Alin Popoviciu, cartonaș roșu

Alin Augstin Popoviciu, fostul deputat PDL-PNL, a rămas cu langoșu-n gură, după ce instanța de judecată a Curții de Apel Timișoara a consfințit, definitiv, excluderea sa din Partidul Național Liberal. Popoviciu(49 de ani) căștigase, inițial, la Tribunalul Timiș, dreptul de a rămâne liberal cu acte în regulă, după ce a fost exclus din partid de către conducerea județeană a PNL Timiș, contestând la prima instanță această decizie.

Acum, fostul secretar general al organizației județene, demis și din această funcție, după ce conducerea partidului a fost preluată, acum doi ani, de către Alin Nica, trebuie să cedeze și scaunul de consilier județean pe care-l deține din anul 2020. Popoviciu, fost prieten și partener de afaceri cu Elena Udrea, nu a dorit să comenteze poziția în care se află, dar a reușit să articuleze câteva cuvinte.”Sunt în București, cu afaceri și nu prea pot să vorbesc. Despre viitoarea mea destinație politică, la momentul potrivit”, a declarat, pentru Cotidianul.ro, Alin Popoviciu.

Fostul deputat s-a aflat într-o poziție ingrată în urmă cu câțiva ani, atunci când nu i-a fost acceptată o poziție eligibilă pe listele electorale ale PNL-Timiș, partid condus, la acea vreme, de către Robu Nicolae. În schimb, Robu l-a propulsat în funcția de secretar general al PNL Timiș, rol care nu l-a prins pe Popoviciu. Acceptând, însă, rolul propus, el a devenit ținta contestatarilor lui Robu și după ce fostul primar al Timișoarei a pierdut cursa pentru un nou mandat, bihoreanul Popoviciu a incasat lovitură după lovitură. Într-un comunicat remis presei, PNL Timiș spune: ”Prin hotărârea definitivă a instanței se legitimează că Alin Augustin Popoviciu nu mai e membru al PNL Timiș și, drept urmare, nu mai poate ocupa funcția de consilier județean. În perioada urmatoare se va lua decizia de înlocuire a acestuia”, spune, public, PNL Timiș. În aceeași situație s-a aflat și un alt consilier județean PNL, este vorba de Roman Călin. Și acesta a fost exclus dintre liberalii timișeni și, acum, trebuie să lase unui fost coleg de partid fotoliul de consilier județean.

credit foto Pressalert

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Sergiu Miat 307 Articole
Author

5 Comentarii

  1. Și el care a slujit prin devierea autostrăzii ca să ajungă și în Timișoara, să rămână fără colegiu ca Agamiță ? Nu se putea așa ceva !

  2. Sustinătorul și stâlp al propagandei băsiste , prin afacerile ilicite făcute, abuzuri și corupție marca PD autotransferat în PNL ar merita un lung concediu de odihnă în stațiunea urbană „Popa Șapcă-Timișoara” ! Dar cine să-i asigure bilet ? Justiția Rommână o glumă sinistră !!!

  3. (editat) asta imi aduce aminte de cel care zicea atunci cind era apostrofat ca maninca cacat:
    „Mai maninc doar pe astia 2 ca sint calzi”

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.