Altă teroare peste țară

Funcționează și există nenumărate mijloace de a difuza nenorociri. Nu mă refer numai la manevrele politice, la publicitatea mincinoasă, ci și la informațiile economice, la obiceiurile la modă, la falsuri politice și de consum care năvălesc de peste tot. Și, mai ales, la prostul gust. Luați asta, alegeți aia, faceți așa, încearcă noutatea cutare, cumpără cealaltă, pariază pe ăla….
Absurdul este total.

-„Dacă tot pierdem, măcar să cîștigăm”, strigă un clovn într-un apel la pariuri.
Plouă cu programe de Bulă în epocă modernă. Cine zice că politicienii sunt campionii mediocrității și ai prostiei? Numai ei bat cîmpii? Cît la sută dintre cei tineri se mai uită la politică? Cîți mai urmăresc televiziunile de știri, așa cum sunt ele?

Cei tineri sunt bombardați din toate părțile cu ispite, îndemnuri, propuneri și informații false. Lumea cu pretenții zice că au fost inițiate diverse campanii de contracarare a acestora, deși șansele de a zăgăzui falsurile și aiurelile sunt minime.

Cei care n-au putut parcurge programe de educație și de instrucție și n-au putut trece probele pentru diplome profesionale sau intelectuale ocolesc testele și ocupă poziții de circari influenți. Se cîștigă enorm din asta, asaltînd naivii cu imaginația lor șchioapă, cu logica lor strîmbă, cu convingerile lor scoase din mînecă și din urechea porcului.

Noua categorie de trompeți rage peste tot pe net și pune umărul la noi reguli de comportament, la vînzarea produselor inutile, contrafăcute sau la promovări de consumuri periculoase. Pe net, România este invadată de influenceri de doi lei cu sute de mii, chiar și milioane de urmăritori. Ei se așază în poziția de vedete, de modele, de descurcăreți de geniu. Ei conturează și în țara noastră noile modele de succes story după tipicul american.

Lozinca lor vine din convingerea că, în afara beneficiului, nu mai contează nimic. Adică banul. Indiferent ce cînți, ce recomanzi, ce zici, ce promovezi. Succesul se măsoară la casierie, zic ei, nu în performanțe profesionale atinse cu respectarea normelor, mai ales a celor morale. Influența fraților Tate este deja proverbială. Școala lor a funcționat ca un magnet pentru victime și proști. Ei s-au ales cu banii, cursanții cu paguba.
-Dacă n-au experiență și nici minte, taxează-i pînă rămîn calici!

În ciuda faptului că pînă acum nu s-a îmbogățit și nu s-a deșteptat nici un cotizant, afacerea continuă. Vorba aceea, mama proștilor este mereu gravidă! Ei alcătuiesc plutoanele de buză umflată încremenite în fața colectorilor de taxe pe prostie. Influencerii bat logica, legea morală și dreg enormitățile cu viteza spiridușului. Ei sunt un soi de năut, de surogat pentru gîndire. Vrăjesc, creează iluzii, falsifică argumente și construiesc o altă magie a succesului, ispititoare pentru cei săraci cu duhul.

Plouă peste țară cu mediocri gălăgioși și nu avem nici instituții publice, nici ong-uri, nici grupuri morale care să-i lămurească pe cei vizați. Academicienii se zburlesc cînd aud de vedetele netului, iar universitățile decid că ei nu există. Nici biserica nu mai luptă. Cei tineri sunt bombardați de discursuri pompoase și de impostori, de șarlatani și de limitați cu tupeu, de prefăcuți în delir, dotați cu talentul persuasiunii.

De pe net, de pe insta și de pe tik tok năvălește o lume care controlează banalitățile, prostiile și grosolăniile, falsurile și maimuțărelile. Ea este pe cale să dea tonul și să conducă.
Pe lîngă cîrpacii de influenceri din politică, pe lîngă cei din presă și din televiziuni, cei tineri sunt mai degrabă captivii hoardei de super-mediocri de pe net, cu sute de mii și milioane de susținători.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 71

93 de Comentarii

 1. Escrocii despre care faceți vorbire sunt mult mai bine calificați decât prostologia politică care e și ea escroacă dar fără talent.Și cum România e țara aparențelor prin excelență, de multe ori chiar și-n mediul academic(vezi grămada de dottore) Tik -Tokul nu face altceva decât să pună lupa pe rahat și să-l vopsească, să-l împrospăteze, să-l facă mai îmbietor într-o societate care s-a exfoliat deja în straturi, având la bază „jmekeria”.Cauți jmekeria? Sunt peste tot.În justiție, poliție, politică, administrație, lumea interlopă, manele, bombardieri, cluburi, varii paraziți de lux, stâlpi de birt cu pensii de boală etc.Societatea clădira pe minciună se destramă, indiferent cât vrei să dai căprăria jos din pod.China e un exemplu, SUA nu e mult în spate, Rusia mai are câțiva anișori, Occidentul e pierdut, Orientul,Africa se tribalizeaza, America de Sud merge din sărăcie-n sărăcie, Japonia se depopulează, Australia se va scinda.Elitele sunt exclusiv financiare și visează o putere pe care sunt prea proști că s-o gestioneze.Intrăm într-un nou Ev Mediu timpuriu din care nu știm cum și câți vor mai ieși.Viitorul e over.

 2. Ce găsim noi vois, atrăgător și exemplificativ cititorii Editorialul semnal de alarmă despre “ șarlatani prefăcuți în delir, dotați cu talentul persuasiunii”
  “Petrece 8 Martie în Constelația Evenimentelor Fabuloase! “

 3. de acord cu articolul. totusi educatia nu ne-o face nici televiziunea, nici stirile si nici platformele sociale, atat timp cat exista parinti si bunici care taie legatura cu idiotizarea, da? asta face educatia: te ajuta sa iti dezvolti abilitatea de a FILTRA INFORMATIILE. prostia face valuri web. in SUA de cand au aparut calculatoarele si jocurile. „magia”. da, ne-a placut, am jucat, ne-am amuzat, insa nu ne-am „mufat” la imbecilizare. aceasta magie este adusa in perspectiva distrugerii invatamantului. altfel nu ar functiona acest mecanism de idiotizare. toate acestea Domnule, nu justifica sub nici o forma DICATURA – cenzura informatiei. EDUCATI-VA COPIII SI NEPOTII SA GANDEASCA. CRITIC. ANALITIC. credeti ca dictatura va va educa copiii? ii va re-eedu-ca, da. istoria manipulatoare si falsa. asta invata copiii in lume. PESTE TOT. religia este POLITICA SI PUTOARE. si stiti cu totii asta. si de aici tavalugul minciunii, manipularii si #idiotizarii. o masa idiotizata va fi usor convinsa ca „este mai bine” sa nu aiba acces, sa nu mai gandeasca: las’ toaaashe ca gandim noi pentru tine, iti spunem noi ce este bine si ceste rau…totalitarismul vine cu „binele”. Va doresc ce imi doresc si mie: LIBERTATE.

 4. Trebuia sa-mi iau bobarnacul ca sa-mi fie de invatatura de minte.

 5. Doar nu vreți să ne spuneți că influensării sînt de capul lor cînd nici comentariile la articole, în mare parte, nu sînt de capul lor.
  Iar după contoarele iutub și tic-toc nu te poți lua. Se pun mai multe sau mai puține la comandă. Nu vorbesc de voturile cele plătite ce pot fi, mă gîndesc, cu sutele. Vorbesc de cele cu sutele de mii și milioanele.
  Cînd vom ști de vecini că trăiesc din iutub precum știm de vecini ce trăiesc din taximetrie poate o să cred.

 6. Nu e nici-o problema, dle Nistorescu! Cenzurati pentru ca sunteti pe maini bune cu Ciolacu. Cu cat mai putine voci si pareri, cu atat mai bine!
  Guvernul nu e suspect de nimic, va vine pensia la timp si important nu e de unde si din ce bani vine, ci ca vine.
  De ce adica sa va intrerup eu somnul bun? De ce sa-mi bat eu adornatul de capsor cu problemele voastre?
  Hai ca am priceput ca toate articolele sunt la bascalie, si cu vrajitoarea, si acesta de acum. De fapt va supara insistenta si existenta mea. Cel mai bine ar fi sa va las sa va conversati cu cei cu care aveti mai multe idei in comun.
  Prpblemele cu care altii s-au confruntat, nu inseamna nimic pentru nimeni. Asta a afirma acest articol. Sunt privite ca demagogie de media. „A nu, la noi niciodata ce li se intampla altora!”
  Aliluia ca am lamurit si aceasta spinoasa!
  Va place cu rusii, si puteati sa fiti onest de la bun inceput sa spuneti ca vreti cu rusii si de partea lor.
  Asta-i tot! Mai departe nu aveti nici puterea, nici intelegerea. Mergeti pe drumul ales! Si eu pe al meu!

 7. Maestre, daca au reusit ei sa vanda venin sub denumirea de vaccin. Si ce influenceri au avut; ministri, primministri, presedinti, sportivi, artisti, toti toba de microbiologie in cap.

 8. ‘ Adică banul. ‘, ăsta este scopul final al tuturor (bogat-sărac, putere-opoziție, stat-uniune de state, ș.a.m.d.) indiferent de mijloacele prin care se ajunge la EL. Modul prin care este dobândit reprezintă o altă discuție.

 9. Și măRog ce mai Zice ?
  EPOLETII ? SPECIALII ? Ciripitorii ăia trimiși de SeKooKoo să facă 2 perfectionări la CEPEcaca ?
  măRog…😜

 10. Astia sunt ca dependentii de droguri. Cum ca statul nu face nimic sau destul sa-i salveze, de parca statul le-a bagat drogurile pe gat, nas sau in vena nu si le-au bagat ei. Mai descopera politia cate o proasta conducand afumata dar cu un numar nejustificat de mare de followeri pe net. Ce urmareste turma sa se uite in gura patzachinei greu de justificat. Un program „educational” de condus cu substante la bord..

 11. Râde ciob de oală spartă. Curios, unde există o mamă a proștilor, există și jn tată. Nistorescu nu a fost nici-nici. Sau nu stim noi. Anca Alexandrescu a facut rferire la deontologul nistorescu, fără să îi rostească numele. Îl lasă pe procesoman să fiarbă la foc mic, în suc propriu. Halal misogin, îi pute tot ce face zilnic, dar e obisnuit cu mirosul propriu. Nistordscu e un sconcs al presei,care se crede păun.

 12. @crocodilul satul:
  Ai mancat doktorskaya? Ragai acum de placere? Chiar ca nu meritai link-ul dat!

 13. Cand sistemul sorosist-progresist care conduce tot vestul minte pe toate canalele TV si in toata presa pe care a pus mana oamenii se refugiaza pe WhatsApp si Tick Tok. E normal. Pentru cei care nu sunt pregatiti si nu inteleg ce se intampla sau cred tot felul de prostii exista intodeauna selectia naturala!

 14. În vremurile de curând apuse se spunea că tinerii „e” buni da-i strică anturaju’. Tinerii ăia au ajuns acum părinți, iar pe copiii lor (care este și ei buni) îi strică influencerii.
  Trdiție dom’le.

 15. Pai asta-i ” tehnologia” . Bombardati din toate partile cu fel de fel de” stiri” , ei, nu mai apuca sa gindeasca . ” gindesc ” pentru ei ” influencerii” , parerologii si ONG-urile. Vorba aia : ” Cap ai ,minte ce-ti mai trebuie ” ?spunea cineva cindva : ” Si dintr-o carte proasta , poti invata ceva ” ! De pe tik-tok , fb, etc ce sa-nveti ?Mai bine sa gindeasca ” Ion ” al lui maCiuca decit ei !Nu-s impotriva tehnologiei , dar comoditatea pe care ne-o ofera , ne face sa nu mai gindim. cu neuronii nostri.

 16. Indiferent de ceea ce sustine crocodilul, vaccinarea este ortodoxa fiind zugravita din timpuri stravechi.
  Sf. Gheorghe spre exemplu, vaccina crocodilul fidel cu un ac precum o sulita. Daca s-ar fi putut, i-ar fi dat posirca de cocktail de anticorpi pe care insasi potaia sa, crocodilul, a conceput-o ca remediu.
  Dar nu, pacientul nu-si recunoaste lipsa de rabdare si cum presa chiar el pe altii cu furca.
  Astfel acum cand vaccinurile i-au impins 🍹 sub apa, vaccinurile sunt Inca venin. Problema sa, nu a mea!

  Sa revenim! In icoanele ortodoxe apare din timpuri imemoriale profetia vaccinurilor.

 17. Toata „operatiunea” e perfect si in mod criminal organizata. Tembelizarea programata a maselor e savant (?) pusa in aplicare, scopul final e ca oaia sa intre linistita si cu zimbetul pe buze, inchipuindu-si ca paseste pe Poarta Raiului, atunci cind se izoleaza in cabina de vot, nestiind ca de fapt a intrat pe poarta abatorului …

 18. Intr-o tara in care prostia este endemica, nici nu se poate sa nu existe profitori de pe urma celor care pun botul la toate intoxicarile……[Rumburak]

 19. Postăkel Gudurău, bun comentariul tau!

  Era pe vremea lui Ceasca. Intr-o discutie, o colega spune, dar ce avem o singura zi libera pe saptamana, (Duminica) si atunci vrei si tu sa stai cu barbatul tau. Asa ca dupa ce mancau de pranz, isi trimitea copilul afara, la joaca… Copiii aceia sunt parinti acum. Meseria de parinte nu are pauze.

 20. Daca toti oamenii ar fi la fel de inteligenti n-ar exista piramida lui Maslow. Dar nu sunt.

 21. În viața omenirii, a popoarelor, a indivizilor se succed, neîntrerupt, ordinea si dezordinea, liniștea sociala si agitația, epoci cu concepții politice, economice, morale dominante urmate de altele browniene, de haos.
  Evoluțiile sunt obiective, dar și dirijate, manipulate.
  Suntem într-o etapă extrem de tulbure, în care masele sunt deliberat debusolate de bombardamentul mediatic, politic, cultural, moral sub care trăim, negându-se valabilitatea oricăror criterii de orientare, selecție și de valoare. Absolut toate sunt valabile și valoroase.
  Nulitațile acced in funcții politice fără opreliști, popoarele sunt tot mai divizate si învrăjbite între ele sau în interiorul lor.
  Rescrierea si răstălmăcirea istoriei sunt permise oricărui neavenit.
  In sculptură oricine suprapune … trei pietre este mare sculptor. Daca exhibi în scris sau in film…o tulburare sexuala se câștigă premii. Idem în pictură, muzică, modă …bucatareală.
  Discernământul, opiniile și acțiunile colective sunt … periculoase pentru unii.

 22. Proiectul de țară al României: prostia

  Există oameni extraordinari în această țară. Există tineri deștepți, există profesori și cercetători dedicați, există medici care sunt gata să-și dea viața pentru semeni, arhitecți care construiesc viitorul, avocați care mai cred în dreptate. Există oameni de toate vârstele care au intrat în politică sperând că pot îndrepta moral (insist: moral, nu politic) ceva din năravurile putrede ale celor din jur. Există elevi și studenți care sunt adevărate miracole în marasmul din jur. Există scriitori, există poeți, există artiști, există cineaști.
  Dar peste toți acești oameni se întinde osânza spectrală a lui Șoșoacă, …plus as zice,obrazul gros a unui Simion dezaxat… care otrăvesc zi de zi, ore în șir, fără încetare, de ani de zile, orice ar putea părea sănătos, curat, optimist.
  …E foarte posibil … să continuăm să ne prăbușim câtă vreme cei mai mulți dintre oamenii buni vor alege (repet: vor alege deliberat, conștient, interesat) să tacă și să-și întoarcă privirea de la revărsarea toxică de ticăloșie din jur.(media-mai 2021)

 23. Distrugerea mentalului uman este acum atât de avansată încât cabala elitistă a reușit să stabilească un stat proto-polițienesc fără ca oamenii să spună măcar un ,,zât” împotriva lor. Este nevoie de puteri ,,avansate” de discernământ pentru a le vedea prezența, așa cum a fost ascunsă activitatea lor subversivă. Oricine vorbește despre o cabală este imediat respins ca paranoic, extremist de orice tip și devine persona non grata în cel mai scurt timp. Deși paranoia, în acest caz, pare să fie capacitatea de a lega evenimente care aparent nu sunt conectate. Ești inteligent nu pentru că crezi că știi totul, ci pentru că ești capabil să pui sub semnul întrebarii tot ceea ce știi.

 24. Agentiile de publicitate au distrus presa si au creat mizeria asta. Alcatuit din niste (editat )si din niste smecherasi verosi, patronatul acestor entitati este responsabil pentru infectarea Romaniei.

 25. Ce se intelege din tzipatul sfasietor al lui Nea Cornel in fatza unei realitati zguduitoare? In primul rand ca URASTE BANUL si pe cale de consecinta CAPITALISMUL, ceea ce e ca naiba la cineva de „dreapta” cu reflexe de „stanga”…MEDIA SECURISTA nu poate da altceva decat propaganda si surogaturi si Nea Cornel nu pricepe acest ADEVAR ELEMENTAR!!! La fel cum nu pricepe ca SECURISTII NU POT FI CAPITALISTI AUTENTIC pentru ca ei nu si-au creat firme prin EFORT PROPRIU si eventual al mai multor generatii, pe o IDEE de afacere sau pe o INVENTIE TEHNICA!!!

  MEDIA fiind sub controlul Securitatii, ca si toti STALPII SOCIETATII PSEUDODEMOCRATICE, face singurul lucru pe care-l stie de mai multe generatii, AGITATIE si PROPAGANDA pentru DEZBINAREA SOCIETATII in sensul CREARII DE TABERE BELIGERANTE…Fratii „americani”
  nu puteau initia nimic fara APROBARE si COTIZARE, ba chiar se poate avansa suspiciunea rezonabila ca AU FOST INVITATI!!!

  Ce folos ca Nea Cornel e curat fiind singurul NEINREGIMENTAT daca se afla sub influienta nefasta a unor PROFI fatza de care simte un respect aproape religios, indiferent ce MISTIFICARI emaneaza? Cea mai cumplita MISTIFICARE ce BLOCHEAZA „reconstructia reala a statului” fiind aceea cu „democratia” instaurata in 1989!!! Stiind din istorie ca PUCIURILE MILITARE nu pot conduce vreodata la instaurarea democratiei, indiferent daca puterea se cedeaza „civililor”, mai ales daca „civilii” sunt VECHI AGENTI SOVIETICI!!!

  De altfel, NICIODATA IN ISTORIE PUCISTII NU AU PREDAT PUTEREA U-Z-U-R-P-A-T-A direct civililor, intotdeauna, daca intentiile au fost cinstite, democratice, PUCISTII AU PASTRAT PUTEREA pentru A ORGANIZA ALEGERI DEMOCRATICE!!!

 26. Se întinde ca un cancer negru de 35 de anu, hoția, vânzarea de țară, exodul, mizeria! Șunca celui cu 4 stele, inept, idioten, scuipă diplomele medicilor, arhitecților, inginerilor! Cumnatul Prostănacului,Prostănacul mare slugoi la NATO, este în Turcia, fugit de Justiția romana! Ce-i de colo 12 milioane de Euro furați de la Eximbank? Sebastian Vlădescu cu 24 de milioane de Euro furați de la Armată? Un fleac, m-au ciuruit! Mitică Buzatu cu 250 000 de Euro în 5 minute? Suna un prieten dacă ești pe „drojdie”! O fi drojdia cu care prostul României face covrigi cu apă caldă și făină albă? Eu Margelatu văd cum 100 de lei e hârtie de șters la cur supt înaltele idealuri Național- Socialiste pesediste! Eu Margelatu cred că dacă se reintroduce pedeapsa cu moartea, 99,999% din Clasa Politică e la Ghencea doi!

 27. Ce comentarii bune! Impresionant!

  Istoria in bucle. Intoarceri, reintoarceri… Oameni providentiali?

  Apostolul Petru încearcă să fugă din Roma în vremea persecuțiilor împotriva creștinilor in timpul imparatului roman, Nero. Pe drum, i-ar fi ieșit în cale Iisus Hristos, pe care Apostolul îl întreabă „Quo vadis, Domine?” . Mântuitorul i-ar fi răspuns „La Roma, ca să fiu răstignit din nou”.

  Ce vad eu? Un atac la civilizatie si multi contemporani se bucura. Razbunari mici in fata unei istorii mari si, din pacate, „mulți dintre oamenii buni vor alege să tacă și să-și întoarcă privirea de la revărsarea toxică de ticăloșie din jur” (Margelatu).

 28. Paduchele nu traieste daca nu intalneste jegul si nesimtitii.
  La fel nici intoxicatorii actuali n-ar prospera daca n-ar intalni imbecilii care pun botul……[Rumburak]

 29. Cred, sunt convins că dacă covrigarul analfabet din Buzău va fi în continuare PM, Complexul Militar Industrial American va fi ca o floare în splendoarea dimineții, spitalele din România în schimb, nu vor avea nici măcar soluție perfuzabila NaCl 2%. Se va muri de la o simpla răceală! Se fură supt psd-pnl la cote de neimaginat în toată Istoria României, aia scrisă și aia nescrisă! Tăvălugul lăcomiei peste Industrie, Resurse, nimic nu scapă! Nimic, NI-MIC! Bioterre și Ecologice din metru în metru că activul de partid PSD-PNL să fie școlit în hoție, corupție, vânzare de țară! După noi/Noe potopul…

 30. noroc ca Cotidianu mai face nitzica Cenzura
  din cand in cand
  asta vrea sa spuna maestru?

 31. Rămâne un mister, înca neelucidat de marele … pulitolog … Șarlă, cum de supraviețuiesc investitori olandezi, germani, francezi, americani, indieni etc în România condusa de … „civilii”, VECHI AGENTI SOVIETICI, KGB-GRU-COMINTERN-NOMENCLATURA ???
  Mult Iubitul și Stimatul Varan n-are nicio teză de doctorat la temă ?
  Aștept dezvăluiri din puțul gândirii sus-pomenitului Șarlă.

 32. …am avut o institutie al carei rol tocmai asta era, sa previna aparitia acestui gen de profitori: se numea scoala!…poate nu folosea ca motto romania educata pentru ca asta facea, educa, ii invata pe oameni sa gandeasca…dar autorul articolului stia deja raspunsul…chiorul, votat de doua ori…dulapul, de doua ori…premieri, covrigari, generali gangavi, sefi prin parlament, genul zgonea…si nu toti cei care i-au votat pe cei din urma urmaresc paparudele la care face referire articolul…singurul lucru pe care-l au in comun si primii urmaritori, si votantii este prostia…punctum…

 33. CAUZA:
  Colapsul PROGRAMAT EDUCATIEI Autentice și pus în OPERA de catre SLUGILE Interne ale LIFTELOR Dreacuu’ EXTERNE.

 34. Odata cu imbecilizarea prin manelizare facuta de televiziuni 90 si 2000, ce alta imbecilizare mai era normal sa vina, cea corecta politic adusa din UE si NATO. Guvernul proeuropean sustinator 🌈, jocuri de noroc si videochat, condusi plagiatori si covrigari aprobat si impus de SUA si Ursula.

 35. Super ,comentariul lui marin,07:41,despre rolul celor 7 ani de acasă.Daca nu-i avem,oamenii cad in plasa unora ca Eduard M😜tZ ot CZern😜witZ,care catu-i ziua de mare ,indiferent de subiect îl pomenește pe acel magistrat Rog.Ca e vorba de Rusia,Putin, războiul din Ucraina,despre sosoci,despre nevasta-sa(sper că nu-i însurat sa mai nenorocească un încă un om) tot la Rog revine.Cititi jegurile revărsate de acest om pe forum și vă veți crucii.Cred că maimuțoiul se culcă cu Rog și se trezește cu Rog.Si pe farfuria dansului,dar ce!…și pe lingura și furculița scrie Rog.Si pe hârtia igienică scrie Rog.In fata acestui exercițiu de zeificare,in locul lui Rog, i-aș propune o întâlnire între patru ochi cu acest frustrat. Copiii brazilieni,de acum cinzeci de ani se considerau super împliniți sa se întâlnească cu Pele.Asa este și cu bietul Eduard.Fiindca este copil in gândire propun sa facem o chetă și să-i cumpărăm o minge de plastic pătrată(de la cap patrat(,pe care sa scrie pe toate suprafețele ROG.Cand va trece pe la Marghita îl voi invita la o cafea.Pe căniță va scrie,ați ghicit,ROG.Imi cer iertare postacilor raționali daca am fost prea sulfuros cu acest individ.S-a mai întâmplat în istorie unor oameni de nimic,bine muștruluiți,sa devină oameni de caracter.

 36. @Vanatorul de troli -daca îmi permiteți o deviere de la subiect:cum interpretați ieșirea AUR în legătură cu pretențiile teritoriale vizavi de Ucraina?.Si,de asemenea,cum interpretați ieșirea ungurului suveranist (îmi scapă numele)legat de același subiect?.Respectul meu îl aveți indiferent de răspuns.

 37. „NICIODATA IN ISTORIE PUCISTII [cei din Monstruoasa Coalitie] NU AU PREDAT PUTEREA U-Z-U-R-P-A-T-A direct (in anul 1866) civililor [ROMÂNILOR cei PAMANTENI/acelasi POPOR cu CEL de la Revolutiile din 1821, 1848 si Unirea de la 1859], intotdeauna, daca intentiile au fost cinstite, democratice, PUCISTII [cei ‘regalisti’] AU PASTRAT PUTEREA pentru A ORGANIZA ALEGERI [pseudo-] DEMOCRATICE.” (Citat a la Charlie, cu adaugiri minore [intre paranteze drepte] dar necesar lamuritoare).

  NOROC cu ANUL 1947, cand POPORUL nostru cel PAMANTEAN/cel stravechi ROMÂNESC, a alungat U-Z-U-R-P-A-T-O-R-I-I cei STRAINI de NEAM stravechi PAMANTEAN/ROMÂNESC si de TARA straveche PAMANTEANA/ROMÂNIA (cea de la 610 AD, ACEEASI cu cea incepand din anul 1859). PUTERE, a ROMÂNILOR din ROMÂNIA, intarita si prin Revolutia ROMÂNA din anul 1989 !

 38. „Faţă cu guvernele economice, modeste, harnice ale Domnilor români de la 1821-1857, faţă cu guvernul de emancipare politică şi socială a lui Cuza Vodă se va-ncepe de-acum înainte, în zilele lui Carol Îngăduitorul, o a doua ediţie a fanarioţilor.” (în editorialul („Se-nţelege că. după manifestul… ”) din Timpul, 25 martie, 1883; M. E., Opere XIII, p. 279) .

  „NICIODATA IN ISTORIE PUCISTII [cei din Monstruoasa Coalitie] NU AU PREDAT PUTEREA U-Z-U-R-P-A-T-A direct (in anul 1866) civililor [ROMÂNILOR cei PAMANTENI/acelasi POPOR cu CEL de la Revolutiile din 1821, 1848 si Unirea de la 1859], intotdeauna, daca intentiile au fost cinstite, democratice, PUCISTII [cei ‘regalisti’] AU PASTRAT PUTEREA pentru A ORGANIZA ALEGERI [pseudo-] DEMOCRATICE.” (Citat a la Charlie, cu adaugiri minore [intre paranteze drepte] dar necesar lamuritoare).

  NOROC cu ANUL 1947, cand POPORUL nostru cel PAMANTEAN/cel stravechi ROMÂNESC, a alungat U-Z-U-R-P-A-T-O-R-I-I cei STRAINI de NEAM stravechi PAMANTEAN/ROMÂNESC si de TARA straveche PAMANTEANA/ROMÂNIA (cea de la 610 AD, ACEEASI cu cea incepand din anul 1859). PUTERE, a ROMÂNILOR din ROMÂNIA, intarita si prin Revolutia ROMÂNA din anul 1989 !

 39. Greu de combatut tabloul apocaliptic pe care il faci Romaniei . Si inutil , caci este realitatea pura . Felicitari !

 40. NOROC cu ANUL 1947
  Depinde cum este privit din ce parte. De pe tanc sau de pe margine.

 41. @doru popescu,chiar nu credeam că te califici pentru a da încă un exemplu,primul era capul patrat Eduard,de informare anapoda și de lipsă a celor 7 ani de acasă.Dumneata Contesti,in ciuda evidențelor,că România a călcat în modernitate odată cu începutul regalității ,imediat după unirea cea mică (primul rege Carol întâi).Și apoi mai comiți,imbecil,o gogonată:adică instaurarea comunismului în Romania a fost o binecuvântare.Unde ai învățat istorie, sosoc inept? Nu ți-e rușine să afișezi asemenea măscări pe acest forum?.Gata ,deja l-ai împuțit cu dejecțiile tale,lumea se tine de nas că sa nu sucombe inhalind materialul toxic.Vana de bou nu mai sta așa liniștită pe perete,mă neliniștește și pe mine de ce-ar putea să-ți facă.Dute la culcare!

 42. Domnilor: vânătorul de troli,salvamar,Paulian Ionescu ,va rog ,sariti-mi in ajutor.Pe mine nu mă va crede,deoarece sunt european până în măduva oaselor,am mai putina credibilitate decât domniile voastre.Este vorba de doru popescu care aruncă nucleara:contesta modernizarea statului român în cei aproape 80 de ani de guvernare regală,precum și lăudarea regimului impus de sovietici cu tancurile,după 45′.Nu cred că puteți sta nepăsători in fața acestei manipulări grosolane.Ghita,cel din Marghita.

 43. NOROC cu ANUL 1947 … DIN PARTEA POPORULUI nostru (cel PAMANTEAN si STRAVECHI) de tip ROMÂNESC ! SI-A RECUPARAT TARA cea PAMANTEANA (dupa definitia lui Vladimirescu) …
  PENTRU a defini PATRIA … doru popescu FOLOSESTE doar DEFINITIA cea NAȚIONALA si PAMANTEANA a NEAMULUI NOSTRU, cea a lui Tudor Vladimirescu din timpul REVOLUTIEI NAȚIONALE din anul 1821 … „PATRIA se cheamă POPORUL, iar nu tagma jefuitorilor“.
  Si de aceea POPORUL cel PAMANTEAN s-a revoltat (in 1821) doar din cauza „cumplitelor patimi ce suferă din partea unirii pământenilor boieri, cu cei după vremi trimiși domni și ocârmuitori acestui norod“ … „pesemne dumneata pă norod cu al căror sânge s-au hrănit și s-au poleit tot neamul boieresc, îl socotești nimic, și numai pe jefuitori îi numeri patrie”.

  AM INVATAT asta , de la T. Vladimirescu/Revolutia din 1821 contra domniilor fanariote, de la Balcescu/Revolutia din 1848 de REDESTEPTAREA a NEMULUI nostru cel ROMÂNESC, de la Cuza/UNIREA cea PAMANTEANA a TARAMULUI nostru ROMÂNESC, precum si de la EMINESCU citire:
  „Faţă cu guvernele economice, modeste, harnice ale Domnilor români de la 1821-1857, faţă cu guvernul de emancipare politică şi socială a lui Cuza Vodă se va-ncepe de-acum înainte, în zilele lui Carol Îngăduitorul, o a doua ediţie a fanarioţilor.” (în editorialul („Se-nţelege că. după manifestul… ”) din Timpul, 25 martie, 1883; M. E., Opere XIII, p. 279) .

 44. @ Ghitza ala cu vina de bou, mai tripilicule , tu dai lectii de moralitate ?Si ce pretentii teritoriale fata de Ukruina visezi ? Daca esti roman nu ai vrea sa se intoarca teritoriile respective ,pierdute prin raptul numit ” Pactul Ribentropp-Molotov” .Suina , ar fi cazul sa-ti vezi de ” Cinci cotetze” . L-ai intrecut pina si pe @ Charlie….Sau tu esti un apendice al lui Sharla ?Dupa dejectiile tale cu Ukruina , te mai numesti roman ? Si, rapandula, este prea mult spus despre tine.

 45. De ce ar fi tinerii mai infantili decat cei de 75 de ani si 50 de ani de activitate sau de absolventii de la UBB Cluuuj ? Banuiesc ca n-ai argumente, motiv pentru care ma opresc la o simpla observatie. Citeste-l pe Charlie, mascota aleasa de voi, acolo gasesti toate raspunsurile !

 46. Despre ISTORIA cea STRAVCHE a POPORULUI nostru cel PAMANTEAN (format acum 8.000 de ani dpv. genetic) din zona Marghitei …

  26886.01 Situl preistoric de la Marghita. Aşezare Preistorie, Eneolitic (Epoca Cuprului0/(5000-3000 BC). În localitate au fost descoperite unelte din piatră neo-eneolitice.
  Bibliografie Maxim, Zoia, Neo-Eneoliticul din Transilvania. Date arheologice şi matematico-statistice, 1999, nr.589 [Publicaţie] (sursa fişei de sit).

  Cui ii se pare ca NEAMUL nostru cel STRAVECHI si PAMANTEAN din zona Marghitei (cel care TRAIA acum 6000 de ani, intr-o epoca neolitica, matriarhala si comunitara inca) … AVEA NEVOIE sau ARE NEVOIE de ‘regi straini si nevolnici’ pentru a TRAI si a CREA propria sa SPIRITUALITATE, propria sa CULTURA si propria sa CIVILIZATIE de tip ANCESTRALA si MODERNA ?
  NIMENI si NICIODATA ! DEH … ISTORIA NEAMULUI NOSTRU CEL STRAVECHI si PAMANTEAN … BATA’L VINA !

 47. @batalionul de vivandiere,nu pe tine te-am intrebat.Ar fi si culmea!Juisezi,nu-i asa ca te baga si pe tine cineva in seama?Trol prorus,canta la alta masa.Esti ,si tu in randul tutarilor imbecili de teapa lui Eduard,axon ori doru popescu.Tu iti iei lumina de la balena Sosoaca.E ultima data cand iti pomenesc numele afurisit de trol putinist puturos.

 48. Gruparea teroristă islamică ISIS a revendicat, duminică seară, atacul comis duminică într-o biserică catolică italiană din Istanbul în timpul slujbei. În urma atacului a fost ucis un cetățean turc de 52 de ani. La slujbă participau circa 40 de persoane, printre care consulul general al Poloniei la Istanbul, Witold Lesniak, şi familia acestuia.

  Agenţia Amaq, afiliată jihadiştilor, a transmis un comunicat în care afirmă că „doi combatanţi ai Statului Islamic au desfăşurat un atac armat împotriva unei biserici creştine” la Istanbul, după care autorii „s-au retras teferi şi nevătămaţi de la locul operaţiunii desfăşurate ca răspuns la apelul liderilor Statului Islamic de a ataca evreii şi creştinii pretutindeni”.

 49. …pt investitor, la prima intrebare: aur nu a facut niciodata un secret din faptul ca, prin doctrina este, printre altele, partid unionist…acum, o metoda foarte eficienta de manipulare, si foarte des folosita este decupajul, adica scoaterea unor fraze din context si alipirea acestora in asa fel incat sa schimbe total sensul, sa serveasca falsei teme induse de cel care manipuleaza…va rog sa cititi intai discursul lui claudiu tarziu, simion si veti vedea ca nicaieri nu se induce ideea de recuperare a acestor teritorii prin forta…de altfel, chiar in tratatul de buna-vecinatate cu uicraina este prevazut faptul ca acesta trebuie reinnoit la o perioada de timp, parca 10 ani…asadar, chiar nu sunt pretentii, deja granitele, asa cum au fost ele stabilite dupa 45 si care au asigurat totusi, de bine de rau o pace relativa, sunt contestate din ce in ce mai mult de majoritatea tarilor…de ce credeti ca a fost incurajata autonomia pe criterii etnice?…nu exista tara pe continent care sa nu aiba cel putin o minoritate, fie ca recunoaste sau nu acest fapt…singurul repros care poate fi facut este acela al momentului ales pt a face acest gen de declaratii…cat priveste discursul politicianului maghiar, doar o coincidenta, ei spun aceste lucruri de cel putin doua/trei ori pe saptamana…

 50. …pt investitor, a doua intrebare…eu judec totdeauna prin prisma rezultatelor…aici putem face o analiza comparativa, dupa ce se stabilesc in mod clar indicatorii care trebuiesc luati in calcul…daca vreti sa aflati adevarul obiectiv, trebuie sa alegeti repere din toate domeniile, economic, politic, social, medical, educational, regimul proprietatii samd…si, partea mai grea, sa tineti cont si de contextul international…daca veti face acest lucru, fara a fi tentat sa obtineti un rezultat dorit, subiectiv, veti descoperi lucruri care va vor bulversa, va vor zdruncina credintele si convingerile vechi…dar multe date din acea perioada nu se mai regasesc decat prin carti, prin biblioteci…asa, ca si exercitiu, puteti compara perioada 45/89 cu 90/2024…singura diferenta notabila intre cele doua consta in faptul ca ne schimbam regii la 5 ani…

 51. @Vanatorul de troli-multumesc.(…remarc nuanta ,,ingurul repros care poate fi facut este acela al momentului ales pt a face acest gen de declaratii…”

 52. Hai, bărbații golani se mai și înjură între ei …
  Bă, ghita(educatia este antidotul), da’ să te legi de înfățișare și să-i zici unei femei … balenă ?!
  Te cheamă … ghita, da’ chiar ești porc ?!
  Dacă le-aș comenta pe … mă-ta și nevastă-ta numindu-le … scroafe, ți-ar place ?

 53. @Asta e
  Poate te interesezi si cine finanteaza ISIS si de ce aceasta grupare cu care „lupta” americanii a fost redusa pana la irelevanta doar dupa ce au aparut rusii in peisaj(SIRIA). Si de ce mai apar doar pe ici pe colo in momente in care licuricii si anumiti aliati ai lor sunt pusi in dificultate. De ce ar lovi ISIS in Afganistan? Se presupune in lumea „civilizata” ca si talibanii sunt niste oameni rai, n-asa? De asemenea poate te interesezi si cine a sustinut si finantat Hamas la greu ca o contrapondere la Fatah. Sursele de informare MSM si de tip „jgheab” se exclud de la sine. Merci!

 54. MIORITA este o oaie care inca nu s-a întâlnit cu berbecul,urmează și după întâlnire devine oaie cu acte în regula ,oaie gravida.

 55. MIORITA,este răsfățată turmei,USR-PartidulTenie ,este turmă ei.

 56. Rareori ma gasesc de aceeasi parte cu dl. Nistorescu/Plaforma Cetatenilor, iar cu ‘omul lui’, Andrei Marga, niciodata. Desi am fost cenzurat la Cotidianul iar comentarii si emailuri ignorate (in privinta continutului lor, restul nu ma intereseaza), un lucru nu s-a schimbat: cred ca are inima la locul ei si, cu limitarile lui, e de buna-credinta.

  Asa ca, da, depling si eu cacofonia de voci la care un om, mai ales tinar, trebuie sa faca fata azi. Ingroparea lucrului care conteaza, amestecarea lui laolalta cu insignifiantul, sordidul si da, gunoiul, e o metoda mult mai eficace de stergere a lui din existenta decit represiunea fatisa… Incerc sa imi dau seama cum ar putea fi transmisa, sau inminata lor, busola aceea interioara care sa te scoata la liman oricare ar fi tentatiile si zmintelile…
  In final, ma incred in batrinul ‘bun-simt’, nu in sens moral, ci in sens de simt comun, ca in Thomas Paine. Simtul acela inascut, busola _instinctului_ moral care, cumva, oricit ar fi de perturbata, pe cai mai drepte sau mai ocolite, uneori chiar traznite, te ajuta sa separi bunul de rau, dreptul de nedrept, si sa faci ceea ce trebuie sa faci indiferent daca din motive corecte sau gresite. Cum a fost si la revolutie, si la covid, cum probabil ca va fi cazul cu toate ‘schemele’ tiranice si totalitare puse la lucru azi…
  Partea proasta e ca, pe aceasta cale, separarea binelui de rau nu se face cu bisturiul chirrughical, ci cu o barda neascutita… Multe se vor duce pe apa simbetei laolalta cu cele rele si nu stim daca limita distrugerii va fi de partea asta a continuitatii sau daca istoria va trebui sa inceapa iar, de la zero, intr-un alt ciclu, care la termenul lui cuvenit va duce la aceeasi repetare…

 57. cib, ce stiu eu si cred ca oricine, este ca teroristii asculta de liderii lor care in acest caz, le-au spus „sa atace evreii şi creştinii pretutindeni” si, cib, oriunde vor ataca, nu vor intreba victimele despre simpatiile lor. Este crestin, este evreu, so pe el!

 58. Cu toții vor ceea ce nu trebuie! Cum adică să îți dea Ciolacu de mâncare? Ciolacu nu „dă”, Ciolacu „împarte”! Lui, sieși, nu este capabil ca să își câștige colțul de pâine și castronul cu Ciorbă, cum să dea la alții? M-am uitat pe Listă Firme, Ministerul Finanțelor! Covrigarul analfabet cu 7 angajați, are cifră de afaceri supt a mea, eu cu 2 angajați? Deci? De ce Covrigarul analfabet e PM, pune cum vrea sula lui, Gunoaie Sociale la ASF pe 17 000 de Euro net lunar, eu prostul Bugetului? Covrigaru’ dictează în România? Cine ii da atâta putere? A luptat la Cotu’ Donului, Stepa Calmuca, Stalingrad? A construit Canalul Dunărea Marea Neagră? Ce a făcut bun României? Ce? Covrigi cu gaură? 12 clase la seral? Bioterra în 1995, când Bioterra a fost acreditată în 1996? Întâi naști, apoi ai raport sexual? Întâi ești bătrân, după 20 de ani ești tânăr? Ești slugoi, cârpă de șters la un terorist arab, apoi PM? Aista’i țară? Aista’i balamuc!

 59. Șube îmblănite mirosind a rachiu prost și a tutun Carpați, sudoare, multă sudoare! Cumpliții ani 90′ Se distrugea România, dintr-o pocnitura de falange, exact în 3 secunde, Adrian Năstase cu Dan Ioan Popescu mai distrugea o Uzină, mai tăiau la fier vechi un combinat! În 24 h 24 000 de posturi tăiate? Cui ii păsa? Cui? Nu ne vindem țara, Mircea Dinescu fă-te că muncești, la sediul PNT-CD s-au găsit droguri și tiparnite de bani! Vremi uitate, miliardari făcuți din Meandrele Concretului! Adrian Năstase la Cornu vă invită ca să ii numărați oule, testiculele, gonadele! Nu fugiți, nu dați grămadă, stați la rând!

 60. @Asta
  Intrebarea e: de cine asculta liderii teroristilor si de unde isi iau marafetii? Mai sapa!

 61. Dl Popescu a câștigat la Loto două lozuri câștigătoare, de 50 000 de lei fiecare! Le-a uitat unde sunt, cine îl ajută ii da 20% din câștig! Dl Ciolacu, câștigător la Naționala României, da 2% din PIB pentru pensii speciale și la clientela de partid! Bani împrumuți de la FMI, Banca Mondială, BERD, dobânda de 10,32%. Talpa țării sufocată de taxe și impozite tace, votează psd-pnl cu 59% intenție de vot! Inchei cu citatul d-lui Petre Tuțea, naiv, Legionar, filozof, mistic ortodox, citez: Am făcut 12 ani de temniță grea pentru un popor de idioți! Am încheiat citatul! Maestre decedat, te-ai trezit târziu, Claudiu Târziu! 12 ani de Jilava pentru ce? Ciucă, Ciolacu? Chiar că ai fost idiot, foarte idiot! Ciucă, Ciolacu PM și matale la 2 metri? La Cocoșatu cu 100 de mici și cu 10 baterii de vin, iți era rău?

 62. cib, m-am documentat:
  Cristian Felea:
  „ISIL – Statul Islamic al Irakului și Levantului, devenit ulterior ISIS – Statul Islamic al Irakului și Siriei Mari (sau Daesh[2]), este gruparea arabă militantă islamică ce a pus lumea pe jar începând cu anul 2014, punând în operă, prin operațiuni militare de anvergură, o doctrină mai veche a Fraților Musulmani, privind recrearea Califatului, așa cum pe vremuri reușiseră omeiazii, abbasizii sau otomanii.

  Ideea de mare califat nu este nouă în lumea islamică, mulți ideologi sau activiști politico-religioși au văzut în doctrina recreării marelui califat o soluție prin care să unească într-un stat toți credincioșii; un stat care să devină o putere mondială, așa cum a fost nu doar în secolul VIII, ci și după ce imperiul a fost moștenit și revitalizat de otomani.

  Doctrina militantă a Daesh, promovată de fostul lider la mișcării (2013 – 2019) Abu Bakr al-Baghdadi, cel care-și spunea calif, pare să fie inspirată de lucrările ideologului Frăției Musulmane Said Ibrahim Husein Șadili Qutb, considerat a fi „părintele salafi-jihadismului”; condamnat și executat prin spânzurare în anul 1966, pentru a fi complotat la asasinarea președintelui egiptean Gamal Abdel Nasser.”…

 63. Maestre, dvs ați văzut un bolnav de cancer de Pancreas care să se vindece? De Steve Jobs ați auzit? Nu avea bani? Sau avea boală în corp? Dacă nu se rupe simbioza Politic- Economic, România va fi veceul Planetei pentru Eternitate! Ciolacu pune la ASF, pune cum vrea organul lui sexual, idioți pe 17 000 de Euro net lunar? Și dvs îmi spuneți mie ca să muncesc, ca să fiu un contribuabil cinstit? Când se rupe cancerul generalizat PSD-PNL de Economic? Când? Când, când? Când examene pe funcții publice, extirparea pensiilor bazate pe necontributivitate? Covrigarul pune idioți pe 17 000 de Euro net lunar și nu este arestat? Cum vine asta? Cum vine asta? Banu’ public, e banu’ tău personal? România este sat fără câini? Unde este Procuratura? Unde este Justiția? Unde este? De ce ii plătim ca pe șeicii din Qatar cu salar astronomic? Țara moare și covrigarul analfabet pune la ASF pe 17 000 net lunar slugile lui? Dle Nistorescu! Vă repet, vă repet! Când emigrați? Vă place că banii dvs din SC Serafim srl se duc la omizi, șobolani, viermi? Sunteți mulțumit că banii dvs nu se duc la copii bolnavi de cancer de la Marie Curie, ci la Complexul Militar Industrial American? Copii noștri mor de cancer și noi luăm vechituri de pe vremea războiului din Vietnam? Maestre, cine e prost și cine e idiot în această ecuație? Alegătorul, Ciolacu, Complexul Militar Industrial American? Aveți idee???

 64. aici nu e vorba de vaccinarea ca procedura medicala, ci de cu totul si cu totul altceva.
  Daca n-ai stiut pana acum, nici nu ma obesesc sa-ți spun.

 65. Despre dezbinare?
  Despre tradare?

  Prabusirea celui mai mare rege dac: Burebista

  In vremea lui Burebista, care a domnit pe la jumatatea secolului I i.Hr., statul dac a ajuns in culmea puterii sale. In urma victoriilor repurtate de acest rege, statul dac – cu capitala la Argedava – a ajuns sa se intinda pe un teritoriu imens, cuprins intre Alpii nordici, Muntii Balcani, Marea Neagra si Nistru. Pana si impartul roman Cezar se temea de marea putere a regelui dac si, in jurul anului 44 i.Hr., pregatea un razboi impotriva lui. A murit insa – asasinat, dupa cum se stie, in urma unui complot – inainte de a apuca sa porneasca spre regatul dac.

  Si, la putin timp dupa aceea, tot unei conspiratii i-a cazut victima si Burebista. Nobilii nemultumiti de puterea si autoritatea sa au complotat pentru a-l inlatura. Odata cu disparitia lui, imensul regat dac s-a destramat, spargandu-se in mai multe bucati pe care cei care uneltisera spre a-l dobori pe Burebista si le-au impartit intre ei.

 66. CU fulminantele dezvăluiri privind politica lu’ Burebista și activitățile ISIL, dar fără informații referitoare la acțiunile subversive din ultimele zile ale lu’ Marx, Stalin și Ceaușescu, în curs de sintetizare în tigva lui’ Șarlă, nu veți putea înțelege, în vecii vecilor, conținutul editorialului abscons al lu’ Nea’ Cornel !
  Mai aveți puțintică răbdare.

 67. Trolii psd-pnl ” infectează” Forumul cu jeg, românii emigrează, proștii rămași suporta costuri uriașe de a întreține plaga canceroasa Securista Bugetară! Noi asta seară dansăm în familie! Jeg, corupție, covrigarul analfabet din milionar în Euro, multimilionar tot în Euro! Pupi Departamentul de Stat al Statelor Unite, pupi Muzeul Holocaustului din Tel Aviv, dar nu vorbești cu țăranii din Afumați? Forumul Mondial Evreiesc îți întrețin plaga canceroasa Securista Bugetară sau talpa țării? Muzeul Holocaustului sau talpa țării? Suntem țară second-hand?

 68. @16:11:
  „Daca n-ai stiut pana acum, nici nu ma obesesc sa-ți spun.”
  Aveti un buget aiurea dar nici ca va pasa.
  Cum spune metastaze, sangerati din toate ranile, si tu vrei sa-mi explici.
  Nu te obesi!

  Acelasi metastaze aminteste de un „Complexul Militar Industrial American”.
  Nu exista! Vorbiti de niste bau-bau-uri pe care nu i-ati vazut vreodata.
  Dar va place sa plimbati cuvinte in gura ca ciunga pentru ca suna a ceva consistent, sforaitor.
  Democratia va pute, va plac sforaitoarele.
  Cine asculta de vrajitoare acum, ha?
  Cei care stau o clipa sa rationeze sau haidanacii care se bat cu morile de vant inspirati de vorbe soptite dibaci la ureche de spurcatori ai democratiei?

  Aveti un premier inept care da singur cu capul in barile puse de el insusi.
  Mai mult nu e de spus.

 69. 1. S-A FESfIINTAT SIPA -aplecat Daniletz
  2. S-A DESFIINTAT SIIJ-a plecat Toader T, a venit PREDOIU
  3. S-A ABROGAT ART. 7 DIN LEGEA 303/2004 prin care acoperitii din justitie erau interzisi- Ministrul Predoiu
  4.prin modificatie din 2022 să intelegem că doar ordonanta lui dragnea, iordache, nicolicea trebuiau contestate in stradă??
  5. ce facem cu hotararile, deciziile și ordonantele semnatre antertior lui 2022 de către acoperitii din justitie???

 70. Când copii bolnavi de cancer nu au bani de medicație, Complexul Militar Industrial American are zeci de miliarde de Euro de la Bugetul României, să nu plângeți cu lacrimi dr sânge

 71. Deprinderile sunt insusite prin imitatie(copiere) dupa modele: reale(din familie, de la prieteni sau colegi, de pe strada, din cluburi, de la vedete tv, din sport, de la manelisti, politicieni, influenceri etc)sau fictive(din literatura, cinematografie, telenovele etc). Imitatia este confortabila, nu presupune efort, este ieftina si da rezultate rapid, spre deosebire de educatia in sist. de invatamant care presupune efort,costuri, durata mare de timp, iar rezultatele sunt de multe ori sub asteptari. Societatile avansate functioneza pe baza principiului recompenselor si pedepselor, sunt recompensate pregatirea de exceptie, talentul, aptitudinile , dedicarea , realizarile deosebite , pe cand in societatea autohtona ierarhia valorilor a fost rasturnata, s-a trisat de mult timp, altadata s-a promovat cu cartusul de tigari, damigeana, bucata de branza, pasare, miel etc, ulterior s-a trisat pe la doctorate, la retrocedari , la licitatii, la jocurile de intrajutorare, la studii, la calitatea lucrarilor etc etc. Media si opozitia trebuiau sa depuna efort pt ca sa se atinga un nivel de emancipare care sa le permita tinerilor si celor mai putin tineri sa inteleaga( si sa recunoasca) ce inseamna populism, etichetari, manipulari,stereotipuri, teorii de-ale conspiratiei, nepotism , favoritisme, agende false samd.

 72. Tragic este că sunt la butoane, sunt PM, proștii României care în viață lor nu si-au imaginat că vor fi Miniștri, Prim- ministri, șefi de Consilii Județene, șefi la ASF, ANCOM? Miliarde și miliarde de Euro. Miliarde și Miliarde de Euro! Cea mai mică speranță de viață din Europa, cel mai mare procent de mortalitate Infantilă din Europa! Zero lei la spitalele de cancer pentru copii României, zeci de miliarde de Euro net pentru Complexul Militar Industrial American! America vs copii români bolnavi de cancer? America Won! Covrigarul analfabet din Buzău râde, psd-pnl râde, proștii la 2 metri! Halal populație, halal psd-pnl! Scuip pe ambii trei, psd-pnl, populație! Scuip!

 73. Butoiul cu Untură Ranceda 4 stele, doctorat luat pe aur turcest ascuns în tuburi de pastă de dinți la vamă, butoaie cu vin, curcani grași, Ministru al Apărării, PM, șef de partid, impostor? Altu? Covrigarul analfabet care pune „sugative” la ASF pe 17 000 de Euro net lunar? Și privatul urlă, urlă de lipsă de sudori, strungari, mecanici? La psd-pnl este Crăciun zilnic, tăierea porcului, în Privat e cancer.pustiu, sărăcie…

 74. @marin are dreptate…sa ne responsabilizam. Copiii verticali, cu educatie sunt din ce in ce mai putini, cum si parinti si bunicii lor sunt din ce in ce mai putini…Incerc sa vad o speranta pe undeva, dar pe scena politica nu este, profesorii s-au degradat, au decazut moral si au facut din meseria lor nobila o mizerie de abuz si indobitocire, medicii nu mai sunt medici ci doar niste birocrati care aplica protocoale si elimina agresiv medicii adevarati, chiar si preotii ne-au tradat si ei transformati in satane puse pe imbogatire si pe promiscuitate….Mai este speranta in manastiri si la cativa oameni de suflet. Cred ca daca am da fiecare un pic de timp si de energie pentru a face ceva bun in jurul nostru, pentru copiii nostri, pentru familie, pentru a ne ajuta vecinii, pentru a respecta pe ceilalti in trafic,…cred ca tara ar arata mai bine si cred ca am incepe sa avem speranta. Toate sunt de la Dumnezeu si ar trebui sa ne apropiem un pic de el, un mic pas ar insemna foarte mult.

 75. Suntem îngrijorați de soarta copiilor noștri ca urmare a bombardamentului nemilos abătut asupra lor prin mulțimea de mijloace moderne, fără să observăm dezastrul produs asupra celor maturi, sau a celor trecuți de ultima tinerețe, cu urmări mult mai ireversibile, deoarece cei tineri mai au timp și ocazii să se mai deștepte/trezească, ceilalți , din păcate- NU !
  Și asta se vede și din comentariile din ce în ce mai clare privind haosul programat spre care ne îndreptăm, atent supravegheați și îndrumați .
  Singura salvare va veni , șuierând asurzitor, dar și amenințător, atunci când vom descoperi, în ciuda tuturor măsurilor de precauție luate de cei vinovați, dar mult reduse ca urmare a încrederii nebunești pe care o au în metodele lor de-a dreptul criminale, deci când vom descoperi cine și de unde sunt făptașii !
  Și nu mai e mult până atunci !
  Până atunci eu am o vorbă : Nici noi nu le lăsăm prea multe moștenire urmașilor noștri, dar nici ei nu merită mai mult !
  Deși au circumstanțe atenuante, printre care la unii, lipsa celor „șapte ani de acasă”, pe care le-am fi datorat-o indiferent de alte avuții, sau felul prostesc în care unii le-am satisfăcut toate pretențiile , fără a le cere nimic în schimb, preocupați mai mult de starea materială, decât de cea spirituală, în care îndrăznesc să o amintesc și pe cea religioasă :
  „ Dacă Dumnezeu nu e, nimic nu e ” !

 76. măRog, l-ai trimis pe eduKKatul de la Marghita (zice el…) să infesteZe atmosfera de pe forum cu arome de cocină ?
  Vezi că s-a fofilat și nu și-a administrat cele 300 mângâieri cu vâna de bou !
  Cum promisese pe când garanta ca Urcacii nu vor ÎNFRÂNGE la BahmutZ.
  măRog…🤣

 77. Teroarea este data de politicienii care urăsc populația! Au adus sărăcia și lipsa de sănătate peste țara! Unii, precum Bolos, sunt agenți ai Federatiei! Nu-i saltă nimeni!

 78. „terorarea” din Romania educata este normalitatea.
  Educatia de la cap se-mpute.

 79. “ în afara beneficiului, nu mai contează nimic. Succesul se măsoară la casierie“ adică economie de piața , de tarabă, fără “inutile” restricții și reglemetări ce cine poate oase roade vorba lui Jordan Petterson : “ I had chosen to measures an prioritize all my endevour on a Financial scale.”

  Ăștia care au falimentat România ca să bage în genunchi în UE și NATO ca față în casă și țară de rangul doi cu obligații 100% și beneficii 10% ( de la subvenții agricole la subvenții industriale ) se plâng că tânăra generație măsoară succesul nu în harneala lor “geostrategică” care a făcut ca energia In Fo să fie cea mai scumpă din Europa dezindustrializând astfel România ci direct la casă.

 80. Ce „valuri” s-au stârnit..!!
  Ca să nu fii dus cu pluta de alții e pur și simplu… Fii mai documentat decat alții…Prima maimuță care a ridicat un vreasc, ca să dea jos banana,a început concurența..

 81. un roman: asta deja facem multi dintre cei din generatia mea, care au mai ramas aici. cei care au copii au plecat…nu ai cu cine aici. si nici cu ce. cand aud de „responsabilizare” fac alergie, fara suparare. eu vorbesc de educatia IN FAMILIE si bun simt. atat. ce tie nu iti place altuia nu-i face si AJUTA DACA SI CUM POTI. pentru ca toti venim din aceeasi radacina: DUMNEZEU. ca sa vezi „coroana” trebuie sa vezi intai „radacinile”, nu? exista speranta in CREDINTA NU IN MANASTIRI. si nici in popi. desi, diamantele apar, uneori, din noroi. oameni de lumina, care apar de unde si cand nu te astepti. o prietena a facut parastas. bisericuta din lemn printre blocurile din sectorul 6. aglomeratie, ca de obicei. rautatea si idiotizarea oamenilor „religiosi” SE VEDE CHIAR IN BISERICA ! imbranceli, suduieli, ca n-au loc pe masa, ca n-au loc sa se invarteasca. HAOS. ce fel de credinta au acesti oameni daca nu isi respecta semenii ca pe ei insisi…? cand a fost de impartit, aruncau coliva primita si cereau bani…astia suntem cei ramasi aici, cred…

 82. Pestele de la cap se impute ! Si la ce pesti am avut in ultimii 20 de ani , nu-i de mirare ! Ne-am stricat(aproape) cu totii (Doamne-fereste !).

 83. asta cu: educatia rezolva problemele, este un cliseu si in acelasi timp o iluzie, cata vreme educatia este rupta de natura si nu contribuie la IQ-ul indivizilor. X, toba de cunostinte de istorie, se duce si voteaza dupa indemnul „la tzepe”, convins ca liderul de tip „Tzepes” ar face minuni, altii voteaza modele „de succesuri” de prin filme , tip personajul „Piedone”.Cineva poate sa fie olimpic la chimie, insa asta nu spune nimic despre ce IQ are.La istorie nu s-a invatat despre populism, multi fac confuzie din cauza denumirii si cred ca populismul este ceva bun, fiindca se adreseaza poporului. De aceea trebuie acordata atentie detaliilor, ce tip de educatie duce la evolutie in societate.

 84. D-l Buduca a pus problema poruncii „iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti”.
  Eu am tradus porunca prin zicala „ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!” dar cred ca pentru a putea discuta aceasta porunca ar trebui sa definim „iubirea pentru aproapele nostru” dar, poate, mai intai, ar trebui sa definim „aproapele nostru” si pentru a intelege toate acestea, ar trebui sa avem un limbaj comun…si cine da acest limbaj, indiferent de limba vorbita? Biblia.
  „Vie imparatia Ta!”
  Mileniul va fi o perioadă de timp a dreptăţii şi păcii pe pământ. Domnul a revelat că: „în acea zi, duşmănia dintre oameni şi duşmănia dintre animale, da, duşmănia tuturor făpturilor va înceta“. Satana va fi „legat, ca să nu aibă loc în inimile copiilor oamenilor“. În timpul mileniului, toţi oamenii de pe pământ vor fi buni şi corecţi. Dreptatea şi pacea deplină vor continua până la sfârşitul acestor 1000 de ani, când Satana „va fi dezlegat pentru un scurt timp pentru ca să-şi poată aduna armatele lui”. Armatele Satanei vor lupta împotriva oastelor cereşti, care vor fi conduse de arhanghelul Mihail sau Adam. Satana şi discipolii săi vor fi înfrânţi şi alungaţi pentru totdeauna. 1000 de ani, pace!

  1000 de ani, pace! Un vis.

 85. Nu vă faceți probleme atât timp cât e PSD la guvernare.
  Apocaliptici Cosa și Peiu au o poezie de recitat pe la Irealitatea tv.
  In rest ce sa va mai spun,unii cu Apocalipsa alții cu munca,cei cu munca nu au timp de Apocalipsa!
  Și în toate e vorba despre bani,multi bani!
  Un exemplu,doi parteneri de guvernare fac împreună o lege a pensiilor PSD-PNL,împreună și când e gata legea incepe scandalul.
  De unde luam banii? Incepe PNL care este Bic Braderul-ul Partidului Tenie
  Și tot așa

 86. Prostia trebuie exploatata la maxim in orice situatie.
  De amuzat copios te poti doar in contul fraierilor niciodata pe seama celor mai destepti.

 87. Corect, dar cam lung scris …si cam multe comentariile…oare de ce? Si de ce comentez si eu la un articol de cate NU sunt nici entuziasmat , nici revoltat?

 88. Dvs. si altii ati fost precursori al acestei prosteli in masa, prin exagerari, prin omisiuni, prin partizanatul care distorsiona grosolan faptele si intentiile, creand adversitati ireductibile. Si prin promovarea ca modele a celor care au implementat in Romania aceasta indobitocire generala. Dvs. si Ilie Serbanescu ma uimiti cu discursurile pe care le aveti acum, vizavi de ceea ce predicati in anii 90.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.