Ajungi în spital cu Covid, dar te pricopsești și cu alta

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, Beatrice Mahler, a dezvăluit vineri seara la Digi24 că trei pacienți COVID internați la terapie intensivă în spitalul pe care îl conduce au fost aduși cu infecții nosocomiale de la Spitalul Județean Brașov, respectiv de la două alte spitale din București.

„Atunci când ai pacienți critici, care vin din diverse spitale, care au fost internați în alte terapii în unitățile respective, de foarte multe ori vin încărcați cu o floră de spital. În acest moment avem trei pacienți care au floră multiplu rezistentă, motiv pentru care am limitat internările în terapie intensivă COVID, pentru că este normal să-i tratăm pe cei pe care îi avem, să facem curat și după aceea să primim alți pacienți”, a declarat Beatrice Mahler. Ea a precizat că din cele șase locuri de terapie intensivă pentru pacienți COVID de care dispune spitalul, patru sunt ocupate.

„Această problemă a infecțiilor nosocomiale e o problemă a secțiilor de terapie intensivă din toată lumea, dar ea trebuie raportată, pentru că înseamnă siguranța pacientului, înseamnă grija pentru pacient”, a mai zis dr. Beatrice Mahler.

„Dacă vorbim de terapia respiratorie, numărul infecțiilor nosocomiale nu este în creștere față de anul trecut, însă dacă vorbim de terapia COVID, aici suprasolicitarea pe aceste paturi este extrem de mare, pentru că numărul de cazuri care necesită terapie intensivă, mai ales în București, unde avem cel mai mare număr de infectări, este foarte mare. Mai mult decât atât, avem solicitări de transferuri din alte terapii intensivă, pentru că, fără falsă modestie spun, avem specialiști bine pregătiți, avem aparatură și putem să oferim speranța la viață. Însă nu putem oferi această speranță la viață, dacă nu oferim și condiții”, a explicat managerul de la „Marius Nasta”.

„Terapia COVID din Marius Nasta este o terapie nouă, deschisă în luna mai, într-o clădire nouă, complet renovată”, a subliniat ea. „Noi le facem analize (pacienților transferați) în momentul în care ajung”, a punctat dr. Mahler.

Managerul a precizat că a fost declanșată anchetă epidemiologică la „Marius Nasta”, a transmis-o DSP-ului, iar ancheta va continua.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

6 Comentarii

  1. CARE COVRIG? PAWPAW? DACA AI SINUZITA IESI COVRIG PAWPAW, DA? CE PANA MEA TESTATI ?? INFECTIILE NOSOCOMIALE DIN SPITALE SI STAFILOCOCUL AURIU…??? TUBERCULOZA…?? BHAAAIIII VANDUTILOR !! HAI CUI PROPAGANDA NEAMULE !!

  2. Bre, nu invinovatiti bolnavii transferati pe baza multor hotarari ale ator capi isteti al naibii! Este problema intre capii decizionali medical si doctorii care „vor sa fie mai lejeri la serviciu”! Asta inseamna pentru ei raspundere profesionala si laudatio pentru spalat imaginea, dar platiti foarte bine!

  3. In contradictie cu titlul si, bizar, nu-i asa?, chiar cu continutul articolului cazurile prezentate nu se refera la „pacienti Covid” internat pentru aceasta boala, ci la pacienti deja infectati cu „flora spitaliceasca”. Nu rezulta de nicaieri din tot ce declara doctorita Mahler ca acei pacienti au fost internati pentru COVID. Poate ca starea lor grava era data de infectiile nosocomiale rezistente la medicamente, nu de COVID.Ca cam asa se-ntampla la noi. Merge cineva la spital cu o boala cronica si este imediat internat si tratat pentru COVID. Unora se pare ca nu le-a prea priit tratamentul si au raposat. Dar, n-are importanta pandemia este „bine” gestionata de Guwerner.

  4. Ca inchiderea spitalelor a salvat multe vieti. A scazut numarul deceselor in 2020 fata de anii anteriori…
    Restul cel putin 48 de ore, lege criminala, sunt ”tinuti” in spital ca sa ia si ei ceva, sa nu plece asa fara nimic.
    A avut dreptate medicul pediatru cand prescria efitard pt viroza respiratorie.
    Faceti voi pe desteptii in 2020, dar pe vremuri medicii se descurcau mai bine decat voi azi cu toate „carjele” aparatele folosite, ei avea creier voi instrumente…

  5. Este o etcheta pentru nivelul de pregatire,cinste,corectitudine pentru toti menegerii din acel spital!
    De fapt este un adevar rusinos cam in mai toate spitalele din Romania!
    Pentru ca in afara de faptul ca sunt slab pregatiti profesional si stiintific ei ocupa acele functii ca sa scoata bani cit mai multi,sa faca ore la clinici private pentru bani si iarasi bani!
    Nu-i intereseaza daca femeia de serviciu are detergenti si dezinfectanti si daca ii foloseste la timp si corect!

  6. Nici o noutate pana aici: sistemul spitalicesc era la pamant si inainte de pandemie, acum nu poate fi altcumva, pacat de Pretentiosi” ce-si zic medici si au pretenti de lauri de eroi ai neamului – sunt „administratori” si „stapnii” unui dezastru (au invatat degeaba, lene nu-i impinge la progres – lucru bine facut). Neputinta nu-i totdeauna vina celorlalti, dormi pe tine si te visezi stapanul lumi si a banului – asta e!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.