Ambasadoarea Olandei, îngrijorată de OUG pe justiție. Ce i-a promis Toader

Ambasadoarea Olandei Stella Ronner-Grubacic joi cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader, căruia i-a transmis îngrijorarea autorităţilor olandeze cu privire la OUG pe justiţiei, primind asigurări că Miisterul Justiţiei nu va emite nicio lege care să încalce principiile şi valorile statului de drept.

„Ambasadorul Stella Ronner-Grubacic s-a întâlnit astăzi cu ministrul Justiţiei Tudorel Toader, în cadrul dialogului bilteral pe tema justiţiei. Întâlnirea cu ministrul a fost deschisă şi utilă fiind centrată în principal pe subiectul ordonanţelor de urgenţă în dezbatere. Ambasadorul a transmis îngrijorarea părţii olandeze cu privire la aceste ordonanţe, exprimându-şi speranţa că acestea vor fi luate în considerare.Ministrul Toader a dat asigurări că Ministerul Justiţiei nu va iniţia niciun document legislativ care nu respectă principiile şi valorile statului de drept”, anunţă Ambasada Olandei la Bucureşti.

Conform reprezentanţei diplomatice, o altă temă discutată a fost cea a consultărilor care au loc la Bruxelles, între experţii MCV ai Comisiei Europene şi o echipă de experţi români, consultări care furnizează cadrul discuţiilor viitoare privind moficarea Codurilor penale şi a legislaţiei privind sistemul judiciar.

Ambasadorul a subliniat importanţa acestora, cu atât mai mult cu cât România deţine preşedinţia Consiliului UE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

14 Comentarii

 1. O mare gresala a facut domnul Ministru Toader ca a primit-o. Trebuia s-a trimita la MAE, sa-l traga de urechi pe mos Melescanu. Cum isi permite neispravita sa deranjeze un ministru cu ” ingrijorarile ” cultivatorilor de lalele?!

 2. Niște ticăloși atât de mari cât nu poate ticăloșia cuprine. Cred ei că cineva din România crede că Olanda, adică cetățenii Olandei au cea mai mică preocupare privind legile justiției și justiția din România. Toate țarile care ne fac morală au pierdut coloniile în anii 60, colonii unde bunicii, părinții și parte din ei nu numai că au jefuit făra scrupule dar și-au menținut stâpânirea prin medode de o cruzime greu de înțeles fară nici o legatură cu justiția. Acum se svârcolesc în direct pentru că Parlamenul României vrea să facă modifică care nu vor schimba nimic fiincă pe oamenii ce trebuie aplice legea rămân neschimbați. Analizați numai cele două vârfuri ale culmilor justiției din România Procurorul general dl. Augustin Lazăr și Președinta ÎCCJ dna. Cristina Tarcea, și vă veți da seama că dialogul profesional al acestora cu Justiția și normalitatea este o întâlnire de gradul 3!

 3. reprezentanta drogatilor de pe redlights-o fi dus sa l anunte pe reprezentantul gvernului romaniei ca accepta sa intram in schengenn si sa isi ceara scuze pentrucoruptia din sistemul lor bancar!

 4. PUNEAM PORTARUL SA-I LU ASTA SI LA ALTII CA EA,OUT SI CA ASTAZI NU SE SERVESTE MASA LA MINISTER.

 5. Un popor de limbrici, are presedinte limbric si ministri limbrici. De aceea, un ambasador, fie ea si ambasadoare, care se exprima pe chestiuni de POLITICA INTERNA ale statului de acreditare NU ESTE ZBURAT/ZBURATA IN 24 de ore, cum ar fi normal si cum se intampla in tarile care nu sunt locuite de popoare de limbrici, ci de oameni.

 6. Cred ca este cazul sa analizeze si romanii ce nu le convine in legislatia Olandei si sa ii atentioneze pe stapanii de acolo ce trebuie schimbat pe la ei in lumina viziunilor noastre despre cum trebuie sa arate corect statul lor de drept si drepturile omului,ba sa le trimitem si niste smecherasi de pe la DNA (ca au si ei nevoie mai mult ca la noi),plus niste smecherasi de la Inalta Ograda in frunte cu Tarcea si visele ei cu Impostoru’,astfel ca sa le aplice justitia basista care se vede ca o apreciaza ei foarte mult.Daca nu facem asta de aia vin astia si se rup in figuri pe la noi.Vor si ei baseala-iohaneala pe la ei,nu numai pe Kiovesi.Toader ar trebui sa faca o lista si sa zica:luati-i,un cadou de la prietenii romani.

 7. Ei, da. Asta chiar este un tupeu cu totul iesit din comun. Reprezentanta unui stat strain se prezinta la ministrul Justitiei si ii spune ca tara ei este ingrijorata de evolutia si perspectivele unei probleme STRICT INTERNE a Romaniei. Iar dl. ministru, politicos in exces, nu-i trage un sut in partea dorsala si nu-i cheama pe bodiguarzi s-o dea pe ipochimena afara in branci. O fi Olanda metropola Romaniei si noi nu am aflat inca despre asta?

 8. Domnul Toader Tudorel ar putea rămâne în istorie și în memoria cetățenilor României ca o persoană onorabilă dacă în ceasul al 12-lea și-ar da demisia din funcția de ministru al unei justiții care se vrea subordonata a doi inculpați notorii: Johhanis și Dragnea. Dar să demisioneze fără să-și asume abominabilele acte care se cer semnate de domnia sa, respectiv ordonanțele mult hulite.

 9. Iubitoarea de infractori se da lovita de reforma justitiei in Romania. Hai siktir stoarfa. Mars acasa la felinarul rosu.

 10. #Wolf Edmond – Sigur! Nu se putea sa nu vina un caraghios care sa tranteasca o portie de muci in strachina cu fasole. Mai duceti-va, bre, in …. ce vreti voi, ca daca va spunem noi o sa va plangetiu ca vorbim urat.

 11. eu ma intreb ce face ambasadorul Romaniei, doamna Brânduşa Ioana PREDESCU? doarme in post?

  dansa ar trebui sa solicite o vizita de urgenta la ministrului de interne olandez, avand in vedere problema drogurilor din portul Amsterdam care afecteaza sanatatea intregii populatii UE!

  Romania trebuie sa-si exprime ingrijorarea legata de consumul de droguri din Olanda si a pericolul pe care-l implica consumul de droguri!

 12. Ambasadoarea olandeza este iubitoare de SRI si procurori politici care incalca drepturile omului in Romania …

 13. Ca si Klemm, individa a incalcat art. 41 din Conventia de la Viena…
  Intr-o tara normala, ar fi fost, IMEDIAT, expulzata si declarata persona non grata…
  Se pare ca Romania, prin conducatorii ei, accepta statutul de colonie slugarnica fata de stapanii din UE.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.