele care au s-au infectat DUPĂ prima doză de vaccin, specialiștii recomandă continuarea schemei cu cea de-a doua doză, fără reluarea primei doze, la cel puțin 14 zile de la finalizarea izolării pentru pacienții asimptomatici sau 14 zile de la dispariția simptomelor, pentru cei simptomatici.
c) Persoanele care au primit tratament pentru COVID-19 cu anticorpi monoclonali (ex: Anakinra, Tocilizumab) sau plasmă convalescentă este recomandat să aștepte 90 de zile până la administrarea vaccinului, din cauză că tratamentele menționate pot reduce eficacitatea acestuia.
Este recomandat ca persoanele confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2, cu sau fără simptome, să nu se vaccineze până nu trece perioada de timp precizată mai sus, în funcție de situație”, mai explică ministerul.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

9 Comentarii

  1. Cred ca ies si eu cu Sosoaca. Mai duceti-va la furat si lasati vrajeala cu vaccinul, care da imunitate intre 3 si 12 luni, dar tot te infectezi. Un mare si infinit SIKTIR!

  2. Eheheeeee! Cel putin 3-4 ani, cu mentiunea cel putin odata pe an! Garantie vindecare, garantie ca nu mai captezi virus sau ca nu mori in chinuri in spitale…ciuciu!

  3. deoarece NU A FOST stabilită durata imunității dobândite în urma….”
    -observati exprimarea IMPERSONALA tipica unei minciuni!
    „nu a fost stabilită”,mai!
    (nu au dat vina nici macar pe „specialisti”,pe o.m.s,e asa,in bataia vantului
    o bashina in MASS-MEDIA NECINSTITA!
    (adica a „cotodianu.ro” care preia fara nici cea mai mica critica un text imund).

  4. de exemplu,
    intre 2 vaccinari anti-tetanos TREBUIE SA TREACA 5 ANI!
    (daaaa!)

  5. Imunitatea naturală este mult mai eficientă decât cea obținută în urma experimentalelor terapii genetice.
    Eu cunosc pe cineva care de 2 ani (din apr.2019) nu a mai avut nici măcar un banal guturai.
    Întrebarea inevitabilă este: APRILIE 2019 covid?
    Răspunsule este DA!

  6. Ne cerem scuze ascultatorilor. Intrebarea corecta suna asa: La cat timp dupa vaccinare te poti infecta?
    Nu i s-a dat, ci i s-a luat…

  7. refuzati sa deveniti cobaii noii oranduiri globale intru controlul si apoi exterminarea omenirii! ei nu pot controla 8 miliarde de oameni! vor trebui sa ucida 6 miliarde intai. cel putin! renuntati la vacante un an sau doi! CIZITATI ROMANIA ! EI VIN AICI ! LE PLACE AICI ! ROMANIA STAI IN TARA TA SI VEI VEDEA PLANUL LOR ESUAT! ROMANIA GANDESTE CU MINTEA TA ! CAND VA CADEA TURISMUL CONTROLAT PRIN „GRINPASS” AKA STAUA IN PIEPT, VA CADEA ACEASTA MIZERIE DE CONTROL ASUPRA OMENIRII!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.